Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 10x01
Callbacks
 • Στην πρεμιέρα του 9ου κύκλου
Είδαμε τον Siddiq να βιώνει κάτι σαν διαταραχή μετατραυματικού στρες, και εκτός από τις αναμνήσεις από τη νύχτα που η Alpha και η ομάδα της αποκεφάλισαν 10 ανθρώπους, είδαμε μία αράχνη. Το γεγονός είναι callback στην πρεμιέρα του προηγούμενου κύκλου της σειράς, όπου ο Siddiq είχε έρθει αντιμέτωπος με ένα ζόμπι που ήταν φωλιά αραχνών, και με τον ίδιο να λέει στον Rick πως δεν του αρέσουν καθόλου οι αράχνες.

 • Στα "πυρηνικά όπλα" των Whisperers
Η Michonne αναφέρθηκε στους Whisperers λέγοντας πως είναι πολλοί επικίνδυνοι καθώς έχουν "πυρηνικά όπλα". Φυσικά, εννοούσε την τεράστια ορδή με walkers που ελέγχουν, την οποία και είδαμε στην προηγούμενη σεζόν. Στην πρεμιέρα του 10ου κύκλου, απ'ότι φάνηκε η ορδή αυτή έχει μεταφερθεί από τους Whisperers σε άγνωστη μέχρι τώρα τοποθεσία.


Σειρά vs Comic

 • Η εκπαίδευση των κοινοτήτων
Στην αρχή του επεισοδίου είδαμε τις κοινότητες να εκπαιδεύονται στην παραλία με τους Daryl, Michonne και Aaron να ηγούνται. Στο τεύχος 151 των comics, συμβαίνει ένα παρόμοιο είδος εκπαίδευσης για τις ορδές των walkers, αλλά ηγέτης είναι ο Dwight. Επίσης, ήταν σε δάσος και όχι στην παραλία, και οι επιζώντες χρησιμοποιούσαν όπλα και όχι κοντάρια και ασπίδες.

 • Το storyline της Carol 
Στο επεισόδιο, η Carol επιστρέφει από ένα ταξίδι μηνών στον ωκεανό μετά τον άγριο θάνατο του Henry. Στα comics, ο χαρακτήρας που επιστρέφει είναι η Michonne στο τεύχος 139.

 • Ο χαρακτήρας που ακούει στο όνομα Dante
Αν και ο Dante προέρχεται από τα comics, ο χαρακτήρας του είναι εντελώς διαφορετικός από τη σειρά. Όσον αφορά τη σειρά, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο Dante είναι ο νέος γιατρός της Alexandria. Ο comic Dante είναι πιστός κάτοικος του Hilltop και ένας στρατιώτης που αρχικά ανακαλύπτει τους Whisperers κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάσωσης που πήγε στραβά. Αργότερα δημιουργεί μια σχέση με τη Maggie και γενικά αποδεικνύεται τεράστια βοήθεια κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Whisperers.

 • Ο χαρακτήρας που ακούει στο όνομα Brandon
Ο Brandon παρουσιάστηκε επίσης στα comics και συγκεκριμένα στο τεύχος 131. Στη σειρά, τον είδαμε να φρουρεί τον Negan, όσο εκείνος έκανε δουλείες στον κήπο και μιλούσε στη Lydia. Στα comics, ο Brandon είναι ο γιος της Tammy και του Morton και στο τεύχος 151 είναι εξαιρετικά στενοχωρημένος και νευριασμένος, αφού η μητέρα του αποκεφάλισε από την Alpha και ο πατέρας του σκοτώθηκε από τον Rick. Έτσι, ελευθερώνει τον Negan από το κελί του, ο οποίος με τη σειρά του τον ευχαριστεί, σκοτώνοντας τον. Προφανώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το storyline του Brandon με τον Negan θα γίνει και στη σειρά, αλλά είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως η Angela Kang τους έβαλε μαζί σε μια σκηνή.


Easter Eggs

 • Στην ταινία "Jaws"
Είδαμε στην αρχική σκηνή του επεισοδίου το γκρουπ να εκπαιδεύεται στην παραλία, όπου και υπήρχε ένα σκουριασμένο καράβι και ένα κίτρινο βαρέλι, σκηνικό το οποίο είναι easter egg στη θρυλική ταινία του 1975, "Jaws". Μάλιστα, σύμφωνα με τον Greg Nicotero, εκτός από το σκηνικό υπήρχε και δεύτερο σημείο αναφοράς στην ταινία για τους δυνατούς παρατηρητές. Στη σκηνή που η Judith ανακαλύπτει τη μάσκα θαμμένη στην άμμο μαζί με κοχύλια, υπάρχει ένα δόντι λευκού καρχαρία.


Λοιπές Λεπτομέρειες

 • Στους τίτλους αρχής της 10ης σεζόν
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι τίτλοι αρχής της σειράς έχουν αλλάξει. Παρακάτω παρατίθενται οι αλλαγές που έγιναν συγκριτικά με τα opening credits της 9ης σεζόν.

1. Η προσθήκη της σκηνή του Rick στη γέφυρα, του 5ου επεισοδίου του 9ου κύκλου "What Comes After".


2. Τα 4 γυάλινα βιτρώ που αντιπροσωπεύουν τις 4 κοινότητες (Alexandria, Hilltop, Oceanside και Kingdom).


3. Ένα δεύτερο σπαθί katana προστίθεται στο ήδη υπάρχων της Michonne, αυτό της Judith. Τα διασυνδεδεμένα σπαθιά σχηματίζουν ένα "Χ", ή αλλιώς τον ρωμαϊκό αριθμό δέκα (επειδή είμαστε αισίως στη 10η σεζόν της σειράς). Η Michonne έχει επίσης μια ουλή με το σχήμα "Χ", που της δόθηκε από την πρώην φίλη της Jocelyn στην 9η σεζόν.


4. Το graffiti στα τείχη από "FINAL WARNING" άλλαξε σε "SILENCE THE WHISPERERS".


5. Προστέθηκαν τα σύνορα με τους πασσάλους της Alpha.


 • Στην προσπάθεια του Daryl να μάθει τη γλώσσα της Connie
Είδαμε τον Daryl να επικοινωνεί με την Connie στη νοηματική, κι εκείνη να του κάνει πλάκα για την "προφορά" του. Έπειτα, η κάμερα εστίασε στην πίσω τσέπη του Daryl, στην οποία υπήρχε το βιβλίο "American sign language", γεγονός που σημαίνει πως ο ίδιος κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μάθει τη νοηματική γλώσσα με σκοπό να μπορεί να επικοινωνεί καλύτερα μαζί της.

 • Στο όνομα του μωρού της Rosita
Η Angela Kang αποκάλυψε στο "Talking Dead" πως η ηθοποιός που υποδύεται τη Rosita, Christian Serratos, βοήθησε στο να καταλήξουν στην επιλογή του ονόματος του παιδιού. Το όνομα Coco, χαϊδευτικό του Socorro, είναι ένα γυναικείο όνομα που χρησιμοποιείται στην οικογένεια της Serratos εδώ και πολλές γενιές.


Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου

 • "We're the villains of someone else's story". - Aaron στη Michonne.
 • "-You ever wonder why they call bird shit "guano"?
  -Nah. I just call it bird shit.
  -Yeah. Me, too. " - Η συζήτηση μεταξύ Ezekiel και Daryl.
 • "But people, like the Brave Man, are never really gone anyway. He lives inside our hearts and makes us brave, too." - Judith στον RJ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.