Τα θετικά και τα αρνητικά του 10x04Ένα πολύ σημαντικό επεισόδιο και αυτή τη βδομάδα με πρακτικά, αλλά και ηθικά προβλήματα να μας απασχολούν. Όπως πάντα το επεισόδιο είχε τα θετικά του και τα αρνητικά του.
Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά:

Κάτι που περίμενα από την αρχή της σεζόν ήταν εξέλιξη της συμμαχίας, αλλά και της φιλίας που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στη Lydia και τον Negan. Η σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους είναι πολύ καλύτερη από ότι θα μπορούσα να φανταστώ με τον Negan να αποτελεί ίσως μία πατρική φιγούρα για την Lydia και ομολογουμένως αρκετά σωστή.


Ο Negan βοήθησε τη Lydia όταν 3 άτομα από την Alexandria της επιτέθηκαν σώζοντας την, με αποτέλεσμα όμως να πεθάνει η Margo κάτι που του προκάλεσε πολλά προβλήματα. Το μίσος που υπήρχε προς αυτόν ενισχύθηκε και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρέπει επιτέλους να πληρώσει, όμως ευτυχώς αυτοί που θα αποφασίσουν είναι διχασμένοι για το αν πρέπει να τον τιμωρήσουν ή όχι.


Ένα ακόμα θετικό του επεισοδίου, το οποίο έχει πάλι ως πρωταγωνιστή τον Negan είναι η εξαφάνισή του, η οποία ελπίζω να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια της σεζόν, αλλά και τα λόγια που είπε στον Daryl πριν εξαφανιστεί

"Άρχισα να πιστεύω στον τρόπο ζωή σας, στον ηθικό σας κώδικα. Μου δώσατε μία μικρή γεύση ελευθερίας μόνο και μόνο για να την πάρετε πίσω όταν έκανα το σωστό."


Ας μιλήσουμε τώρα για τα αρνητικά του επεισοδίου:

Στα πρώτα λεπτά του επεισοδίου είδαμε μία συζήτηση ανάμεσα στη Michonne και την Judith η οποία μας έδωσε ένα πολύ καλό σενάριο για το ποια μπορεί να είναι η τακτική της Alpha ώστε να αποδυναμώσει τα group. Ένα πολύ καλό κόλπο για να δούμε και αυτή την πλευρά, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να έχει προέλθει από την Judith. Δεν πιστεύω ότι ένα παιδί ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ικανό να κάνει μία τέτοια συσχέτιση, οπότε για μένα θα ήταν πιο πιστικό να προέλθει από οποιονδήποτε άλλο.  Λογικά η Judith διαφωνεί!!


Κάτι ακόμα που δεν με ικανοποιεί εμένα προσωπικά σε πάρα πολλές σειρές, αλλά και ταινίες είναι σκηνές όπως αυτή της Michonne και του Ezekiel. Δεν μπορώ να δεχτώ να ασχολούμαστε σχεδόν δέκα λεπτά με τα ψυχολογικά του Ezekiel, ενώ υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα που απειλούν τις ζωές τους. Βέβαια κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί θεατές που τους αρέσει να μαθαίνουν και τι συμβαίνει στη ζωή των πρωταγωνιστών και πως τους επηρεάζει ψυχολογικά όλη η κατάσταση, απλά εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. 


Μία ακόμη προσωπική μου άποψη είναι ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είναι λίγο λιγότερο τραγικά. Από την αρχή της σειράς η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχαμε λίγο ησυχία, τα ένα πρόβλημα τελειώνει και το άλλο έχει ήδη αρχίσει. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο για παράδειγμα αν δεν είχε χτυπήσει το κεφάλι της η Margo στον τοίχο όλα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο διαφορετικά. Φυσικά αυτό προκάλεσε την φυγή του Negan, η οποία φαντάζομαι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.


Από την άλλη θα μου πεις ενός κακού μύρια έπονται και στο κάτω κάτω είμαστε και στο zombie apocalypse!!Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.