Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 10x05


Callbacks

 • Στη φράση του Negan
Στη συζήτηση που είχε με τον Brandon ο Negan είπε τη φράση "Οι άνθρωποι είναι πόροι". Είναι μια φράση που χρησιμοποιούσε συχνά ως ηγέτης των Saviors. Ο Negan ήταν πάντα ξεκάθαρος ότι δεν ενέκρινε τη δολοφονία ανθρώπων σε μεγάλες μάζες επειδή οι άνθρωποι είναι το θεμέλιο του πολιτισμού.
 • Στο 14ο επεισόδιο της 4ης σεζόν
Ο θάνατος του Brandon μας θύμισε τον θάνατο της Lizzie. Αφού η Lizzie σκότωσε την αδελφή της Mika και απειλούσε να σκοτώσει την Judith για να αποδείξει ότι οι νεκροί εξακολουθούν να ζουν, η Carol συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να τη σκοτώσει, γιατί ήταν απειλή για όλους τους επιζώντες. Ομοίως, ο Negan συνειδητοποίησε το ίδιο πράγμα για τον Brandon στο επεισόδιο της Κυριακής και έπραξε αναλόγως. 

 • Στο 4ο επεισόδιο της 7ης σεζόν
Όταν ο Negan πέρασε τα σύνορα της Alpha φώναξε "Little pig, little pig, let me in", ακριβώς αυτό που είπε και στην πρώτη του επίσκεψη στην Alexandria στο επεισόδιο 7x04.

 • Στο "We are Negan"
Πίσω στις σεζόν 7 και 8, ο Negan και οι Saviors τρομοκρατούσαν τις άλλες κοινότητες με το γνωστό σφύριγμα λίγο πριν εμφανιστούν. Ο Brandon προσπαθεί να το αναπαράγει στο επεισόδιο της Κυριακής και χρησιμοποιεί επίσης τη γνωστή φράση "We are Negan".

Σειρά vs Comic

 • Στο θάνατο του Brandon
Στα comics, ο Brandon είναι ο γιος της Tammy και του Morton και στο τεύχος 151 είναι εξαιρετικά στενοχωρημένος και νευριασμένος, αφού η μητέρα του αποκεφαλίστηκε από την Alpha και ο πατέρας του σκοτώθηκε από τον Rick. Έτσι, ελευθερώνει τον Negan από το κελί του, ο οποίος με τη σειρά του τον ευχαριστεί, σκοτώνοντας τον. Στη σειρά, ο Brandon είναι γιος ενός Savior και μεγάλο fanboy του Negan, προσπαθεί να τον εντυπωσιάσει με το λάθος τρόπο και συγκεκριμένα σκοτώνοντας μια μητέρα και το γιο της. Ο Negan είναι τόσο αηδιασμένος και ενοχλημένος από τον Brandon που δεν μπορεί να τον αφήσει να ζήσει γνωρίζοντας ότι είναι πιθανός κίνδυνος για όλους τους άλλους.


Easter Eggs

 • Στους χαρακτήρες Beth και Beta
Όταν η Yumiko πήγε να μιλήσει στη Magna, εκείνη διάβαζε ένα βιβλίο και άκουγε ένα τραγούδι από ένα δίσκο βινυλίου. Η μουσική του τραγουδιού αυτού, είναι από το single της Emily Kinney(Beth) με τίτλο "The Turtle and the Monkey".


Στο επεισόδιο όμως, τα λόγια και ο τραγουδιστής ήταν διαφορετικά. Η φωνή λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον Ryan Hurst (Beta). Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, στην εκπομπή Talking Dead ήταν καλεσμένος ο Ryan Hurst, και ανέφερε πως ο Beta στο universe της σειράς και στην περίοδο πριν την αποκάλυψη ίσως ήταν διάσημος. Πλέον, και μετά το επεισόδιο 10x05, το πιθανότερο είναι να ήταν διάσημος τραγουδιστής.

Επίσης, στη σειρά Fear the Walking Dead και συγκεκριμένα στο 14ο επεισόδιο της 5ης σεζόν υπάρχουν σε μια σκηνή σκορπισμένα εξώφυλλα άλπουμ βινυλίων, και μπορεί να μην έχουμε δει το πρόσωπο του Beta μέχρι στιγμής αλλά όλοι ξέρουμε τον πρόσωπο του Ryan Hurst.


Τέλος, μια άλλη λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο πρώτος στίχος του τραγουδιού που ακούγεται στο επεισόδιο, είναι ο εξής: "You’re hard of hearing when I’m whispering love songs late at night…"!Λοιπές Λεπτομέρειες

 • Στο πρόβλημα ακοής της Kelly
Στα πρώτα λεπτά του επεισοδίου είδαμε την Kelly να προσπαθεί να αντεπεξέλθει στο πρόβλημα της ακοής της. Στην πρεμιέρα της 10ης σεζόν είδαμε την Kelly να λέει στην αδελφή της Connie, πως η ακοή της χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός. Η ιστορία του χαρακτήρα της Kelly είναι εμπνευσμένη από την πραγματική ζωή της ηθοποιού που την υποδύεται. "Έπρεπε να ασχοληθούμε με το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο η ίδια η ηθοποιός μπορεί να μην είναι σε θέση να ακούει. Αντί να πάμε ενάντια σε αυτό το γεγονός αποφασίσαμε να το μεταφέρουμε και στη σειρά", ανέφερε η Angela Kang.
 • Στις αναφορές στους walkers
Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ακούσει διάφορες λέξεις αναφερόμενες στους νεκροζώντανους, από το walkers μέχρι το bitters και πολλά άλλα. Στο επεισόδιο 10x05 η γυναίκα που συνάντησαν οι Negan και Brandon τους αποκάλεσε "hissers" (Hisser είναι αυτός που σφυρίζει).

Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου

 • "Carl was...I would never kill a kid." - Negan στον Brandon.
 • "I can't say that I remember rating walkers on hotness. Besides, she's clearly a three." - Negan στον Brandon.
 • "Alright, you big-ass freak. Let's do this." - Negan στον Beta.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.