FearTWD Review 5x04 και 5x05


Στο θέμα review έχουμε μείνει λίγο πίσω στο fear the walking dead ωστόσο πριν την προβολή του 5.06 Θα κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση όσων είδαμε στα δύο προηγούμενα επεισόδια. Ξεκινάμε με το 5.04.
Ο Στραντ και η ομάδα του προσπαθούν να κλέψουν το αεροπλάνο του Daniel. Ωστόσο εκείνος το καταλαβαίνει και το αποτρέπει, στο αυτοκίνητο του κρυμμένη είναι η Τσάρλι την οποία ο ίδιος έχει καταλάβει και επικοινωνεί με τον Βίκτορ λέγοντας  του πως δεν είναι χαζός και τον ξέρει καλά και έτσι έχει πάρει μερικά από τα απαραίτητα εξαρτήματα του αεροπλάνου .

Ο Daniel δηλώνει πως δεν θα βλάψει την Τσάρλι και οι δυο τους καταλήγουν να αφοπλίζουν μία παγιδευμένη αποθήκη γεμάτη walkers. Το δίδυμο καταλήγει να αναπτύσσει μία φιλική σχέση. Ο Skidmark αθελά του ελευθερώνει τους walkers . Ο Daniel αποφασίζει να διώξεις την μικρή και να καθοδηγήσει το κοπάδι μακριά, στην Τσάρλι δίνει τα εξαρτήματα του αεροπλάνου ώστε να μπορέσουνε να φύγουν .

Η Τσάρλι γυρνάει πίσω και προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους να βοηθήσουν τον Daniel. Ο Βίκτορ επικοινωνεί μαζί του και εκείνος του λέει πως το πρόβλημά του είναι ότι του στέρησε χρόνο τον οποίο θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει για να αποχαιρετήσει την κόρη του. Ο Βίκτορ θέλοντας να επανορθώσει αποφασίζει να πάνε να τον βοηθήσουν και έτσι γίνεται, η ομάδα μας καταφθάνει με το βανάκι της Althea και όταν είναι έτοιμοι να εξοντώσουν το κοπάδι συνειδητοποιούν πως τα όπλα από το βανάκι δεν λειτουργούν πια.

Τότε φτάνει  ο Βίκτορ με μια νταλίκα που στην καρότσα της έχει το αεροπλάνο του Daniel. Ο πανέξυπνος Βίκτωρ χρησιμοποιεί τις προπέλες που αεροπλάνο για να σκοτώσει τους walkers σε ένα θεαματικό σπλάτερ σκηνικό. Οι μηχανές του αεροπλάνου καταστρέφονται ωστόσο οι δύο αντρες συμφιλιώνονται. Ο Daniel δέχεται την ομάδα στην κρυψώνα του και φεύγει για να συνεχίσει μία δική του αποστολή .

Στο μεταξύ ο Μόργκαν και η Αλίσια ψαχνουν την Αλθια και ανακαλύπτουν πως τα παιδιά που έχουν γνωρίσει ανήκουν σε μία μεγαλύτερη ομάδα και πως οι γονείς τους ήταν τα ζόμπι που είχαν βρει νωρίτερα στην καλύβα. Τότε από πάνω τους πετάει ένα ελικόπτερο η ομάδα μας ξαφνιάζεται και κάπως έτσι οδηγούμαστε στο επόμενο επεισόδιο που φέρνει τις απαντήσεις .
Το πέμπτο επεισόδιο λοιπόν της σεζόν, μας εξήγησε κάποια πράγματα, πολύ γενικά βέβαια αλλά πήραμε μια πρώτη εικόνα για την ομάδα με το ελικόπτερο που θα μας απασχολήσει και στις ταινίες του Ρικ. Δεν έδωσε πολλές απαντήσεις σχετικά με αυτήν την ομάδα Μάθαμε όμως τι είχε συμβεί με την Αλ. Το επεισόδιο ξεκίνησε με την Αλ να προσπαθεί να δραπετεύσει από τον στρατιώτη με την μαύρη στολή που είχαμε δει και στα προηγούμενα επεισόδια, η ίδια δεν έφτασε πολύ μακριά με μερικούς walkers να την περικυκλώνουν ο στρατιώτης την έφτασε και εκεί μάθαμε ότι πίσω από τη μάσκα κρύβεται μία γυναίκα το όνομα της βέβαια το μαθαίνουμε αργότερα και την λένε Ίζαμπέλ.

Πριν ξανά αιχμαλωτιστεί προλαβαίνει να κρύψει την κασέτα με τις αποδείξεις και τον χάρτη αυτής της ομάδας. Η Ίζαμπέλ θέλει να πάρει την κασέτα ώστε να μην καταφέρει κανείς να αποκωδικοποιήσει την τοποθεσία της ομάδας της καθώς όπως μαθαίνουμε τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τον σκοπό τους ο οποίος είναι το μέλλον. Οι δύο γυναίκες αναγκάζονται να συνεργαστούν.Η Ίζαμπέλ χρειάζεται να φτάσει στην κορυφή ενός βουνού για να βρει καύσιμα για το ελικόπτερο αλλιώς σε 72 ώρες μία ομάδα ανάκτησης θα έρθει να την βρει κι αυτό ίσως  την βάλει σε μπελάδες, μαζί με την Αλ σκαρφαλώνουν στην κορυφή του βουνού παραλίγο μέχρι να ανέβουν να χάσουν τη ζωή τους ωστόσο η Αλ έκανε την δύσκολη δουλειά, με το που φτάνουν στην κορυφή η Ίζαμπέλ ανοίγετε  στην Αλ λέγοντάς της πως αναγκάστηκε να σκοτώσει τον φίλο της καθώς ευθύνονται για την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα. Κάτι που εκείνος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί έτσι προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια της αποστολής η Ίζαμπέλ τον σκότωσε .

Η Αλ καταλαβαίνει πως εάν δώσει την κασέτα θα σκοτώσει και την ίδια. Ενώ οι δύο γυναίκες έρχονται σε διαφωνία και η Αλ είναι έτοιμη να παρατήσει την Ίζαμπέλ εκείνη φαίνεται πως είναι έτοιμη να μιλήσει, η Αλ έχει ανοιχτεί παραπάνω καθώς μαθαίνουμε πως στην αρχή της αποκάλυψης κυνήγησε την ιστορία κάτι που της στέρησε ένα αντίο στον αδερφό της. Η Ίζαμπέλ δεν αποκαλύπτει τίποτα ούτε το όνομα ούτε την τοποθεσία της ομάδας της εξηγήσει στην Αλ πως ότι κάνει είναι σπουδαιότερο από κάθε άνθρωπο καθώς εστιάζουν καθαρά και μόνο στο μέλλον και οι ίδιοι είναι ήδη το παρελθόν, φαίνεται από τα λεγόμενα της πως κανείς δεν φεύγει έτσι απλά από αυτή την ομάδα κάτι που μπορεί να εξηγεί και γιατί ο Ρικ δε γύρισε ποτέ. Οι δύο γυναίκες καταλαβαίνουν πως μοιάζουν παραπάνω απ’ ό,τι νόμιζαν καθώς η καθεμιά τους έχει την δικιά της δουλειά να κάνει η Αλ το καταλαβαίνει και την άλλη μέρα δίνει την κασέτα στην Ίζαμπέλ εκείνη είναι αναγκασμένη να σκοτώσει την Αλ αλλά τελικά δεν το κάνει.

Αντιθετως ανταλλάζουνένα παθιασμένο αποχαιρετιστήριο φιλί . Αμέσως μετά η Ίζαμπέλ αποκαλύπτει το όνομα της και οι δρόμοι τους χωρίζουν, η Αλ βλέπει το ελικόπτερο να φεύγει και επικοινωνεί με τον Morgan. Η ομάδα επιτέλους ξανά ενώνεται και μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Φυσικά η Αλ λέει ψέματα και δεν αποκαλύπτει τίποτα για όσα έζησε.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ισχύουν κάποιες φήμες που λένε ότι το ελικόπτερο θα συντριβεί στο επεισόδιο 6

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.