TWD REVIEW 10X04

 

Silence the Whisperers

Η επιστροφή του Michael Cudlitz (ο αγαπημένος μας Abraham) στην σκηνοθετική καρέκλα της σειράς, μετά το πέρασμα του από το 7ο επεισόδιο της περασμένης σεζόν, συνδυάστηκε με ένα μέτριο επεισόδιο. Σ'αυτό ο Ezekiel προσπαθεί να νικήσει τους προσωπικούς τους δαίμονες, η Lydia αντιμετωπίζεται με αδικία από τους υπόλοιπους, ο Negan στη προσπάθεια του να κάνει το σωστό μπλέκει σε μπελάδες ενώ οι κάτοικοι του Hilltop προστατεύουν την κοινότητα τους από την εισβολή των walkers!

Πριν τους τίτλους αρχής

Το επεισόδιο ξεκινάει με τον Daryl να γευματίζει με την Michonne και τα παιδιά της, δίχως όμως την Carol που είναι κλεισμένη στο δωμάτιο της, τον Siddiq να ταράζεται βλέποντας από μακριά την Rosita και τον Gabriel να κάνουν βόλτα το μωρό του, την Magna και την Yumiko σε προσωπικές στιγμές και τον Ezekiel, την ώρα που περνάει τα δικά του θέματα, να βλέπει ένα δέντρο να πέφτει και να καταστρέφει μέρος του τείχους του Hilltop!

Αναστάτωση στο Hilltop


Η διάσωση των τραυματιών από το δέντρο που έπεσε πάνω στο σπιτάκι στο Hilltop ξεκινάει! Οι φωνές που λένε πως όλο αυτό είναι έργο Whisperers πληθαίνουν, την ώρα που ο Ezekiel μοιάζει να τα έχει χαμένα. Λίγο πιο πέρα από το πεσμένο δέντρο, μια λαμαρίνα φαίνεται πως δεν θα αντέξει για πολύ το βάρος των walkers!

Η εξυπνάδα της Judith και τα προβλήματα του Ezekiel

Στο δρόμο προς το Hilltop η Judith προσφέρει στη Michonne τη ματιά της σχετικά με τους Whisperers: φέρνοντας το παράδειγμα του R.J., που ο ευκολότερος τρόπος για να κοιμηθεί είναι να κουραστεί να τρέχει, έτσι ίσως και οι Whisperers θέλουν να κάνουν τις κοινότητες μας να κουραστούν! Η σκέψη της δεν φαίνεται να είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Λίγα μέτρα μπροστά τους, ο Ezekiel κάνει βόλτα με το άλογο του και κινεί την περιέργεια της Michonne! Αν η Michonne δεν είχε κατευθυνθεί στην προβλήτα που καθόταν ο Ezekiel, πιθανότατα εκείνος θα ήταν νεκρός. Ο Ezekiel βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση έχοντας χάσει το Βασίλειο του, την Σίβα, τον Χένρυ, όπως και την Κάρολ, και κάνει αυτοκτονικές σκέψεις. Η Michonne τον προστατεύει ως ασπίδα από τα προβλήματα του λέγοντας του όμως πως έχει βρεθεί και εκείνη σ'αυτήν την ψυχολογική κατάσταση όταν έχασε τον Rick. Τουλάχιστον ο Ezekiel απέσπασε ένα φιλί από την Michonne. Δεν το λες και λίγο!

Επιχείρηση ανασύνταξη


Με την λαμαρίνα του τείχους να μην αντέχει για πολύ ακόμα, η Magna, ο Luke και η υπόλοιπη ομάδα βγαίνουν έξω για να αντιμετωπίσουν τους walkers, αλλά όταν τους βλέπουν να πληθαίνουν, εκείνοι ορθά επιλέγουν να επιστρέψουν πίσω. Η λαμαρίνα φυσικά πέφτει σε λίγα δευτερόλεπτα αλλά η Michonne, ο Ezekiel και οι υπόλοιποι φτάνουν την κατάλληλη στιγμή και τους ξεπαστρεύουν με την πολύτιμη βοήθεια της Michonne 2.0, Judith!

Λίγο αργότερα, Michonne και Daryl επικοινωνούν μέσω ραδίου, με τον τελευταίο να της μεταφέρει τα γεγονότα που συνέβησαν στην Alexandria. Η Michonne του επισημαίνει πως ο λόγος που η Alpha δεν τους σκότωσε μετά την απόπειρα της Carol να την πυροβολήσει είναι πως θέλει από την Alexandria να προστατεύει την Lydia και όσο εκείνη βρίσκεται εκεί δεν θα υπάρχει πρόβλημα!

Το επόμενο πρωί η Michonne ενημερώνει το μίνι συμβούλιο που δημιουργήθηκε πως πληροφορήθηκε από το Oceanside ότι είδαν έναν Whisperer να τους παρακολουθεί, κάτι που σημαίνει πως ίσως βρίσκονται μαζί του και άλλοι Whisperers! Όπως λέει και η Michonne, η πρώτη φορά με την μαζική επίθεση walkers στην Alexandria είναι σύμπτωση, η δεύτερη με την πτώση του δέντρου στο Hilltop γκαντεμιά αλλά στην τρίτη πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους!

Γι'αυτό θα οδεύσει προς το Oceanside μαζί με τον Luke, που θέλει να συναντήσει ξανά το αμόρε του, και την Judith. Ο Eugene θα μείνει πίσω για να συνδράμει στην ανοικοδόμηση του τοίχους. Λίγο πιο πέρα, η Magna τσαντισμένη, την λέει στην Yumiko που δεν παρέμειναν έξω από το Hilltop για να σκοτώσουν τους walkers!

Ο αποχαιρετισμός του Luke στην ομάδα του και στους υπόλοιπους του Hilltop, λίγο πριν φύγει για το Oceanside, ίσως να μας δείχνει κάτι. Προσωπικά δεν τον θεωρώ θετικό οιωνό...

Lydia και Negan, το δίδυμο των ανεπιθύμητων

Στην Alexandria, τρεις κάτοικοι της, φίλοι των θυμάτων της Alpha, κοροϊδεύουν την Lydia επειδή είναι η κόρη της Alpha και δεν σταματάνε εκεί, αλλά γράφουν παντού το "Silence the Whisperers". Η συμβουλή του Negan είναι να μένει ανεπηρέαστη και να "τους γράφει". Εκείνος όμως βρίσκει τον μπελά του από τον Daryl, που πιστεύει πως η Lydia πρέπει να μείνει μακριά του!

Στο χώρο του φαγητού, η Lydia παίρνει μια εκδίκηση από την ενοχλητική τριάδα, καθώς κάθεται στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και ανοίγει ένα σκίουρο. Λίγο μετά τη συμβουλή του Daryl να μείνει μακριά τους, οι τρεις τους της την πέφτουν χτυπώντας την μέχρι να έρθει ο Negan για να την σώσει. Άθελα του όμως σπρώχνει στον τοίχο την γυναίκα που ενορχήστρωσε την όλη επίθεση και την σκοτώνει!

Όπως είναι λογικό, όλοι στρέφονται ενάντια στον Negan. Ο Siddiq βλέπει το πτώμα της γυναίκας και τους ανθρώπους γύρω του και περνάει την κρίση του σκεπτόμενος τα θύματα της Alpha ενώ ο Daryl νιώθοντας πιθανότατα τύψεις που δεν προστάτευσε την Lydia της δίνει μια στοργική αγκαλιά στο ιατρείο.

Ο Daryl επισκέπτεται τον Negan στο κελί του και δεν ξέρει τι να νιώσει για εκείνον. Σίγουρα γνωρίζει πως ο Negan έκανε το σωστό σώζοντας την Lydia ενώ ο Negan παραδέχεται πως του άρεσε ο τρόπος ζωής της Alexandria και τώρα νιώθει κορόιδο. Αμέσως μετά ο Daryl συναντάει την Carol, μιλάνε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Alexandria και συμφωνούν πως απλά έπρεπε να είχαν φύγει για το Νέο Μεξικό!


Οι δύο φίλοι της νεκρής γυναίκας λένε την δική τους εκδοχή στο συμβούλιο της Alexandria τονίζοντας πως εκείνοι δέχτηκαν επίθεση από την Lydia. Στη συνέχεια ακούγεται η άποψη του Aaron, που λέει πως ίσως όντως ο Negan να άλλαξε αλλά πάντα θα είναι "προβληματικός" ενώ ο Siddiq ενδιαφέρεται μόνο για την απειλή των Whisperers και την πιθανή τους εμπλοκή στο Hilltop. Ο Daryl ψηφίζει υπέρ του Negan εκπροσωπώντας την Michonne και πιέζοντας το συμβούλιο να βγάλει απόφαση αλλά ο Gabriel θα βγάλει την απόφαση του την επόμενη μέρα.

Το πρωινό, ο Gabriel επισκέπτεται το κελί του Negan αλλά εκείνος άφαντος! Μπορεί η Lydia να παίρνει την ευθύνη και κλείνεται μόνη στο κελί αλλά φυσικά δεν το έκανε, καθώς όλο τα βράδυ ήταν σπίτι της. Στη φυλακή όμως νιώθει την ασφάλεια που δεν μπορεί να νιώσει πουθενά αλλού!Το επεισόδιο κλείνει με την ηρεμία να έχει επανέλθει προσωρινά και τον Daryl να καθαρίζει το "Silence the Wisperers" από την πόρτα του και με εμάς να αναρωτιόμαστε που θα κατευθυνθεί ο Negan και πότε θα ξεσπάσει η μάχη με τους Whisperers!

Βαθμολογία (7/10)
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.