TWD REVIEW 10x07

 

Open Your Eyes

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αυτή η λέξη σου έρχεται στο μυαλό (ή στο δικό μου τουλάχιστον) μετά του τέλος του προτελευταίου επεισοδίου του πρώτου μισού της σεζόν! Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα με στενάχωρη κατάληξη, που μας προετοιμάζει για το mid-season finale. Από που να το αρχίσεις και από που να τελειώσεις. Ο Siddiq, που ταλαιπωρείται από τις αναμνήσεις των θανάτων των φίλων του, στραγγαλίζεται από τον Dante, ο οποίος είναι Whisperer! Ο έτερος Whisperer, που είναι όμηρος της Carol, είναι πιστός στην Alpha και δεν την προδίδει, η Lydia νιώθει εξαπατημένη από την Carol και φεύγει μακριά ενώ η Gamma μπαίνει στον πειρασμό της σκέψης μιας διαφορετικής ζωής! Και όλα αυτά χωρίς να δούμε χαρακτήρες όπως η Michonne, ο Negan και ο Ezekiel.

Ο -πιστός στην Alpha- όμηρος


Ο Whisperer παίρνει τη θέση της Lydia στο κελί και εκείνη λέει στην Carol πως είναι από τους φύλακες της ορδής των walkers. Ο Gabriel εκνευρίζεται με την επιλογή της Carol να πάρει ένα τόσο μεγάλο ρίσκο αλλά ο Daryl την στηρίζει λέγοντας πως η ορδή έπρεπε να βρεθεί.

Η Carol ευχαριστεί τον Daryl που την υπερασπίστηκε και εκείνος στη συνέχεια περνάει λίγο χρόνο χαλάρωσης με το σκύλο του. Η Lydia πληροφορεί την Carol πως ο όμηρος είναι πιστός στην Alpha και εύχεται, όπως και η Carol, να είχε φύγει μακριά μαζί με τον Henry! Εκείνη συνεχίζει αναφέροντας της πως η Alpha χειραγωγεί τους Whisperers και τους κάνει να θεωρούν πως αυτό που κάνουν είναι καλό αλλά ίσως αν έβλεπαν πως είναι η ζωή στην Alexandria να άλλαζαν άποψη!

 
via GIPHY

Ο Dante και ο Siddiq φροντίζουν τις πληγές του φυλακισμένου αλλά εκείνος θυμάται τον Siddiq, κάτι που αναστατώνει τον τελευταίο και τον κάνει να θυμηθεί στη στιγμή του αποκεφαλισμού του DJ από την Alpha!

Η Carol φέρνει στον Whisperer ένα δίσκο γεμάτο μαρμελάδες και άλλα καλούδια ώστε να τους δώσει πληροφορίες. Εκείνος φαίνεται πως απολαμβάνει το γεύμα του αλλά υποδύεται και το φτύνει στο πρόσωπο της Carol! Φυσικά δέχεται τα βασανιστήρια και τις επιθέσεις της Carol, χωρίς όμως να βάζει μυαλό. Τους λέει πως δεν έχουν να μάχονται για κάτι και πως είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την Alpha, όπως ακριβώς θυσιάστηκε και η Lydia! Ή έτσι νομίζει.Η Carol τρέχει να φέρει την Lydia στον Whisperer αλλά ο Daryl δεν θέλει να την αναστατώσει και τελικά συμφωνούν να αποφασίσει η ίδια. Ο Whisperer όμως τρέμει από τον πόνο και λίγο αργότερα πεθαίνει, χωρίς να προλάβει να δει την Lydia. Υπεύθυνος είναι ο Dante, που αντί να του δώσει αγριαψιθιά του έδωσε κώνειο, το οποίο όμως το βρήκε στην τσάντα του Siddiq!

Οι πειρασμοί της Gamma και η απογοήτευση της Lydia

Η Gamma και o Aaron συναντιούνται στο σύνορο και εκείνη φαίνεται να εντυπωσιάζεται με την ποσότητα ψωμιού που παρασκευάζεται στην Alexandria και της κεντρίζει το ενδιαφέρον η ζωγραφιά της κόρης του Aaron. Θεωρεί όμως πως τα παιδιά σε κάνουν αδύναμο και του λέει ψέμματα πως είναι μοναχοπαίδι!

Ο Aaron της διηγείται πως λάτρευε να κάνει ποδήλατο στη παιδική ηλικία, όπως και η Gamma και αναφέρεται στον αδερφό του, που αγαπούσε τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους. Προτείνει στην Gamma να σταματήσουν να ανταλλάζουν πληροφορίες για τις ομάδες τους, μιας και δεν υπάρχει κάποιο νόημα.

Παράλληλα, η Carol παίρνει μαζί της την Lydia ρωτώντας την αν θέλει να βοηθήσει. Η απάντηση της είναι καταφατική!

Στο δάσος, η αναστατωμένη Gamma σκοτώνει έναν walker την ώρα που η Alpha την παρακολουθεί! Της ζητάει πληροφορίες για τον Aaron και της επισημαίνει πως εκείνος ψάχνει τις αδυναμίες της και θα χρησιμοποιήσει την αδερφή της εναντίον της! Αφού την χτυπάει με ένα ξύλο της λέει πως την πιστεύει και της ζητάει να μην επιτρέψει στον Aaron να την αποπλανεί με τα ψέματα του!

Το βράδυ η Gamma είναι αποφασισμένη να πάρει τις πληροφορίες που θέλει και απειλεί τον Aaron με ένα μαχαίρι στο λαιμό! Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται η Carol με την Lydia, στο θέαμα της οποίας η Gamma τα χάνει και φεύγει τρέχοντας. Η Lydia νιώθει εξαπατημένη από την Carol, που της αποκαλύπτει πως οι Whisperers την θεωρούν νεκροί, της λέει πως είναι ίδια (η Carol) με την Alpha και αφού την χτυπάει με το ξύλο της απομακρύνεται, διαλέγοντας το δικό της προσωπικό δρόμο!

Η Carol παίρνει το δρόμο της επιστροφής, η Lydia χάνεται μέσα στο δάσος ενώ η Gamma ξεσπάει σε κλάματα!

Η στενάχωρη ιστορία του Siddiq


Ο Siddiq (ξανά)θυμάται τις φρικιαστικές αναμνήσεις με την Alpha και τους Whisperers στον στάβλο ενώ όταν επιστρέφει στην πραγματικότητα, βλέπει την κατάσταση της Cheryl να έχει χειροτερέψει. Στη συνέχεια φροντίζει την επίσης άρρωστη Rosita, βάζει νερό σε μια κανάτα αλλά το αφήνει να χυθεί καθώς κάτι του αποσπάει την προσοχή και αργότερα φροντίζει τους ασθενείς στο ιατρείο. Εκεί νομίζει πως βλέπει για άλλη μια φορά την Alpha! To βράδυ και ενώ κρατάει σημειώσεις, σκέφτεται πως ένα χέρι τον έχει αρπάξει και του κλείνει το στόμα!

Την επόμενη μέρα περνάει λίγες στιγμές χαλάρωσης παρέα με την Rosita. Εκείνη φοβάται πως ο Eugene θα παρεξηγηθεί που δεν του ξαναμιλήσει στον ασύρματο αλλά ο Siddiq της επισημαίνει πως είναι από τους λίγους ανθρώπους που δεν επηρεάζονται! Στη συνέχεια εκφράζει το θαυμασμό του για το διάγραμμα του Eugene για...τα κακά της Coco και της λέει πόσο φρικάρει που είναι πατέρας στη διάρκεια της αποκάλυψης. Η Rosita νιώθει τυχερή που είναι ο πατέρας του παιδιού της και λίγο πριν φιληθούν, η Rosita ξεκινάει το βήχα. Ο Siddiq της δίνει νερό και αποχωρεί για να εξετάσει τους ασθενείς του!

Αργότερα αναφέρει στην Cheryl πως θα γίνει καλά αλλά εκείνη αντιλαμβάνεται πως ψεύδεται και τον συμβουλεύει να ξεκουραστεί ώστε να έχει καθαρή σκέψη για τους υπόλοιπους ασθενείς, αλλά όχι για την ίδια, διότι έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα του θανάτου! Κάποιες στιγμές μετά, εκείνος δεν τη βρίσκει στο δωμάτιο της και αυτό γιατί δυστυχώς έχει πεθάνει και ο Dante ετοιμάζεται να την θάψει!

Ο Siddiq τα χάνει με την απώλεια της και αρχίζει να σκέφτεται τις δυσάρεστες αναμνήσεις του ενώ παράλληλα χτυπιέται μόνος του! Αποφασίζει να πνιγεί πέφτοντας στο νερό, όπου του έρχονται οι αναμνήσεις του αποκεφαλισμού της Enid, που αναγκάστηκε να παρακολουθεί! Η Rosita όμως πέφτει και εκείνη στο νερό και των σώζει!


Η Rosita απαιτεί να μάθει το πραγματικό θέμα που τον βασανίζει και εκείνος της αποκαλύπτει πως νιώθει σαν να βρίσκεται συνεχώς μέσα στο στάβλο που αποκεφαλίστηκαν οι φίλοι του! Της λέει πως όποτε είναι κοντά του ο Dante, σκέφτεται την Enid και πόσο απογοήτευσε εκείνη και τους υπόλοιπους που δεν κατάφερε να κάνει κάτι για να τους σώσει! Η Rosita του δίνει κουράγιο λέγοντας του πως πρέπει να το ξεπεράσει για την ίδια και για την Coco.

Ακόμα όμως τον βασανίζει το ζήτημα του ιού και η απουσία κοινού παρανομαστή στους ασθενείς. Γρήγορα όμως αντιλαμβάνεται πως υπήρξε κάποιο λάθος στις αντλίες του νερού και στις επιγραφές του πόσιμου και μη πόσιμου νερού, κάτι που τον κάνει να ξεσπάσει σε ό'τι βρει!

Το βράδυ ο Dante τον στηρίζει λέγοντας πως ήταν δικό του φταίξιμο με το νερό αλλά ο Siddiq κατηγορεί τον εαυτό του και θέλει να μείνει μόνος του. Ο Dante συνεχίζει με το να του λέει πως σ'ένα όμορφο μέρος που ευημερεί, όπως η Alexandria, όλοι έχουν ίση ευθύνη και όταν υποφέρει ο ένας, ο άλλος είναι εκεί για να τον βοηθήσει!

Όταν όμως εκείνος του κάνει τον συγκεκριμένο ήχο με την γλώσσα, που του τον έκανε και ο Whisperer που του κρατούσε ανοιχτά τα μάτια για να δει τον αποκεφαλισμό της Enid, ο Siddiq αντιλαμβάνεται πως αυτός ήταν ο Dante! Όταν το συνηδειτοποιεί είναι πλέον αργά, διότι ο Dante τον στραγγαλίζει λέγοντας του πως δεν ήθελε να συμβεί αυτό!

Αντίο Siddiq...


Βαθμολογία (9/10)
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.