Τεύχος 193 Review : Το τελευταίο τεύχος

Τεύχος 193 Review : Το τελευταίο τεύχος

Στα 2 προηγούμενα τεύχη είχαμε το τέλος του σημαντικότερου χαρακτήρα και πρωταγωνιστή του Walking Dead universe, Rick Grimes, αφού δολοφονήθηκε από τον Sebastian. Λίγες ημέρες πριν εκδοθεί και κυκλοφορήσει το πιο πρόσφατο τεύχος (193), o Robert Kirkman ανακοινώνει πως αυτό θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα στα εικονογραφημένα βιβλία. No more, δηλαδή! Πρώτα σκοτώνει τον Rick με έναν απαράδεκτο τρόπο και αργότερα, ενώ όλοι αναρωτιόμαστε πως θα το συνεχίσει και ποιος θα πάρει την σκυτάλη για να κουβαλήσει το story στις πλάτες του, αποφασίζει να σταματήσει την κυκλοφορία των comics. Επιπόλαια και βιαστική επιλογή και σίγουρα αντιεπαγγελματική, αλλά εδώ που φτάσαμε τώρα δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο παρά : "Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ KIRKMAN ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ".


Το τελευταίο τεύχος αναφέρει τα γεγονότα αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του Rick. Αρκετά χρόνια, ώστε ο Carl να έχει βγάλει μούσι και να έχει παιδί! Ξεκινά με τον Carl να σκοτώνει ένα ζόμπι (με το κατάνα της Michonne), καθώς αυτό πλησιάζει σ'ένα σπίτι. Από το σπίτι βγαίνει η Sophia αναστατωμένη, πιστεύοντας ότι υπάρχει κίνδυνος, ενώ ρωτάει τον Carl γιατί το σκότωσε εξ'επαφής και όχι με πιστόλι. (αλήθεια wtf?) Ο Carl έχει ένα παιδί με την Sophia, την Andrea, η οποία εκείνη την ώρα κοιμάται, ενώ ρωτάει αν είναι ο Hershel (γιος της Maggie) στην πόλη.


Αργότερα, ο Hershel υποδέχεται τον Carl αλλά αυτός απαντά με μια μπουνιά στη μάπα του γιου της Maggie και τον ρωτάει πόσα ζόμπι έχει αιχμαλωτισμενα (ίδιος ο παππούς του). Αναφέρει ότι σκότωσε το ζόμπι που είχε ξεφύγει, με τον Hershel να νευριάζει και να λέει ότι αυτό που έκανε του κόστισε πολλά και θα το αναφέρει στον σερίφη Kapoor. Ο σερίφης τον επισκέπτεται και του λέει πως θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο (?) την επομένη και θα τον βοηθήσει να του επιβληθεί ποινή μόνο ως πρόστιμο, επειδή κατέστρεψε ιδιωτική περιουσία. Ok?!


Στη συνέχεια, συζητάει με τον Earl και την Sophia για το πόσο κακομαθημένος έγινε ο Hershel, μιας και η Maggie δεν βρισκόταν εκεί να τον μεγαλώσει, αλλά στο Commonwealth. O Carl στενοχωριέται που δεν είναι ο πατέρας του εκεί να γνωρίσει την εγγονή του και του λείπει πολύ.

Την επόμενη μέρα βρίσκονται στο δικαστήριο, ενώ το ακροατήριο αποτελείται απο πολλά άτομα. Ο Carl απολογείται λέγοντας πως δεν είναι αυτό που θα θελε ο πατέρας του. Δεν πάλεψε τόσο καιρό για να έχει ο Hershel ιδιωτική περιουσία ζόμπι ως ψυχαγωγία. Η κατάσταση παρ'όλα αυτά είναι αυτή, με τη Maggie να διακόπτει τη διαδικασία, ζητώντας από την δικαστή να μην τιμωρήσει τον Carl αλλά να φέρει ένα ζόμπι πίσω στον γιο της. Ο Carl δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα ζόμπι έχουν αξία και αναφέρει αργότερα στη Maggie ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρα επικίνδυνα. Η Sophia θα της πει κι αυτή με τη σειρά της ότι έχει κακομάθει το παιδί της και καλύτερα να προσέχει μην έχει την ίδια μοίρα με τον Rick. ΒΟΟΜ! Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για τα ζόμπι : confirmed!

Maggie και Carl στο δικαστήριο!

Καθώς ετοιμάζονται να πάνε για ύπνο, η Sophia πληροφορεί τον Carl ότι η Andrea ανησυχεί γι 'αυτόν, οπότε ο Carl υπόσχεται να μιλήσει αύριο μαζί της. Η Sophiα ρωτά αν είναι έτοιμος για ύπνο, αλλά ο Carl θέλει να πάει έξω πρώτα και να καθαρίσει το κεφάλι του. Το πρωί, ο Hershel είναι έτοιμος να αφήσει το ξενοδοχείο του, όταν ο ρεσεψιονίστ του λέει ότι πρέπει να πληρώσει. Ο Hershel τον διαβεβαιώνει ότι η οικογένειά του είναι καλή γι 'αυτό, και υπόσχεται να το διευθετήσει μέχρι αύριο. Έξω, ένα μικρό αγόρι τρέχει προς τον Hershel και του λέει να έρθει γρήγορα. Το αγόρι τον πηγαίνει στο κάρο του όπου φυλάσσει όλους του Walkers, τους οποίους βρίσκει όλους νεκρούς. Συνήθης ύποπτος, φυσικά ο Carl!


Ο Carl θα βρει τη Lydia έξω και οι δυο τους πάνω στα άλογα θα κατευθυνθούν προς το σπίτι ενός ανθρώπου, στον οποίο ο Carl θέλει να αφήσει κάποιες προμήθειες, βοηθώντας τον. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Negan. Δε θα τον δούμε ποτέ, αλλά το καταλαβαίνουμε αυτό από την ταφόπλακα που γράφει Lucille έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια, θα συναντήσει έναν άντρα εν ονόματι Elias, θα του δώσει κάποιες προμήθειες και θα δώσει χαιρετίσματα στον Jesus και τον Aaron.


Πλέον στον τωρινό κόσμο του Walking Dead υπάρχει και τρένο! Το έργο είναι φυσικά του Eugene, τον οποίο θα επισκεφτούν ταξιδεύοντας με την αμαξοστοιχία. Θα συναντήσει και τη Laura εκεί, η οποία θα του μιλήσει έντονα γι αυτό που έκανε ο πατέρας του στον Dwight. Αυτός θα της απαντήσει ότι ο αγώνας του πατέρα του δεν έγινε για τους νεκρούς, αλλά γι αυτούς που ζουν σήμερα, ζητώντας της να τον σέβεται!

Στη συνέχεια, επιστρέφει στο Commonwealth όπου συναντά και αγκαλιάζει την κόρη του, αλλά έρχεται και αντιμέτωπος με τις συνέπειες, αφού συλλαμβάνεται για αυτό που έκανε στον Hershel (που του σκότωσε τα ζόμπια). Θα κατηγορηθεί πάλι σε δίκη, δικαστής της οποίας αυτή τη φορά είναι η Michonne. O Carl απολογείται, αναφέροντας πάλι τον πατέρα του και για όσα πάλεψε, αλλά και τον ήρεμο και ελπιδοφόρο κόσμο που θέλει να μεγαλώσει την κόρη. Η Michonne φυσικά τον αθωώνει, αφού ήταν παρούσα επί Rick Grimes εποχή και καταλαβαίνει τον Carl.


Μετά την "δίκη", o Hershel θα επιτεθεί λεκτικά στον Carl γι αυτό που έκανε και θα του πει ότι και ο πατέρας του έζησε στην εποχή του Rick Grimes, αλλά δεν τιμάται όπως ο πατέρας του Carl. Έναν πατέρα (Glenn) που δε πρόλαβε να γνωρίσει ποτέ και δεν ξέρει πως ήταν, θέλει απλά να του μοιάσει. Στις επόμενες σελίδες ο Carl βρίσκεται με τη Sophia και κοιτάνε το άγαλμα του Rick.


Οι τελευταίες στιγμές και σελίδες του comic είναι αν μη τι άλλο συγκινητικές. Το ζευγάρι (Carl-Sophia) σκέφτεται όλα αυτά που πέρασαν και καταλήγουν στο ότι πρέπει να εκτιμάνε αυτά που έχουν. Η μικρή Andrea θα τους διακόψει, αφού θέλει τον πατέρα της να της διαβάσει κάτι για να κοιμηθεί. Αυτός θα της διαβάσει ένα βιβλίο που είναι γραμμένο και αφορά τον παππού της, τον Rick Grimes και πως αυτός κατάφερε να μετατρέψει έναν αποκαλυπτικό κόσμο σε μία αναγεννηθείσα κοινωνία, η οποία θα βασίζεται στη φιλία και την ανθρωπιά.
Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.