Η 10η Season του TWD δέχεται κύμα αγάπης από κριτές και μέσα ενημέρωσης
Δεν αποτελεί ψέμα πως από την στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της σειράς η Angela Kang με την 9η Season η σειρά ανέβασε επίπεδο και μετά από 2 αδύναμες σεζόν (7η και 8η) χαρακτηρίζεται ξανά μια από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης ! Η αλλαγή στον κεντρικό σεναριογράφο της σειράς έδωσε οξυγόνο και νέα αυρα στο TWD κρατώντας την σωστή ανάπτυξη χαρακτήρων αλλά και την σωστή δόση δράσης αλλά και τρόμου ! Μην ξεχνάμε πως πάνω από όλα η σειρά μας είναι δράμα και είναι πολύ καλή σε αυτό. Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που λέμε μόνο εμείς με πολύ διάσημα sites του εξωτερικού να επαινούν την δουλειά της Kang με τα καλύτερα λόγια ! 

Entertainment Weakly : Το The Walking Dead έχει μια δημιουργική αναγέννηση! 

 

Το EW ξεκίνησε να μιλά για την δημιουργική αναγέννηση που έχει η σειρά πηγαίνοντας μας πίσω στην αρχή της . Όταν όλα ξεκίνησαν και κανείς δεν είχε τις προσδοκίες να κάνει τόσο ντόρο αλλά τελικά μας άφησε όλους άφωνους με αυτό που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τα ρεκόρ τηλεθεασεων που έσπασε η σειρά. Στην συνέχεια αναφέρουν την πτώση στα νούμερα της κάτι το οποίο πρόσφατα συζητήσαμε και εμείς και από ότι φαίνεται ακόμα και σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το Ew όπως γράφει όσοι δεν έμειναν στο πλευρό της σειράς χάνουν ενώ όσοι έμειναν πιστοί ανταμοιβονται με τις δυνατές ιστορίες που προσφέρει στους θεατές. Έπειτα άρχισαν να αναφέρουν το γιατί η σειρά βρίσκεται στα καλύτερά της. 
Καλοί Villains : Το Ew δοξάζει την Samantha Morton και τον Ryan Hurst για τις ερμηνείες τους ως Alpha και Beta και τους χαρακτηρίζει ως τους πιο επιβλητικούς κακούς που είχε η σειρά. 
Η εξέλιξη του Negan : Ο Negan είναι ένα από τα θετικά σημεία της σειράς έχοντας κερδίσει την αγάπη και τον θαυμασμό του κοινού. Σίγουρα μπορεί να έχει δείξει πως έχει αλλάξει αλλά κατά βάθος παραμένει ο έξυπνος και καυστικος Negan που γνωρίσαμε κάτι που είναι ευχάριστο. 
Δεν φοβάται να πάρει ρίσκα: Μετά από 10 χρόνια το TWD δεν τεμπαιλιαζει και μας προσφέρει πάντα παραπάνω ιστορίες από τις αναμενόμενες χωρίς να φοβάται την κρητική του αυστηρού κοινού. Ακόμα και όταν η σειρά βρισκόταν στην απόλυτη κορυφή οι σεναριογράφοι πάντα έβαζαν το κάτι παραπάνω με διάφορες ιστορίες που δεν υπήρξαν ποτέ στο Comic αυτό συνεχίζεται ακόμα και φέτος με την σειρά να εισάγει χαρακτήρες και πλοκές αποκλειστικά για εκείνη. 
Σέβεται το βασικό Cast: Carol και Daryl είναι τα μόνα άτομα που έχουν μείνει από την 1η Season και η σειρά πλέον τους δικαιώνει. Ο Daryl είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Με τον ίδιο να νοιάζεται και να έχει λόγο στην ομάδα. Η Carol είναι στο κέντρο των καταστάσεων με την προσωπική της βεντέτα ενάντια στην Alpha. Και οι δύο χαρακτήρες έχουν αρκετές σκηνές μαζί και είναι κάτι που είχαμε ανάγκη με την σχέση τους να είναι η πιο καλοδουλεμένη στην σειρά. Αναλυτικά την συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε στο Entertainment Weakly. 

Forbes :Μια από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης 


Το Forbes είναι γνωστό για την αντικειμενική κριτική που ασκεί στην σειρά μας όλα αυτά τα χρόνια.Κατά περιόδους ο αρχισυντάκτης είχε δήλωση την επιθυμία του να σταματήσει να βλέπει την σειρά ωστόσο όπως δηλώνει προτιμάει να μισεί κάτι που δεν του αρέσει και να αγαπά κάτι που το αρέσει και να μιλάει ανοιχτά για αυτό. Το θεμα ξεκινάει με αναφορά στο πρόβλημα του FearTWD το οποίο μετά την αλλαγή των Showrunner μας έχει δώσει 2 πολύ κακες σεζόν το αντίθετο έγινε με το TWD. Σχολιάζει το TWD ως μια από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης λέγοντας πως η σειρά έχει μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο κάτι καλύτερο. Με καλύτερες σκηνές δράσης, καλύτερες στιγμές για τους χαρακτήρες και καλύτερες ανατροπές που σου ρίχνουν το σαγόνι. Στην συνέχεια μιλάει για την έξοδο του Rick λέγοντας πως παρόλο που αγαπούσε τον χαρακτήρα η έξοδος του σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής και έδωσε την έναρξη μιας νέας και καλύτερης ! Υπό την ηγεσία της Angela Kang οι χαρακτήρες αναπτύχθηκαν καλύτερα και σε αυτό παίζει ρόλο και η έξοδος του Rick που η απουσία του αναγκάζει τους υπόλοιπους να βγουν μπροστά με τρανό παράδειγμα τον Daryl ! Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στο Forbes.


Comicbook: Το The Walking Dead πλέον είναι εξαιρετικό Το αγαπημένο Comicbook πλάσαρε και αυτό την όμορφη κριτική του σχολιάζοντας τα αδύναμα σημεία της σειράς που πλέον αποτελούν παρελθόν. Αναφέρθηκε στις μεγάλες στιγμές του TWD που κατά πλειοψηφία ευχαρίστησαν το κοινό λέγοντας πως στο σύνολο η σειρά ήταν πάντα καλή απλά είχε προβλήματα στον ρυθμό της. Υπήρξαν κάποια κακά σημεία μετά τους θανάτους των Glenn και Abe αλλά αυτά αποτελούν παρελθόν με την σειρά να πετάει το ένα καλο γεγονός μετά το άλλο. Η Angela Kang μετά την έξοδο του Rick έφερε δυνατές στιγμές και την είσοδο των Whisperers οι οποίοι λόγο της σκοτεινής αύρας που εκπέμπουν κάνουν την ανθρώπινη απειλή πιο τρομακτική από ποτε.  Οι ιστορίες των χαρακτήρων είναι καλύτερες από ποτε και εξαιτίας της σωστής ανάπτυξης δημιουργούνται και καλύτεροι δεσμοί στην σειρά κάτι που αποτελεί τεράστιο ενδιαφέρον. Παράδειγμα για αυτό είναι οι Fans που με την πρώτη ευκαιρία θα πιαστούν στα μαχαίρια για το αν ο Daryl πρέπει να είναι με την Carol ή την Connie. Το Comicbook έκλεισε λέγοντας πως για όσους έχουν μείνει στο πλευρό της σειράς είναι ωραίο να μπορείς να πεις πως είναι μια από τις καλύτερες σειρές ξανά με την κυριαρχία της Kang να είναι αλάνθαστη!
Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στο Comicbook .

TvGuide: Στην λίστα με τις σειρές με την μεγαλύτερη επιρροή στην τηλεόραση την δεκαετία που μας πέρασε 


Έναν διαφορετικό έπαινο πήρε το TWD από το TvGuide το οποίο δεν στάθηκε στην ποιότητα της σειράς αλλά σε όσα έχει καταφέρει μέσα στα 10 χρόνια ζωής του τονίζοντας τα ιστορικά για την τηλεόραση επίτευγματα του.  Το πρώτο μισό της δεκαετίας το TWD ήταν ο βασιλιάς της τηλεόρασης με τα επεισόδια του να χτυπάνε για πλάκα τα 5 εκατομμύρια τηλεθεατών και με το ρεκόρ τηλεθέασης για την καλωδιακή τηλεόραση των 17 εκατομμυρίων τηλεθεατών με την έναρξη της 5ης Season. Το TvGuide υπογράμμισε πως σαν σειρά μπορεί να μην έχει επηρεάσει τρομερά την εξέλιξη της τηλεόρασης αλλά η δική του προσωπική εξέλιξη είναι αξιοσημείωτη.  Με την σειρά να έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα τεράστιο Franchise. Ήδη το FearTWD βρίσκεται στην παραγωγή της 6ης του Season και το TWD : World Beyond ένα νέο Spin-off θα είναι κοντά μας την άνοιξη. Πέρα από την τηλεόραση η επέκταση του TWD δεν σταματάει στην τηλεόραση καθώς πολλά Video Games έχουν βγει και άλλα τόσα έρχονται, έχουμε αρκετά Web series τα οποία εξίσου θα γίνουν περισσότερα, και πλέον ετοιμάζεται και μια τριλογία ταινιών με κεντρικό ήρωα τον Rick. Μπορεί το Comic να τελείωσε αλλά νέα βιβλία κάνουν την εμφάνιση τους μια στο τόσο.  Η επέκταση του TWD είναι τρελή ! Διαβάστε όλη την λίστα στο TvGuide .

Rotten Tomatoes: η υψηλότερη βαθμολογία που έχει σημειώσει η σειρά για την 9η και 10η Season


Παρά τα όσα έχουν ακουστεί η 9η και η 10η Season έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία απο κάθε άλλη Season μέχρι τώρα . Με τις 2 Seasons να είναι ισόπαλες στο 91%. Δείτε τις βαθμολογίες για τις προηγούμενες Seasons στο Rotten Tomatoes.

Πείτε μας στα σχόλια αν σας αρέσει η κατεύθυνση που έχει πάρει η σειρά υπό την ηγεσία της Angela Kang και ποια η γνώμη σας για όσα λέγονται για την σειρά.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.