Ανάλυση του 10x01 (Lines We Cross)Ανάλυση του "Lines We Cross"

To Walking Dead επέστρεψε για την δέκατη σεζόν και μεις δε γινόταν να μη σχολιάσουμε την πρεμιέρα του διεξοδικά. Έτσι, ο κάθε αρθρογράφος της ομάδας μας έκανε τη δική του προσέγγιση και ανάλυση για το πρώτο επεισόδιο του δέκατου κύκλου. Στη συγκεκριμένη θα γίνουν αναλύσεις τόσο του περιεχομένου όσο και της σκηνοθεσίας. Πάμε να το δούμε με τη σειρά. Το επεισόδιο ήταν χωρισμένο σε μέρη.

Το πρώτο κεφάλαιο του επεισοδίου αφορούσε ένα recap της προηγούμενης σεζόν. Η ανασκόπηση των πρώτων λεπτών αφορούσε ό,τι έγινε στην 9η σεζόν, τις σημαντικότερες εξελίξεις και φυσικά τους Whisperers που αποτελούν μεγάλη πλέον απειλή για τους ήρωές μας. Όλα αυτά τα διηγείται η Judith και η αφήγησή της παραπέμπει σε καταγραφή ημερολογίου, καθώς φαίνεται να τα διαβάζει στους τηλεθεατές.


Η πρώτη σκηνή του επεισοδίου αφορά έναν δορυφόρο της Σοβιετικής Ένωσης που κινείται με περίεργη τροχιά γύρω από τη γη! Ίσως να χει σχέση με το σήμα που εντόπισε ο Eugene. Εντυπωσιακό πλάνο, αλλά σίγουρα αφήνει πολλά ερωτηματικά, τα οποία αναμένουμε να απαντηθούν στη συνέχεια.


Το δεύτερο κεφάλαιο αποτελεί την εισαγωγή στη νέα σεζόν και ονομάζεται "Training Day". Η ομάδα μας προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τους Whisperers και προπονείται στον ωκεανό σκοτώνοντας ζόμπι! Νέες τακτικές, με ασπίδες, τόξα και δόρια. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα δούμε και τη Michonne να αποκεφαλίζει 3 ζόμπι σε ένα φοβερό slow-motion πλάνο.


Το τρίτο κεφάλαιο ονομάζεται "Skin" (δέρμα). Judith και RJ παίζουν με τα υπόλοιπα παιδιά στον ωκεανό και στην προσπάθεια να συλλέξουν κοχύλια, βρίσκουν μία μάσκα των Whisperers. Βασικό "όπλο" της ομάδας μας είναι η επικοινωνία που επιτυγχάνεται είτε με το ασύρματο ραδιόφωνο είτε με τα φορητά walkie talkie. Σ'αυτό το κεφάλαιο θα ο Aaron παραλίγο να δαγκωθεί από ζόμπι (σαν αρχάριος), αλλά η Michonne θα τον σώσει. Το μέρος όπου διαδραματίζεται το γεγονός αυτό είναι μία γέφυρα και θυμίζει πολύ τη γέφυρα, την οποία ανατίναξε ο Rick στην προηγούμενη σεζόν. Fun Fact: Ο Aaron δε σας μοιάζει την εκδοχή του Rick στα comics?


Το τέταρτο κεφάλαιο ονομάζεται "Birds Wisdom" (η σοφία των πουλιών και μας παρουσιάζει τη ζωή στην Alexandria. Ξεκαρδιστική σκηνή με τον Eugene και το μωρό της Rosita με τη συνοδεία ροκ μουσικής επένδυσης. Φαίνεται ότι το μωρό έχει αποκτήσει 3 πατεράδες! Ένας από τους οποίους είναι ο Siddiq, ο οποίος είναι ο βιολογικός. Ο Siddiq βλέπουμε ότι έχει φρικιαστικά οράματα από την μέρα που τους αιχμαλώτισμαν η Alpha και η παρέα της, τα οποία αποτυπώνονται στην εικόνα με φόβους και θολούρες. Τον επαναφέρει στην πραγματικότητα ο Dante, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση και ήδη τον έχουμε συμπαθήσει φουλ! Η σοφία των πουλιών αναφέρεται στην ευφυία και τις ηγετικές ικανότητες που προσφέρει ο Negan στον Gabriel. Ο πρώτος συμβουλεύει τον δεύτερο για το πως να αντιμετωπίσει την επιστροφή των Whisperers, λέγοντάς του να μη φανερώσει τον άμεσο κίνδυνο στους υπόλοιπους. Στρατηγικές τακτικές χειραγώγησης από τον Negan που εφάρμοζε και στους Saviors.

Σίγουρα μπορεί να δολοφονήσει άνθρωπο με τη ντομάτα που κρατάει!

Το πέμπτο κεφάλαιο είναι το "Sea Dogs" (σκυλιά της θάλασσας). Η ερμηνεία του ποικίλλει, καθώς μπορεί να έχει πολλές έννοιες. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι μεταφορική και αναφέρεται στην Carol και το crew της που επέστρεψε από το θαλάσσιο ταξίδι με τη βάρκα.

Το έκτο κεφάλαιο είναι το "New Mexico". Πιστεύουμε ονομάζεται, έτσι, για να γίνει νύξη στα σύνορα που η Alpha έχει επιβάλλει, χωρίς τη συγκατάθεση των χαρακτήρων μας. Παρ'όλα αυτά σε μία κουβέντα να ξεφύγουν οι δυο τους, Daryl και Carol λένε να πάνε στο New Mexico (νότια πολιτεία της Αμερικής) για να πάρουν βραχιολάκια και να επισημοποιήσουν τη φιλία τους. Μόνο φιλία δε θυμίζει, ωστόσο, η σχέση τους, όταν κιόλας τους είδαμε πάνω στη μηχανή μαζί. Ο ορισμός της εξαγνισμένης και πλατωνικής ερωτικής αγάπης.


Τα τρία κεφάλαια "Skin", "Birds WIsdom" και "New Mexico" εκτυλίσσονται χρονολογικά παράλληλα. Το ένα στο "Oceanside" και το άλλο στην "Alexandria". Kοινό σημείο αυτών των δύο πρώτων ενοτήτων είναι η επικοινωνία των ομάδων για την επιστροφή των Whisperers, αφού βρέθηκε μία μάσκα. Το κοινό σημείο που συνδέει όμως και τα 3 είναι μία έκρηξη που έγινε στον ουρανό, που θυμίζει πτώση μετεωρίτη. Φυσικά, ο δορυφόρος στην πρώτη σκηνή του επεισοδίου θα χει άμεση σχέση με αυτό που βλέπουν οι επιζώντες μας. Ο Eugene χαρακτηρίζει αυτό το γεγονός που πρόκειται να συμβεί σπουδαίο!


Το έβδομο κεφάλαιο ονομάζεται "Lines We Cross" και αποτελεί και τον τίτλο του επεισοδίου. Ο δορυφόρος που είδαμε στην εναρκτήρια σκηνή έπεσε στη γη. Και μαντέψτε που έπεσε?! Μέσα στα σύνορα της Alpha. Όμως, επηρεάζει άμεσα και την ομάδα μας καθώς έχει πάρει φωτιά το δάσος και κινδυνεύουν από αυτό. Έτσι θα αναγκαστούν να καταπατήσουν τα σύνορα και να περάσουν τη γραμμή για να σβήσουν τη φωτιά.

Περνάμε στο όγδοο κεφάλαιο που ονομάζεται "Embers" και είναι, ίσως, το πιο εντυπωσιακό απ'όλα τα κεφάλαια του επεισοδίου. Ο κίνδυνος μεγαλώνει, καθώς δεν είναι μόνο πλέον οι φωτιές αλλά και τα ζόμπι που εμφανίζονται ξαφνικά. Ο κίνδυνος γίνεται, ακόμη, μεγαλύτερος όταν η ομάδα μας συνειδητοποιεί ότι ανάμεσα τους ενδέχεται να υπάρχουν Whisperers. Πάλι βλέπουμε slow-motion σκηνές με τους ήρωές μας να τεμαχίζουν τα ζόμπι, ενώ η επική ορχηστρική μουσική δίνει ένταση και προετοιμάζει την εμφάνιση της Alpha. O Daryl κλέβει την παράσταση, πετώντας ένα τσεκούρι σ'ένα καμένο δέντρο, το οποίο πέφτει και τσακίζει walkers.H τελευταία σκηνή του "Lines We Cross" δείχνει την πρώτη ανταλλαγή βλεμμάτων μεταξύ Carol και Alpha. Και οι δύο γυναίκες φαίνονται αιμοδιψείς, αφού τόσο η μητρική τους οργή όσο και η περηφάνεια τους θα ξυπνήσουν τα κτήνη που κρύβουν μέσα τους.Σκηνή του επεισοδίου: Η σκηνή που ξεχώρισα στο επεισόδιο ήταν το παραμύθι που είπε η Judith στον αδερφό της RJ. Φυσικά, δεν πρόκειται για παραμύθι αλλά για την ιστορία του πατέρα τους, Rick Grimes! Ο τρόπος, όμως, που το διηγήθηκε χωρίς να αποκαλύψει κάτι στον RJ για τον Rick ήταν γεμάτος τρυφερότητα, στοργή και ωριμότητα.

Χαρακτήρας του επεισοδίου: Dante! Ο νέος χαρακτήρας από τα comics έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη σειρά από το πουθενά, χωρίς να έχουμε το origin του. Παρ'όλα αυτά, ξέρουμε ότι είναι γιατρός και οι ατάκες του μας έριξαν κάτω από τα γέλια.

CGI επεισοδίου: Για άλλη μια φορά οι τεχνικές των εφέ που χρησιμοποιήσαν στο επεισόδιο με δίχασαν. Πρέπει να υπάρχει μεγάλο θέμα όσον αφορά τη δημιουργία ζώων και πιο συγκεκριμένα ελαφιών. Φυσικά, το ελάφι που είδαμε στο επεισόδιο δεν ήταν αληθινό αλλά παραγωγή CGI, κάτι που φάνηκε από το πόσο κακοσχεδιασμένο ήταν. Ωστόσο δεν ήταν τόσο κακό σαν εκείνο το ελάφι που συνάντησε ο Rick σε εκείνο το εγκαταλελειμμένο λούνα παρκ. Σίγουρα το ελάφι στη δεύτερη σεζόν που πυροβολήθηκε μαζί με τον Carl ήταν από τα πιο ωραία οπτικά, αν και αμφιβάλλουμε αν ήταν CGI. Παρ'όλα αυτά πρέπει να παραδεχτούμε ότι τόσο το πλάνο με τον δορυφόρο και την υδρόγειο στην αρχή, όσο και η πτώση

Όχι δεν το είπε σε κάποια κοπέλα αυτό, αλλά στον Siddiq!

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.