Τα θετικά και τα αρνητικά του 10.02


 Είναι ένα από αυτά τα επεισόδια, τα επεισόδια που ξέρεις ότι η δράση θα είναι περιορισμένη και θα υπάρχουν κυρίως διάλογοι και αρκετά flash back. Το ξέρω ότι αυτά τα επεισόδια χρειάζονται για να γνωρίσουμε τις ιστορίες των πρωταγωνιστών, αλλά πάντα θα εύχομαι να μην υπήρχαν.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε κάποιες πολύ καλές στιγμές, αλλά και κάποια πραγματάκια, όχι απαραίτητα αρνητικά, απλά πράγματα που δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστα.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ :


1.  Άλφα Βήτα :

Στο 2ο επεισόδιο της σεζόν είδαμε την γνωριμία της Άλφα με τον Βήτα, και την μπερδεμένη στην αρχή σχέση τους, αφού όπως είναι φυσικό κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να εμπιστευθεί τον άλλον. Είδαμε την πρώτη τους άψογη συνεργασία, το πόσο κατάφεραν να δεθούν από την αρχή, αλλά και την εξέλιξη της σχέσης τους, η οποία όπως είδαμε δεν κλονίστηκε ούτε όταν ο Βήτα ανακάλυψε ότι η Άλφα του είπε ψέμματα.


2. Η επίθεση στην Άλφα :

Μια σανίδα σωτηρίας για εμάς που θέλουμε συνέχεια ένταση και δράση κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που ήρθε να διαλύσει το ήσυχο κλίμα που επικρατούσε. Κάτι που ειλικρινά δεν περίμενα, αλλά με ευχαρίστησε ιδιαίτερα, αφού ήταν μία προσπάθεια εκδίκησης από τη μητέρα που έχασε το παιδί της λόγω της Άλφα, παρόλο που αποδείχθηκε μοιραία για εκείνη.


3. Αντεπίθεση :

Η τελευταία σκηνή που είδαμε νομίζω ήταν καλύτερη του επεισοδίου, αφού μας άφησε να περιμένουμε με αγωνία την αντεπίθεση που ετοιμάζουν οι whisperers εναντίον της Oceanside , σαν αντίποινα για την καταπάτηση των συνόρων. Ελπίζω η δράση να συνεχιστεί στο τρίτο επεισόδιο και να μην χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε ποιο θα είναι το σχέδιο τους, αλλά και ποια θα είναι η αντιμετώπιση όλων, και ειδικά της Carol.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ :

1. Προβλήματα :

Το καταλαβαίνω ότι το να ζεις στην αποκάλυψη, δεν είναι κάτι εύκολο και είναι φυσιολογικό να σου δημιουργεί κάποια προβλήματα, όμως σε κάποιες περιπτώσεις θεωρώ ότι κάποια από αυτά, απλά προϋπήρχαν. Για παράδειγμα η Άλφα, ακόμα και χωρίς να είχε να αντιμετωπίσει τα ζόμπι, νομίζω δεν θα κέρδιζε και το βραβείο καλύτερης μητέρας της χρονιάς. Εκ του ασφαλούς μιλώντας πάντα, πιστεύω θα μπορούσε, να κάνει μια καλύτερη προσπάθεια για να μεγαλώσει την κόρη της, προσπαθώντας να δημιουργήσει έστω ένα υποτυπωδώς σωστό περιβάλλον για τη Lydia.


2. "This is the end of the world" :

Η Άλφα, αντί να προσπαθήσει να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη της, επέλεξε να σιγουρευτεί ότι θα έχει μέλλον. Επέλεξε να βρει τον καλύτερο τρόπο για να επιβιώσουν, όμως η τελευταία σκηνή του επεισοδίου αποδεικνύει ότι όλη η νοοτροπία των whisperers δεν αφορά μόνο την επιβίωσή τους, αλλά κάτι πιο βαθύ και σκοτεινό. 
"Βαδίζουμε στο σκοτάδι"
"Δεν αγαπάμε τίποτα."
"Αποδεχόμαστε το θάνατο."
"Είμαστε ελεύθεροι."


3. Η "μάσκα" του Βήτα :

Πολλές φορές στη σειρά έχουμε δει χαρακτήρες να κρατάνε πράγματα αγαπημένων τους ώστε να μην τους ξεχάσουν όπως ο Daryl και η Sasha. Επίσης πολλοί έχουμε κάποια στιγμή κρατήσει κάτι, απλά και μόνο γιατί άνηκε σε κάποιον που αγαπούσαμε πολύ, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι δεν θα κράταγα ποτέ μα ποτέ..!! Ναι, σωστά, ποτέ δεν θα έπαιρνα το δέρμα κάποιου αγαπημένου μου ανθρώπου, αλλά ακόμα και να το έπαιρνα δεν υπήρχε περίπτωση να το φορέσω στο πρόσωπο μου.

Το επεισόδιο ενώ ήταν αρκετά ήρεμο κατάφερε να μας κρατήσει μέχρι το τέλος, αν εξαιρέσεις μερικά λεπτά που ίσως μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλιώς. Αυτή η μικρή παύση της δράσης δεν ήταν αρκετή ώστε να μας απογοητεύσει τελείως, αντίθετα μας έκανε να περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια. 
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.