Οι αγαπημένες μας Seasons του TWD !


Με την ένατη σεζόν να έχει πλέον ολοκληρωθεί, κάνουμε ένα μίνι γκάλοπ μεταξύ μας για το ποια είναι η καλύτερη ή οι καλύτερες σεζόν και για ποιο λόγο. Φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας γνώμες!

Προσωπικά θεωρώ την 3η και την 6η τις καλύτερες σεζόν της σειράς. Στην 3η σεζόν η ομάδα μας βρίσκει στέγη έχοντας περάσει δύσκολα μέχρι να φτάσει εκεί και καταλαβαίνει πως ο αντίπαλος δεν είναι μόνο οι walkers αλλά και οι άνθρωποι! Χαρακτήρες όπως ο Μερλ, ο Κυβερνήτης και η Άντρεα άφησαν το στίγμα τους στη σεζόν, μαζί φυσικά με τους αγαπημένους μας ήρωες. Επίσης, μου άρεσε πολύ το πως ο Rick μετά από την απώλεια της γυναίκας του ξαναστάθηκε στα πόδια του δυνατότερος! Άξια συνέχεια της σεζόν αυτής ήταν η επόμενη, η 4η!

Παράλληλα, στην 6η σεζόν, οι χαρακτήρες όντες εξαθλιωμένοι απ'όσα πέρασαν προηγουμένως, προσπαθούν να αφομοιωθούν στο πολιτισμένο περιβάλλον της Αλεξάντρια και να πείσουν τους κατοίκους της πως τα πράγματα δεν είναι όσο ρόδινα πιστεύουν πως είναι. Αυτό που κάνει όμως την 6η σεζόν ξεχωριστή, εκτός των Wolves και της εισβολής των walkers στην Αλεξάντρια, είναι το μαγικό "χτίσιμο" για τον ερχομό των Saviors και του Negan. Βέβαια το καλύτερο απ'όλα ήταν η τελευταία σκηνή της σεζόν που μας αφήνει με την απορία για το ποιο θα είναι το θύμα του!


Βασίλης

 • Η πρώτη σεζόν είναι ίσως η καλύτερη, ο τρόπος που σε έβαλε στο κλίμα των ζόμπι ήταν εντυπωσιακός και μοναδικός. Η γνωριμία με τον Ρικ Γκράιμς και η απορία του για όσα είχαν γίνει σε προϊδέαζαν για κάτι πολύ καλό. 
 • Αμέσως μετά το β' μισό της 6ης σεζόν ήταν για μένα μια ωδή στον τρόμο. Άκουγες ένα όνομα "Νegan" και δεν ήξερες τι θα συναντήσεις, ο φόβος που προκαλούσε χωρίς να τον έχεις γνωρίσεις ήταν μοναδικός... Ώσπου και μάθαμε τι ήταν ο Negan.

Κρις


Κάθε Season έχει την χάρη της ωστόσο κάποια πράγματα κάθε άνθρωπος τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά και έτσι οδηγούμαστε στα γούστα. Με βάση λοιπόν τα δικά μου γούστα αλλά και το τι μου πρόσφερε η κάθε season σε προσωπικό επίπεδο καταλήγω σε δύο, την 5η και την 9η . 
 • Στην 5η Season είχαμε μερικά πολύ καλά επεισόδια και στην ουσία ήταν η βάση για όσα βλέπουμε τώρα. Οι ήρωες μας πέρασαν πάρα πολλά κατάφεραν να κερδίσουν τους κανίβαλους του Terminus, δόθηκε τέλος στην εξαφάνιση της Beth, έζησαν στον δρόμο και εν τέλει κατέληξαν στην Alexandria όπου και εκεί τους περίμεναν αλλά πράγματα. Αξίζει να αναφέρουμε και την επιστροφή του Morgan στο Finale της Season. Η 5η Season σαν θεατής θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου γιατί πρόβαλε με εξαιρετικό τρόπο την δύναμη που η Carol έκρυβε τόσο καιρό. Η ίδια είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας οπότε το να την βλέπω να ανατινάζει το Terminus δύσκολα θα φύγει από το μυαλό μου ως μια από τις αγαπημένες μου σκηνές στην σειρά.
 • Και πάμε στην 9η Season. Στην 9η Season ως Showrunner της σειράς ανέλαβε η Angela Kang της οποίας το όραμα για την σειρά συμβαδίζει σε απόλυτη αρμονία με αυτό που εγώ ήθελα να δω εδώ και καιρό σαν θεατής. Ο ρυθμός της Season ήταν τόσο γρήγορος όσο έπρεπε λύθηκαν τα προβλήματα με τους Saviors, στην συνέχεια είχαμε την αποχώρηση του Rick η οποία απλά έγινε και η σειρά εκτοξεύτηκε με το χρονικό άλμα των 6 χρόνων, σε άλλες συνθήκες θα είχαμε φάει 3 επεισόδια να ψάχνουμε τον Rick χωρίς αποτέλεσμα για να προχωρήσουμε στο χρονικό άλμα. Η εισαγωγή των Whisperers έφεραν τον τρόμο που είχε χαθεί πίσω στην σειρά μας, υπήρξαν σημαντικοί θάνατοι όπως του Jesus και της Tara αλλά αυτά τα ονόματα δεν διαταράσσουν κάπως την ισορροπία της σειράς όσο και να τους αγαπάμε. Η Samantha Morton και ο Ryan Hurst είναι γεννημένοι για τον ρόλο της Alpha και του Beta αντίστοιχα. Και πάμε τώρα στο προσωπικό κομμάτι . Η 9η Season ήταν η απόδειξη για κάτι που έλεγα όλα αυτά τα χρόνια. Η συμπάθεια μου για τον Rick είναι γνωστό ότι πολύ απλά δεν υπάρχει. Η 9η Season απέδειξε κάτι που έλεγα εδώ και καιρό, ότι η σειρά μπορεί να συνεχιστεί χωρίς των Rick με ικανότερους χαρακτήρες όπως Carol, Michonne και Daryl .


Γιώτα


 • Η 3η σεζόν νομίζω ότι ήταν από τις καλύτερες της σειράς, αφού οι πρωταγωνιστές έπρεπε να βρουν και να παλέψουν για τον τόπο διαμονής τους, σε αντίθεση π.χ. με την Alexandria που ουσιαστικά τους βρήκε. Φυσικά υπήρχε ο κακός της υπόθεσης, ο κυβερνήτης, τον οποίο είδαμε να κατατροπώνεται από τους δικούς του ανθρώπους, κάτι απροσδόκητο και αρκετά ευχάριστο.
 • Με αυτή την εξέλιξη φτάσαμε στην 4η σεζόν, που θεωρώ την καλύτερη από όλες, γιατί υπήρξε πραγματική ανάπτυξη: η φυλακή αναβαθμίστηκε, οι άνθρωποι ξεκίνησαν να έχουν μια μικρή κοινωνία που λειτουργούσε πάρα πολύ καλά, είχε βρεθεί ένα σύστημα για να βοηθάνε ανθρώπους που επιβίωναν μόνοι τους και πολλά άλλα. Φυσικά είχαμε και την καλύτερη αρνητική εξέλιξη για μένα, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν από τους τρομαχτικούς κακούς της σειράς, αυτή ήταν απλά μία αρρώστια, η οποία μας προσέφερε υπεραρκετό άγχος. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό είχαμε την επιστροφή του κυβερνήτη, τον τραγικό θάνατο του Hershel, τη διάλυση του group, όμως μετά από όλες τις καταστροφές, ήρθε η λύτρωση, κάτι που θεωρώ απαραίτητο σε κάθε σειρά η ταινία, αφού είδαμε το θάνατο του κυβερνήτη.


Δέσποινα

Αρχικά να πω ότι μου αρέσουν επεισόδια από όλες τις σεζόν, διότι κάθε σεζόν της σειράς έχει κάτι διαφορετικό από τις άλλες, νέοι χαρακτήρες, γκρουπ, storylines, villains κτλ.
 • Σίγουρα μια από τις αγαπημένες μου είναι η 3η σεζόν, διότι είναι η πρώτη σεζόν που βλέπουμε την ελπίδα για επιβίωση. Έχουμε ένα ασφαλές μέρος διαμονής, την φυλακή, έχουμε νέους πόρους τροφής, ζώα και μεγάλη έκταση εδάφους για κήπο. Επίσης, όλοι οι χαρακτήρες, ακόμα κι εκείνοι που δεν είχαν τη φλόγα του μαχητή μέσα τους, τους είδαμε να έχουν γίνει άξιοι επιζώντες στην 3η σεζόν.
 • Επίσης, σαν 2η αγαπημένη μου θα βάλω την 9η σεζόν της σειράς. Πολύ διαφορετική από τις άλλες, νέα showrunner, άλλο ύφος, πολλές αποχωρήσεις αλλά και αφίξεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν είχε πολλά περιττά και βαρετά επεισόδια, αλλά είχε ωραία πλοκή, δεν έκανε κοιλιά και είχε συνεχείς εξελίξεις.

Εύη


 • Οι καλύτερες σεζόν για μένα ήταν 3η και 4η που είχαμε να κάνουμε με την φυλακή κατά κύριο λόγο. Όλες οι ιστορίες που εκτυλίχτηκαν εκεί μου άρεσαν πολύ, όπως όταν είχαν αρρωστήσει πολλοί και είχε κολλήσει και ο Glenn ή η διαδικασία "καθαρισμού" της όταν πρωτοπήγαν εκεί. Επίσης μου άρεσε πολύ που από τη μέση της 4ης και μετά που η ομάδα χωρίστηκε και προσπαθούσαν να επανενωθούν.

Άρης


 • Θα ξεκινήσω με την 9η σεζόν, για μένα είναι η καλύτερη όλων, φοβερή σκηνοθεσία, φοβερές ιδέες, φανταστική μουσική επένδυση και τα είχε όλα, χαρές, λύπες, αφίξεις, εξόδους, τα πάντα όλα. Η γέφυρα του Ρίκ, ο θάνατος του Τζίσους, η μάχη Ντάρυλ-Μπέτα, οι πάσσαλοι, η Μισόν με τα παιδάκια, όλα ήταν φοβερά. 
 • Συνεχίζω με την 6η σεζόν, ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ. Η τεράστια ορδή, η επίθεση των Wolves, η μάχη με τους walkers στην Αλεξάντρια, η μάχη με τους Saviors, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ CLIFFHANGER, δεν νομίζω πως θέλω παραπάνω.
 • Τρίτη και τελευταία σεζόν για μένα είναι φυσικά η 1η σεζόν. Καθηλωμένος από το πρώτο επεισόδιο, τα φοβερά σκηνικά, την φοβερή ερμηνεία του Andrew Lincoln, ήταν όλα θαυμάσια. Η σκηνή που ο Ρίκ βρίσκει τον Κάρλ και την Λόρι ακόμα με κάνει να κλαίω. Μην ξεχάσω τις πολύ ωραίες σκηνές στο εργαστήριο που είδαμε πως λειτουργεί ένας εγκέφαλος και την φοβερή έκρηξη στο τέλος.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.