FearTWD Review 5x09
Το 5.09 αποτέλεσε ένα καθαρά εισαγωγικό επεισόδιο και μας έδειξε πώς είναι η ομάδα μας τώρα και τι σκοπό έχει. Είχε μια παράξενη σκηνοθετική πινελιά καθώς σχεδόν όλο το επεισόδιο ήταν γυρισμένο από τις κάμερες της Al κάτι που σε μερικούς άρεσε και σε άλλους πάλι όχι.  Προσωπικά δεν με ενόχλησε το κολπακι αλλά δεν με τρέλανε κιόλας.  Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι ακριβώς είδαμε.Το επεισόδιο ξεκινά με ένα μοντάζ στο οποίο βλέπουμε τους χαρακτήρες μας να μιλάνε για όσα έχουν συμβεί από την στιγμή που προσγειώθηκαν .

Μας λένε τι θέλουν να πετύχουν και τον λόγο που ο καθένας τους θέλει να βοηθάει . Η Al μας ενημερώνει ότι η ομάδα μας σε μια αποστολή της σε ένα μαγαζί βρήκαν κάμερες κασέτες και μπαταρίες οπότε τώρα όλοι βοηθούν στο να απεικονίζονται στιγμές της καθημερινότητας τους ως απόδειξη στους ανθρώπους ότι όντως βοηθούν.  Ο Morgan εξηγεί ότι βρήκαν παραπάνω φορτηγά ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερες εκτάσεις.  Η Sarah γεμάτη χαρά εξηγεί πως την έφεραν στον Logan και τον παράτησαν στην άκρη ενός δρόμου ενώ οι ίδιοι κράτησαν για τον εαυτό του το μέρος με τα καύσιμα.  Η Alicia εξηγεί πως εκείνη η Luciana και ο Strand είναι υπεύθυνοι για τις αποστολές προμηθειών . Η ίδια κάνει μαθήματα πολεμικών τεχνών με τον Morgan κάτι που την βοηθά.

Μαθαίνουμε κάποια πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μας. Η June και η Grace είναι υπεύθυνες για την οργάνωση της φάλαγγας και καθοδηγούν κόσμο στα φυλάκια που έχουν φτιάξει . Η June υπόσχεται να βρει ένα μόνιμο σπίτι για την ομάδα μας καθώς για την ώρα κάθε βράδυ συγκεντρώνονται και με την κάλυψη των οχημάτων κατασκηνώνουν.  Η Luciana ενημερώνει πως μια γυναίκα με το όνομα Tess θέλει βοήθεια.  Η ομάδα μας φτάνει έξω από το σπίτι της και μαθαίνουμε πως το σπίτι της Tess είναι περιφραγμένο και παγιδευμένο με νάρκες.

Ο γιος της Tess έχει αναπνευστικό πρόβλημα και ο άντρας της έχει φύγει για να πάει να του βρει φάρμακο.  Η Tess αποκαλύπτει πως δεν έχει βγει από το σπίτι από τότε που ξεκίνησαν όλα και ο Morgan της υπόσχεται να μείνει εκεί μέχρι να γυρίσει ο σύζυγος της.  Στο μεταξύ η June έχει ήδη πάει στο φαρμακείο που υποτίθεται θα πήγαινε ο άντρας της Tess για το φάρμακο.  Η June δεν βρίσκει ούτε το φάρμακο ούτε τον ίδιο . Η Alicia βρίσκει ένα δέντρο με το μήνυμα " Αν το διαβάζεις αυτό σημαίνει πως είσαι ακόμα εδώ " . Ο Strand σκοτώνει έναν Walker που την πλησιάζει , η Alicia μιλάει στην κάμερα και παραδέχεται ότι το δέντρο της θύμισε την μητέρα της θεωρεί πως θα άρεσε στην Madison και πως θέλει να βρει τον δημιουργό του.

Η Alicia επίσης μας λέει πως από τότε που προσγειώθηκαν δεν έχει ξανά σκοτώσει . Πίσω στο σπίτι οι Walkers ρίχνουν τους φράχτες και πέφτουν στις νάρκες . Η June φτάνει στο σημείο με το δέντρο και ανακαλύπτει πως ο Walker που σκότωσε νωρίτερα ο Strand είναι ο άντρας της Tess.

Ο Morgan μιλάει με την Tess και της λέει πως έχουν τον αναπνευστηρα ωστόσο θα πρέπει να βγει για να τον πάρει. Την ενημερώνει επίσης για τον θάνατο του άντρα της . Εκείνη δεν το πιστεύει . Ο Morgan αποφασίζει να μπει μέσα όταν ο φράχτης αρχίζει να πέφτει από μερικούς Walkers που πλησιάζουν. Ο ίδιος καταλήγει να πατάει μια νάρκη και η Althea τον σταματά καθώς αν κουνηθεί θα πεθάνει. Αρχίζει να του δίνει οδηγίες για το πώς θα απενεργοποιήσει την νάρκη και τότε του αποκαλύπτει ότι οι πιθανότητες είναι 50-50.

Χωρίς να έχει άλλη λύση ο Morgan αποφασίζει να ρισκάρει. Τότε η Tess βγαίνει από το σπίτι της και του δίνει ένα εργαλείο που θα ασφαλίσει την νάρκη ο Morgan είναι και πάλι ασφαλής την ευχαριστεί και δίνει το φάρμακο για τον γιο της . Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ έχουν απομακρυνθεί η νάρκη σκάει . Η ομάδα μας τρώει βραδινό μαζεμένη γύρω από την φωτιά και τους βλέπουμε να περνάνε όμορφα . Η κασέτα τελειώνει με την ομάδα μας να παροτρύνει άλλους επιζώντες να βοηθούν , βλέπουμε πως το βίντεο έβλεπε ένας νέος χαρακτήρας ο Wes , ο οποίος είναι σε ένα βενζινάδικο . Σκέφτεται να επικοινωνήσει με την ομάδα μας ωστόσο δεν το κάνει καθώς βγαίνει έξω και ο Logan με την ομάδα του είναι εκεί . Ο

Wes ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει μπλεξίματα και ο Logan του λέει να αποκαλύψει την τοποθεσία των καυσίμων , ο Wes εξηγεί πως δεν ανήκει στην ομάδα μας και ο Logan δίνει εντολή να πυροβολήσουν την μηχανή του.

Ο Logan του προτείνει να επικοινωνήσει με την ομάδα του Morgan για βοήθεια και να μεταφέρει το μήνυμα του , ότι έχουν παραπάνω σφαίρες από ότι χρειάζονται και εκείνοι κάνουν παραπάνω εχθρούς από ότι φίλους !
Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.