TWD REVIEW 10x03

 Ghosts

Το Ghosts ήταν ένα επεισόδιο που τα είχε όλα. Είχε επιστροφή της ομάδας μας, με πολύ Carol, είχε Whisperers, είχε δράση, είχε σκηνές τρόμου, είχε παραισθήσεις. Και τι δεν είχε! Πρόκειται αναμφίβολα (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) για το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν μέχρι στιγμής. Κάτι μου λέει όμως πως τα επόμενα θα το ξεπεράσουν. Ας δούμε όμως τι έγινε σ'αυτό.

49 ώρες

Το επεισόδιο ξεκινάει μια μια σειρά στιγμών που συμβαίνουν μέσα σε δύο μέρες. Την Carol, η οποία όπως θα δούμε στη συνέχεια έχει τα θεματάκια της, να παίρνει τα φάρμακα της. Τον Aaron να ξεπαστρεύει μια μεγάλη ορδή από walkers με την βοήθεια της ομάδας του. Ένα μεγάλο κύμα walkers να πλησιάζει την Alexandria, αναστατώνοντας φυσικά την ομάδα μας, που περνάει όλη την νύχτα εξοντώνοντας τους! Τα κύματα όμως δεν σταματάνε εκεί και συνεχίζουν να έρχονται και την επόμενη μέρα εξουθενώνοντας τους πάντες. Πριν πέσουν οι τίτλοι αρχής, η Michonne συνειδητοποιεί πως δύο νέα μεγάλα κύματα πλησιάζουν τόσο από την νότια όσο και από τη βόρεια πλευρά!

Το σχέδιο


Αφού μαθαίνουμε από τον Eugene πως οι ορδές δεν θα αργήσουν να φτάσουν στην Alexandria, έρχεται η Gamma να ενημερώσει τον Daryl και την Michonne να συναντηθούν με την Alpha στο βόρειο σύνορο!

Η ομάδα κάνει ένα μικρό meeting και η πρώτη που παίρνει τον λόγο είναι η Lydia, που λέει πως πρέπει να πάνε στην συνάντηση και πως οι ορδές των walkers δεν "στάλθηκαν" από την Alpha. Και αφού δεν υπερισχύουν οι επιπόλαιες απόψεις, η Michonne προτρέπει τους πάντες να δράσουν ως σύνολο για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Το σχέδιο που καταστρώνεται είναι το εξής: o Gabriel θα ηγηθεί της ομάδας στην Alexandria για την αντιμετώπιση του βόρειου κύματος, ο Aaron μαζί με τον Negan θα αντιμετωπίσουν το νότιο κύμα (κι'ας μην θέλουν να βρεθούν μαζί) ενώ η Carol, η Michonne και ο Daryl θα ηγηθούν, άοπλοι, της ομάδας που θα συναντήσει την Alpha. Αυτό το "άοπλοι" δεν κάθεται καλά στην Carol, που παίρνει μαζί της ένα περίστροφο!

Η πρώτη εξιλέωση του Negan

Όπως είναι λογικό, το παρελθόν του Negan τον εμποδίζει να τον αντιμετωπίζουν ως άξιο εμπιστοσύνης. Έτσι και ο Aaron δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει ένα μεταλλικό εργαλείο παρά μόνο το ξύλινο σκουπόξυλο!

Η ένταση μεταξύ τους κλιμακώνεται όταν ο Aaron αναφέρεται τόσο στον αγαπημένο του Eric, τον οποίο έχασε, όσο και στην γυναίκα του Negan, που πέθανε μισώντας τον! Ο Negan για όλα αυτά έχει να πει πως πρέπει να προστατεύεις αυτό που σου ανήκει, πριν αρχίσει να ανήκει σε κάποιον άλλον. Την έντονη συζήτηση διακόπτει ένας walker με τη δική του... βλάστηση, ο οποίος επιτίθεται στον Aaron, που αφού τον σκοτώσει χάνει μεγάλο μέρος της όρασης του και μαζί και τον Negan!

Ο Aaron τον ψάχνει στα τυφλά μέσα σε ένα σπιτάκι και εκείνος εμφανίζεται σώζοντας τον από δύο walkers και εξιλεώνοντας τον εαυτό του. Το επόμενο πρωινό, με την όραση του Aaron να έχει επιστρέψει, ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην Alexandria.

Τα ζόρια της Carol

Daryl, Michonne, Carol και οι υπόλοιποι επιστρέφουν στο τόπο των πασσάλων, στον τόπο της τραγωδίας. Λίγο μετά φτάνουν και οι Whsiperers, με την Alpha να τους επισημαίνει τις τρεις φορές που καταπάτησαν τα σύνορα τους. Αν και θέλει να τους τιμωρήσει, τους προτείνει έναν συμβιβασμό, την επέκταση των συνόρων της και ταυτόχρονο την μείωση αυτών της ομάδας μας!

Η Carol εξοργισμένη με τα όλα όσα έχει κάνει αυτή η γυναίκα πυροβολεί προς το μέρος της, αλλά με την επέμβαση της Michonne η βολή βρίσκει στο έδαφος! Μετά την ένταση που πάει να δημιουργηθεί, η Alpha "συγχωρεί" την Carol ως μητέρα προς μητέρα και με το έτσι θέλω επεκτείνει τα σύνορα της διώχνοντας την ομάδα μας μακριά!


Λίγο αργότερα, και αφού έχουν κατασκηνώσει στο δάσος, η Carol βλέπει τρεις Whisperers και τους πυροβολεί πριν εξαφανιστούν! Όμως τα ανύπαρκτα τους ίχνη προκαλούν αμφιβολίες στην Michonne για το αν η Carol τους είδε πραγματικά.

Η άφιξη τους σε ένα εγκαταλελειμένο κτίριο για να βγάλουν το βράδυ προκαλεί στην Carol μεγάλες αμφιβολίες για το τι πραγματικά είναι αλήθεια και τι όχι απ'αυτά που βλέπει! Όταν πιάνει στα χέρια της ένα βιβλίο που βρίσκει εκεί, δημιουργεί τη δική της τρομαχτική εικόνα εξωφύλλου, με εκείνη να σερβίρει πρωινό σε όλα τα παιδιά της ζωής της που έχουν πεθάνει!

Λίγο μετά φαντάζεται τον Daryl να της διηγείται μια ιστορία. Μια ιστορία που με την σειρά του την έμαθε από τον πατέρα του που ήταν φορτηγατζής και μια μέρα στο δρόμο συνάντησε ένα κοριτσάκι και πάτησε φρένο για να το βοηθήσει. Αλλά το κορίτσι δεν υπήρχε πουθενά, διότι απλά ήταν φάντασμα! Και σύμφωνα με τον Daryl το φανταζόταν όλο αυτό επειδή είχε μείνει ξάγρυπνος για μια ολόκληρη ημέρα, υπονοώντας πως και με την Carol συμβαίνει το ίδιο. Αργότερα, η Carol κάνοντας βόλτα στο κτίριο, φαντάζεται πως ακούει τη φωνή του Henry και πως μαχαιρώνεται από έναν walker!

Ξυπνάει όμως και συνειδητοποιεί πως όλα αυτά ήταν μια σύγχυση φαντασίας με την πραγματικότητα από το μυαλό της. Ο μπαμπάς του Daryl δεν ήταν φορτηγατζής και δεν είχε δει φάντασμα! Όμως ότι η Carol βλέπει μια Whisperer, πέφτει σε παγίδα και βρίσκεται κρεμασμένη από το πόδι και ότι στη συνέχεια σκοτώνει δεκάδες ζόμπι που της την πέφτουν, είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Επιστροφή στην Alexandria

Η επιστροφή στην Alexandria βρίσκει την Carol τραυματισμένη με ένα γυαλί στο μπράτσο της και τους γιατρούς, Dante και Siddiq, να ετοιμάζονται να την βοηθήσουν! Επειδή όμως ο Siddiq έχει τα θέματα του επειδή σκέφτεται τους αποκεφαλισμούς των φίλων του από τους Whisperers, αποχωρεί από το ιατρείο.


Την ίδια ώρα ο Eugene και η Rosita βρίσκουν λίγο χρόνο για ξεκούραση μετά το συνεχές ξεπάστρεμα walkers αλλά γρήγορα τσακώνονται για την απουσία ερωτικών συναισθημάτων της Rosita προς τον ίδιο.

Παράλληλα, η Michonne μάταια προσπαθεί να μάθει τι έχει ο Siddiq ενώ ο Dante, που τον είδε τα χάνει πριν λίγο, του διηγείται μια ιστορία. Στην ιστορία αυτή κεντρικό πρόσωπο είναι ο ίδιος ο Dante, που κατά τη διάρκεια του πολέμου έχασε την ομάδα του και είχε κλονιστεί απ'αυτό. Κι'όμως, όπως φαίνεται από τη χαρούμενη διάθεση του, το έχει ξεπεράσει.

Η Carol ξυπνάει ένα όμορφο πρωινό με τον σύζυγο της Daryl να μαγειρεύει, τον γιο της Henry να είναι στο τραπέζι και εκείνη να πάει να αγοράσει μαρμελάδα. Κρίμα που είναι μια ακόμα παραίσθηση της! Η πραγματικότητα είναι πως μόνο ο Daryl πιστεύει πως όντως είδε τους τρεις Whisperers στο δάσος. Την ίδια ώρα η Michonne, η Judith και ο RJ βρίσκουν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν στο κρεβατάκι.


Το επεισόδιο κλείνει με την επιβεβαίωση πως η Carol όντως πυροβόλησε την ώρα που ήταν κρεμασμένη στην αίθουσα. Και πυροβόλησε μια Whisperer που πλέον είναι walker!

Βαθμολογία (8/10)
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Trailer για το 10x04 Δείτε >  ΕΔΩ <
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.