Τα θετικά και τα αρνητικά του 10.01Ένα πολύ καλό επεισόδιο με ένταση και δράση από την αρχή μέχρι και το τέλος, χωρίς να σε αφήσει να βαρεθείς ούτε κατά τη διάρκεια κάποιων απλών συζητήσεων που έγιναν. Τα θετικά του επεισοδίου ήταν αρκετά και ικανά να υπερνικήσουν όλα τα, ίσως ανούσια λάθη που έγιναν.


Θ Ε Τ Ι Κ Α :

1.      Ένταση:
Κατά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετά επεισόδια στα οποία η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε όση δράση όση θα ήθελα, όμως στο 1ο επεισόδιο της 10ης σεζόν η δράση δεν σταμάτησε ούτε όταν απλά συνομιλούσαν.
Για παράδειγμα μέσα από τους διαλόγους του επεισοδίου είδαμε την Judith να εξηγεί στον R.J. πως πέθανε ο πατέρας του, αλλά και την προσπάθεια του Daryl να πείσει την Carol να μείνει στο Oceanside. Το υπόλοιπο επεισόδιο από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν απολαυστικό αφού είχε διαρκή, αλλά και ουσιαστική δράση.


2.     Carol και whisperers:
Ένα κεφάλαιο που ευτυχώς δεν έχει κλείσει ακόμα. Είδαμε την Carol να λέει ότι μπορεί να προσπεράσει ότι έχει συμβεί, δείχνοντας όμως έμπρακτα ότι δεν συμφωνεί με ότι έγινε και ίσως με την αντιμετώπιση της ομάδας, θέλοντας να προσπεράσει τα όρια που είχαν θέσει οι whisperers
Η ιστορία αυτή ελπίζω να μας απασχολήσει αρκετά στη συνέχεια της σεζόν, προς το παρόν όμως μας έδωσε ένα πολύ δυνατό φινάλε με την Alpha να κοιτάζεται με την Carol.


3.    Οργάνωση:
Εξ’ αρχής είχαμε την ευκαιρία να δούμε πόση οργάνωση επικρατούσε στην εκπαίδευση των πολεμιστών, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήταν προγραμματισμένα.
Στη συνέχεια είδαμε και την οργάνωση της επικοινωνίας μεταξύ των ομάδων με τους ασύρματους, αλλά και την οργάνωση στην Alexandria.
Τέλος γίναμε θεατές, ίσως μίας από τις πιο οργανωμένες προσπάθειες που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στη σειρά. Παρ’ ότι τα εφόδια τους ήταν ανεπαρκή, υπήρχε άμεση αντιμετώπιση, απόλυτη λειτουργικότητα και για πρώτη φορά υπήρχε σχέδιο.
Για πρώτη φορά μετά από 9 ολοκληρωμένες σεζόν οι πρωταγωνιστές, ενώ βρέθηκαν προ εκπλήξεως είχαν ήδη οργανωθεί και ήταν έτοιμοι να κατασβήσουν τη φωτιά, αλλά και να παλέψουν με τα ζόμπι.


     
Α Ρ Ν Η Τ Ι Κ Α:

1.       Τα ασταμάτητα ζόμπι:
Όπως ανέφερα και πριν, στην αρχή του επεισοδίου είχαμε την ευκαιρία να δούμε την οργάνωση που υπήρχε στην εκπαίδευση των νέων πολεμιστών, στην οποία όμως υπήρξε μία ατυχία. Ενώ προσπαθούσαν να περιορίσουν τα ζόμπι πίσω από μία πόρτα, εκείνη άρχισε όπως είναι φυσικό, από την πίεση να μετακινείται από τον τοίχο.
Ευτυχώς όμως, η οργάνωση και η λογική επικράτησαν κι έτσι σταμάτησαν να μπλοκάρουν την πόρτα ώστε να βγουν τα ζόμπι έξω.
Προφανώς όμως τα ζόμπι είχαν διαφορετική άποψη και δεν επέλεξαν να βγουν απ’ την πόρτα, αλλά έσπασαν τον τοίχο….. και μάλιστα κατεδαφίζοντάς τον απολύτως συμμετρικά.
Ειλικρινά τώρα κι οι πεζοναύτες την πόρτα ρίχνουν όχι τον τοίχο!!2.    Μοναξιά:
Zombie apocalypse.. οκ σε νιώθω είσαι μόνη δεν έχεις βρει κάποιον και πρέπει κάτι να γίνει.. Αλλά σοβαρά τώρα…;;;; Τον Luke;;;;Είσαι σίγουρη;; Δεν κρίνω, εδώ μέχρι κι ο παπάς βρήκε γκόμενα. Αν είσαι σίγουρη οκ.


Αλλά είσαι;;;;

3. Το τέλειο σχέδιο:
Ο Daryl, ένα τσεκούρι, ένα φλεγόμενο δέντρο και πολλά ζόμπι. Τι μπορεί να πάει λάθος; Όλα είναι απολύτως υπολογισμένα. Ο Daryl πετυχαίνει το ετοιμόρροπο δέντρο με το τσεκούρι κι αυτό με τη σειρά του πέφτει ακριβώς εκεί που έπρεπε για να σκοτώσει πέντε έξι ζόμπι.Μόνο εγώ έχω πρόβλημα με αυτές τις μικρές κακές στιγμές που πρακτικά δεν επηρεάζουν καθόλου το στόρυ της σειράς και ο μόνος τρόπος να το κάνουν καλύτερο είναι απλά να μην υπάρχουν;

Δεν ξέρω.. ξέρω μόνο ότι στο τέλος είναι μία σειρά και καλώς ή κακώς πρέπει να υπάρξουν και κάποιες «κακές» σκηνές ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η πλοκή, όσο κι αν εμένα με τρελαίνει.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.