TWD REVIEW 10x05

 

What It Always Is

Διανύοντας λίγο παραπάνω από τα μέσα της διαδρομής προς το mid-season finale, η σειρά μας έκανε δώρο ένα εξαιρετικό επεισόδιο με αρκετές παράλληλες ιστορίες. Είδαμε μια μίξη του παλιού μοχθηρού Negan με το νέο του -αλλαγμένο προς το καλύτερο- εαυτό ενώ μάθαμε πως ο Ezekiel πάσχει από καρκίνο του θυροειδούς. Αντιληφθήκαμε ξανά πως όποιος αμφισβητεί τις αποφάσεις της Alpha το πληρώνει και παρακολουθήσαμε τον Daryl και την Connie να περνάνε στιγμές μαζί! Φυσικά, είδαμε και τη συνάντηση που τόσο καιρό περιμέναμε, αυτή του Negan με τον Beta! Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά.

Τα προβλήματα ακοής της Kelly

Το επεισόδιο ξεκινάει με την Kelly να σκοτώνει έναν αγριογούρουνο στο δάσος. Το προβλήματα στην ακοή της την επηρεάζουν αισθητά, κάνοντας την να "τα χάνει" για τα καλά, με αποτέλεσμα να πέφτει κάτω και να τραυματίζεται. Την ίδια ώρα ένας walker είναι έτοιμος να την καταβροχθίσει...

Ο Negan και ο θαυμαστής του

Ενώ ο Negan ξεπλένει το πρόσωπο του σ'ένα ποτάμι εμφανίζεται ο φύλακας του στην Alexandria, o Brandon, που έχει μεγαλώσει με είδωλο τον ίδιο και με μίσος προς τον Rick. Δεν είναι όμως αυτός που τον απελευθέρωσε από το κελί του! Όταν του μιλάει για μια φήμη που υπάρχει πως σκότωσε τον Carl, εκείνος εκνευρίζεται λέγοντας πως ποτέ δεν θα σκότωνε ένα παιδί!

Λίγες στιγμές μετά βλέπουν μια συρματένια περίφραξη και πριν το καταλάβουν ένας walker την πέφτει στον Negan. Αν είχε συνείδηση θα το είχε μετανιώσει, καθώς βρήκε ένα από τους πιο κτηνώδεις θανάτους στη σειρά! Όσο πάλευε ο Negan με τον walker, ο Brandon τύλιγε σύρμα γύρω από ένα ρόπαλο ενώ στη συνέχεια έβγαλε από την τσάντα του το δερμάτινο παλτό του Negan!

Και ενώ ο Brandon βαθμολογεί του walkers με βάση την ελκυστικότητα τους και φαντασιώνεται ένα νέο Sanctuary, μια γυναικεία κραυγή ακούγεται μέσα από ένα λεωφορείο. Εκεί ο Negan εξολοθρεύει όποιο νεκροζώντανο βρει μπροστά του και μας προσφέρει άλλο ένα highlight σπάζοντας με μανία το κεφάλι ενός, πράγμα που ωθεί τον Brandon να πανηγυρίσει!

Η γυναίκα, η Amelia, και ο γιος της, Milo, περιηγούνται συνεχώς και απλά επιβιώνουν. O Brandon όμως θεωρεί πως κάτι κρύβουν και ετοιμάζεται να τους σκοτώσει! Ο Negan τον αποτρέπει και του προτείνει να επιστρέψει στην Alexandria. Αφού ο Brandon διαφωνεί, ο πρώην αρχηγός των Saviors τον προτρέπει να πάει στην ευχή της Παναγιάς γιατί δεν θέλει να τον ξαναδεί μπροστά του!

Στη συνέχεια, ο Negan περιγράφει στον Milo την εμπειρία του αεροπορικού ταξιδιού και το παιχνίδι του χτυπήματος των "καρυδιών". Του προτείνει να πάει με την μητέρα του στην Alexandria χωρίς όμως να πουν ποιος τους πήγε εκεί!
Λίγο αργότερα όμως ο Negan επιστρέφει με κομμένα ξύλα και βλέπει τον Brandon να έχει διαπράξει το ακραίο: να έχει σκοτώσει τη γυναίκα και το γιο της! Πίστεψε πως ο Negan διώχνοντας τον ήθελα να τον δοκιμάσει. Ήταν όμως το τελευταίο πράγμα που πίστεψε, μιας και δικαίως ο Negan τον κατέστρεψε. Κυριολεκτικά.

Μετά απ'αυτό ο Negan παίρνει τη νέα του Lucille και το δερμάτινο του και απομακρύνεται!

Τα δυσάρεστα νέα του Ezekiel

Στο Hilltop, η Yumiko και οι υπόλοιποι σκοτώνουν τους εναπομείναντες walkers και o Eugene αναλύει το πλάνο του για την ανοικοδόμηση του τείχους. Ο Alden προτείνει να δημιουργήσουν καταπέλτες με το ξύλο του δέντρου που έπεσε ενώ ο Earl διαμαρτύρεται στην Yumiko για την απάθεια τους προς τους Whisperers. Εκείνη, αφού ενημερώνεται για τη νέα κλοπή στη κοινότητα, επιχειρεί να πείσει την Magna να κάνει σωστά τη δουλειά της αλλά εκείνη "τη γράφει" κανονικά.

O Siddiq και ο Daryl φτάνουν στο Hilltop και ο Ezekiel, παρά τη προθυμία του Daryl να του πει τα νέα της Carol, αδιαφορεί. Μια ομάδα που βγήκε εκτός Hilltop επιστρέφει αλλά δεν ξέρει τίποτα σχετικά με την Kelly, πράγμα που ωθεί την Connie να την αναζητήσει.

Η Yumiko νιώθει άσχημα που βρίσκεται πίσω ενώ η Connie, η Magna και ο Daryl αναζητούν την Kelly, την ώρα που o Alden και ο Earl συνεχίζουν να σκέφτονται την απειλή των Whisperers.

Ο Ezekiel αναφέρει στον Siddiq πως υπήρξαν κλοπές ιατρικών προμηθειών και του δείχνει μια μικρή μινιατούρα της τίγρης του, την οποία έφτιαξε ο Henry. Ο έντονος βήχας του τον αναγκάζει να του αποκαλύψει πως πάσχει από καρκίνο του θυροειδούς, από τον οποίο έπασχαν και η γιαγιά του και ο μπαμπάς του! Ο Ezekiel είναι απαισιόδοξος ως προς τις μεθόδους αντιμετώπισης του αλλά ο Siddiq του λέει πως ο ένας πρέπει να είναι δίπλα στον άλλον!

Η αναζήτηση για την Kelly


Η Connie κατηγορεί τον εαυτό της που δεν συνόδευσε την Kelly αλλά ο Daryl για να της δείξει πως υπάρχουν και χειρότερα αδερφικά πρότυπα της διηγείται μια ιστορία με τον Merle, που είχε πιει και ψάρευε σε μια ιδιωτική λίμνη με κλεμμένη βάρκα. Όταν εκείνος έπεσε μέσα στη λίμνη, ο Daryl αναγκάστηκε να τον ανεβάσει στη βάρκα. Αντί να του πει όμως ευχαριστώ, του είπε να φέρει τις μπύρες!

Λίγο αργότερα βλέπουν τα απομεινάρια του αγριογούρουνου και την Magna, που ψάχνει και εκείνη για την Kelly. Με την πολύτιμη βοήθεια του σκύλου του Daryl, τη βρίσκουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Τους εξηγεί τι της συνέβη και αποκαλύπτει στον Daryl και την Connie (η Magna ήταν μέσα στο κόλπο) τα κλεμμένα πράγματα από το Hilltop! Ο Daryl εκνευρίζεται με την αχαριστία της Magna, η οποία δεν τον εμπιστεύεται!


Μην τα βάζεις με την Alpha!

Ο Aaron κάνει εξάσκηση με το σπαθί του στο σύνορο, την ώρα που η Gamma ξεκοιλιάζει έναν walker για να φράξει τον ποταμό, όπως θέλει η Alpha.

Στην κατασκήνωση των Whisperers, η Alpha επιβλέπει ένα μέλος της ομάδας να αφαιρεί το δέρμα του προσώπου ενός walker και η Gamma την ενημερώνει πως έκανε αυτό που έπρεπε. Η Alpha επιβεβαιώνει πως η πτώση του δέντρου ήταν δουλειά τους και προτείνει υπομονή και πίστη στο πλάνο. O Whisperer που βρίσκεται εκεί προτείνει φοβισμένος να σταματήσουν την τακτική των λίγων επιθέσεων και να στείλουν μαζικά όλους τους walkers στις κοινότητες. Η κατάληξη της αμφισβήτησης του προς την απόφαση της Alpha είναι να βρεθεί νεκρός από τα χέρια του Beta!

Λίγο αργότερα, η Gamma παρασύρει αυτόν τον walker στο ρυάκι, όπου και τον μαχαιρώνει αλλεπάλληλα, τραυματίζοντας τον εαυτό της! Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο Aaron προσφέροντας της επιδέσμους για τη πληγή! Παρά τη διάθεση του να συστηθεί, εκείνη παίρνει τους επιδέσμους και απομακρύνεται.


Αμέσως, η Gamma ενημερώνει την Alpha για όσα συνέβησαν και εκείνη της λέει πως ίσως χρειαστεί να προσθέσει στη συλλογή της τη μάσκα με το πρόσωπο του Aaron!

Επιστροφή στο Hilltop

Ενώ ο Daryl και οι υπόλοιποι επιστρέφουν στο Hilltop με τα κλεμμένα πράγματα, ο Siddiq μιλάει μέσω ραδίου με τον Dante και του ζητάει να φωνάξει την Carol, καθώς ο Ezekiel θέλει να της μιλήσει. Εκείνος όμως δεν βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα να το κάνει και διακόπτει την επικοινωνία!

Η ένταση μεταξύ Yumiko και Magna κορυφώνεται, όταν η πρώτη υπονοεί πως η Magna έκλεψε τα τρόφιμα. Η Magna εκνευρίζεται με το βλέμμα που της ρίχνει η Yumiko επί 13 χρόνια, από τότε που θέλησε να την υπερασπιστεί ως δικηγόρος! Η Yumiko όμως της τονίζει πως πάντα την θεωρούσε αθώα. Δεν ήταν, όπως αποδεικνύεται, αθώα, καθώς παραδέχεται πως σκότωσε τον δολοφόνο της ξαδέρφης της!
Η Connie απολογείται στον Daryl για την Magna και την Kelly αλλά εκείνος καταλαβαίνει πως πρόκειται για την οικογένεια της. Λίγο πριν βάλει μπρος τη μηχανή του, η Connie τον ρωτάει αν οι δυο τους είναι οικογένεια. Εκείνος της χαμογελάει και αποχωρεί με τον Siddiq!


Negan και Beta, ώρα να συστηθείτε!

O Negan με την αγαπημένη του παλιά αμφίεση καλεί όσους walkers βρίσκονται στο δάσος αλλά πριν προλάβει να το χαρεί, ο Beta τον πετάει στο έδαφος και τον περικυκλώνει μαζί με τους υπόλοιπους Whisperers!

Η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον...

Βαθμολογία (8,5/10)
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐★
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.