Ανάλυση του 10x02 (We Are The End of The World)Το δεύτερο επεισόδιο είναι πλέον γεγονός και αυτό αφορά ουσιαστικά την γέννηση των Whisperers και πιο συγκεκριμένα των δύο ιδρυτικών μελών τους, των Alpha και Beta. Το επεισόδιο, προσωπικά, δε με εντυπωσίασε και εν αντιθέσει με άφησε παραπονεμένο. Γιατί; Πάμε να δούμε!

Το συγκεκριμένο επεισόδιο αναφέρεται εξ'ολοκλήρου στη νέα απειλή της ομάδας μας, στους Whisperers. Οι εξελίξεις αφορούν τόσο το παρόν όσο και το παρελθόν. Με λίγα λόγια, θα καταφέρουμε να μάθουμε τον τρόπο που γνωρίστηκαν Alpha και Beta στο παρελθόν, αλλά και τη νοοτροπία όσον αφορά τον τρόπο ζωής των Whisperers στο παρόν. Ο τρόπος που γνωρίστηκαν ήταν σχεδόν νουβελιστικά ρομαντικός (όπως και ολόκληρο το επεισόδιο), καθώς τα κοινά των δύο χαρακτήρων είναι ουκ ολίγα. Στον αποκαλυπτικό κόσμο έχουν γίνει και οι δύο αναίσθητοι, ώστε να μην τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά να επιβιώσουν. Και για να επιβιώσουν, πρέπει να γίνουν όπως οι walkers, τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό! Παρ'όλα αυτά, πριν ξεκινήσουν οι Whisperers βλέπουμε ότι οι δυο τους είναι ευάλωτοι, τρωτοί, ευαίσθητοι και υπάρχει μία αμοιβαία φιλική έλξη.


Σίγουρα η γνωριμία των δύο ηγετικών μελών των νέων "κακών" της σειράς ήταν κάτι που ήθελα να δω, όμως είναι το δεύτερο flashback για τους Whisperers. Εγώ, ακόμα, περιμένω ένα flashback για τον Negan και το πως δημιούργησε τους Saviors. Απογοήτευση τουλάχιστον! Από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς και ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάτι από το παρελθόν του. Και δεν είναι μόνο ο Negan! Σκεφτείτε να βλέπαμε ένα flashback επεισόδιο για τον Daryl και τη σχέση με τον αδερφό του Merle ή την Carol και τη ζωή τους πριν την κατάρρευση της ανθρωπότητας. Γιατί δηλαδή θεωρείται ότι είναι πιο ενδιαφέρον να αποτυπώσουν την ζωή της Alpha και του Beta όταν ξέσπασε ο ιός και να μη δείξουν πληροφορίες για το παρελθόν βασικών χαρακτήρων;

 Θα ήθελα πολύ να δω πως γνωρίστηκαν αυτοί οι δύο χαρακτήρες

Όσον αφορά το υπόλοιπο επεισόδιο, βλέπουμε την "προαγωγή" ενός θηλυκού Whisperer σε ηγετικό μέλος με το όνομα "Gamma", ενώ παρατηρούμε και τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα της Alpha, ο οποίος, αν και ανένδοτος και ισχυρός, φαίνεται να μαλακώνει και να δείχνει αδύναμος. Να υπενθυμίσουμε ότι χρονολογικά το επεισόδιο έχει δύο timelines. Ένα στο παρελθόν και ένα στο παρόν. Το χρονικό timeline του παρόντος συμβαίνει παράλληλα με τα γεγονότα της πρεμιέρας, μιας και οι Whisperers γίνονται κι αυτοί μάρτυρες της πτώσης το δορυφόρου, ενώ το επεισόδιο τελειώνει πάλι με την Carol και την Alpha. Κατά τα άλλα αδιάφορο επεισόδιο, μιας και κυριολεκτικά έχω βαρεθεί να βλέπω μεμονωμένα επεισόδια για χαρακτήρες, αντί να συνδυάζουν πολλές καταστάσεις ή χαρακτήρες. Οι Whisperers, μόνοι τους, δε μπορούν να "κουβαλήσουν" τη σειρά.


Χαρακτήρας του επεισοδίου: Beta! Προσωπικά λατρεύω τον Ryan Hurst από εποχές Sons of Anarchy! Τεράστιος Opie! Ο γίγαντας Beta είναι, πιστεύω, ένας πολλά υποσχόμενος χαρακτήρας. Στο comic, ο Beta ήταν διάσημος μπασκετμπολίστας πριν την αποκάλυψη, ενώ στη σειρά δεν έχουμε ακόμη κάποια νύξη. Φαίνεται να είναι συμπονετικός με την Alpha όταν τη γνωρίζει και φαίνεται πως είναι η μόνη που κατάφερε να τον "αγγίξει" κάπως. Πόσο μάλλον όταν η ίδια έβγαλε την μάσκα που φορούσε και αντίκρισε το πρόσωπό του,  χωρίς να αποκαλύπτουν κάτι σε μας. Ανυπομονούμε τη μάχη του με Negan, καθώς αυτή με τον Daryl ήταν από τα highlights της ένατης σεζόν.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.