5 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την Danai Gurira
Η Danai Jekesai Gurira γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1978, είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας. Ευρέως γνωστή για το ρόλο της ως Michonne στη σειρά του AMC, The Walking Dead. Επίσης είναι γνωστή ως Okoye στο Marvel Cinematic Universe στις ταινίες Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018) και Avengers: Endgame (2019).

Γεννήθηκε στην Αϊόβα

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά μεγάλωσε στη Ζιμπάμπουε. Μετακόμισε από την Αϊόβα στη Ζιμπάμπουε με τους γονείς της στην ηλικία των 5 ετών, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ποια είναι σήμερα.

Είναι πολύ μορφωμένη

Είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνικής Ψυχολογίας του Κολεγίου Macalester στη Μινεσότα και το 2011, κέρδισε το βραβείο Young Alumni College. Επιπλέον, αποφοίτησε από τη Σχολή Τεχνών της Tisch στη Νέα Υόρκη με Master στην υποκριτική.

Είναι πολύγλωσση


Μιλάει τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Shona (Νιγηροκονγκολέζικη γλώσσα που ομιλείται κυρίως στη Ζιμπάμπουε, στη Μοζαμβίκη και στη Ζάμπια) και Xhosa (είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Νότιας Αφρικής).

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία

Η Danai Gurira έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία τόσο στην υποκριτική όσο και στη συγγραφή. Οι εμφανίσεις της στο The Walking Dead, για παράδειγμα, της έχουν χαρίσει ένα Βραβείο Satellite και ένα Βραβείο Saturn. Ως συγγραφέας, έχει λάβει πολλά αξιόλογα βραβεία και υποψηφιότητες, όπως το βραβείο Drama Desk και η υποψηφιότητα για το Best Play Tony..

Ασχολείται έντονα και ενεργά με τη φιλανθρωπία


Παρά την τεράστια επιτυχία της ως ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, η Danai Gurira εξακολουθεί να βρίσκει χρόνο για να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη. Με τα χρόνια, έχει ιδρύσει και προσφέρει εθελοντική βοήθεια σε οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες και υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη. Ίδρυσε το 2011 την Almasi Arts Inc., με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης των τεχνών στη Ζιμπάμπουε. Ίδρυσε επίσης το Love Our Girls, ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο που στοχεύει στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Έχει χρησιμοποιήσει ακόμη και την αναγνωρισιμότητα της για την καταπολέμηση του AIDS σε συνεργασία με την Johnson & Johnson.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.