Ποιους χαρακτήρες θα φέρνατε πίσω στη σειρά και ποιους θα σκοτώνατε;


Στη σειρά, πολλοί χαρακτήρες έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν αποχωρήσει και μερικοί ζουν μέχρι και τη 10η σεζόν. Η ουσία του παρακάτω θέματος είναι τι αλλαγές θα κάναμε εμείς ανάμεσα σ'αυτούς τους χαρακτήρες, ποιους θα αφήναμε δηλαδή ζωντανούς, απ'αυτούς που είναι νεκροί και ποιους θα "διώχναμε", απ'αυτούς που βρίσκονται μέχρι και σήμερα στη σειρά. Παρακάτω οι απόψεις των κειμενογράφων της αγαπημένης σας σελίδας. Όπως πάντα περιμένουμε και τις δικές σας γνώμες!


Προσωπικά, θα ήθελα να δω τους εξής πίσω στη σειρά:

 • Abraham. Θα τον έφερνα πίσω καθώς μας έχει δείξει πως μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό μέλος μια ομάδας στη διάρκεια της αποκάλυψης. Και φυσικά θα μας έδινε ένα badass κομμάτι, που λείπει από τη σειρά.
 • Hershel. Αδιαμφισβήτητα, η σοφία και η σύνεση του λείπουν απ'την ομάδα μας. Πάντοτε ήταν η φωνή της λογικής και όποτε τον χρειάζονταν οι υπόλοιποι, εκείνος ήταν εκεί για να δώσει τις συμβουλές του. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμος.
 • Shane. Τον αγαπάω ως χαρακτήρα και θα ήθελα να τον ξαναδώ πίσω στη σειρά. Οι συνθήκες ευνοούν μια υποτιθέμενη επιστροφή του καθώς ο Rick έχει αποχωρήσει και η Michonne αναμένεται να αποχωρήσει επίσης. Άρα, θα έδινα στον Shane έναν αρχηγικό ρόλο, μαζί με τον  Daryl και την Carol.
Και τους παρακάτω θα "έδιωχνα":


 • Ezekiel. Έχει τραβήξει κι'εκείνος πολλά αλλά και πιστεύω πως ο χαρακτήρας του έχει κάνει τον κύκλο του. 
 • Rosita. Είναι αρκετές στη σειρά και δεν έχει προσφέρει πολλές στιγμές για να την θυμόμαστε. Θα της έδινα έναν συγκινητικό θάνατο, αφότου γεννήσει το παιδί της, και έτσι θα έπαιρναν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο γυναικείοι χαρακτήρες όπως η Judith και η Magna.

Δέσποινα

Αυτούς θα έφερνα πίσω:
 • Hershel. Εκτός του ότι ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας και ο θάνατος που δεν μπορώ να ξεπεράσω από το The Walking Dead ήταν, είναι και θα είναι απαραίτητος στην ομάδα. Η ηρεμία που αντιμετώπιζε τα πράγματα, η εμπειρία του, οι γνώσεις του, η σοφία του μα κυρίως το αίσθημα αγάπης και ασφάλειας που ενέπνεε δεν μπορούν να αντικατασταθούν από κανέναν badass χαρακτήρα που σκοτώνει χωρίς σταματημό. Ήταν ο πατέρας το γκρουπ, η γνώμη που όλοι ζητούσαν να μάθουν και ο ισορροπιστής όλων των καταστάσεων. Ο Hershel κάλυψε το κενό του Rick όταν εκείνος «τρελάθηκε» στη φυλακή, ο Hershel στη δύσκολη περίοδο με τους άρρωστους ανθρώπους στη φυλακή τα έβγαλε πέρα, ο Hershel απέτρεψε τον Carl από το να γίνει αδίστακτος δολοφόνος και να χάσει κάθε είδους ανθρωπιά… Λείπει τοοοοοσο πολύ, όλοι χρειαζόμαστε έναν Hershel για να μας οδηγεί πάντα στις σωστές αποφάσεις και επιλογές! 
 • Jesus. Είμαι αρκετά απογοητευμένη από την απόφαση των παραγωγών να σκοτώσουν τον Jesus για πολλούς λόγους. Αρχικά, διαχειρίστηκαν τελείως λάθος τις δυνατότητες και του χαρακτήρα αλλά κυρίως του ηθοποιού (Tom Payne), πέρα από το storyline της ανάδειξης του Hilltop με τη βοήθεια του Jesus δεν συμμετείχε ουσιαστικά σε τίποτα άλλο! Δεν μας έδωσαν τίποτα ουσιαστικό για τον χαρακτήρα του μέσα από τα επεισόδια κι όμως η πλειοψηφία του fandom τον συμπαθούσε, και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στον ηθοποιό. Ο τρόπος με τον οποίο ο Tom Payne υποδύθηκε τον Jesus ήταν υπέροχος, και αντί να εκμεταλλευτούν το ταλέντο του, μετρούσαμε τα δευτερόλεπτα εμφάνισης του. Όταν σκέφτομαι τον Jesus, νιώθω λες και είναι κάτι σαν απωθημένο, έζησες πολύ λίγα μαζί του, ήταν πολύ ωραία και τώρα έχει φύγει και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι’αυτό παρά μόνο να σου λείπει. 
 • Tara. Άλλος ένας ανεκμετάλλευτος χαρακτήρας. Πέρα από την ανακάλυψη του Oceanside και το μίσος για τον Dwight, η Tara πέρασε και δεν ακούμπησε όσον αφορά τα storylines. Η Tara ήταν ένας ευχάριστος χαρακτήρας, με πολύ πλάκα και χιούμορ και ταυτόχρονα σοβαρή και αποτελεσματική όταν πρέπει. Συνδυασμός δηλαδή που αν τον χρησιμοποιούσαν σωστά θα βλέπαμε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Το κακό με το να έχεις πρωταγωνιστές, δεύτερους και τρίτους χαρακτήρες σε σειρές όπως το The Walking Dead είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να πέσεις στην παγίδα των ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων. Μέχρι να φύγει ο Andrew Lincoln από τη σειρά, κανείς δεν είχε το χρόνο που του αναλογούσε, όλα αφορούσαν τον Rick και τις αντιδράσεις του, άρα και κατ’επέκταση όλα χτίζονταν γύρω του, με αποτέλεσμα χαρακτήρες όπως Rosita, Tara, Jesus, Michonne και πολλοί άλλοι, απλά να υπάρχουν χωρίς κανένα νόημα.

Αυτόν θα σκότωνα:

 • Michonne. Αν και στο δεύτερο μισό της 9ης σεζόν η εξέλιξη της μου άρεσε συγκριτικά με το πως συμπεριφερόταν μέχρι τότε, η Michonne είναι από τους χαρακτήρες που δεν συμπαθώ και τη θεωρώ τελείως αδιάφορη. Από τότε που το γκρουπ του Rick έφτασε στην Alexandria, η Michonne άρχισε να κατρακυλά όσον αφορά τις δυνατότητες του χαρακτήρα της και κατέληξε να είναι απλά η σύντροφος του Rick. Προσωπικά θεωρώ ότι έχει το χειρότερο character development και με τον θάνατο της μπορεί να πάρει την ηγεσία της Alexandria o Aaron και να αναπτυχθεί όπως ακριβώς του αξίζει.

Βασίλης Γ.

Αυτούς θα έφερνα πίσω:


 • Χέρσελ,με την σοφία του είχε γλυτώσει από πολλές λάθος αποφάσεις τον Ρικ.
 • Σέιν,μαζί με τον Ρικ και τον Ντάρυλ θα είχαν κάνει μια τρομερή ομάδα που θα ήταν απίστευτα δυνατή.
 • Άντρεα,η πιο δυναμική γυναίκα της σειράς, δεν είναι τυχαίο που έμεινε ελεύθερη η θέση της και μοιράστηκε σε Μισόν και Κάρολ.
 • Καρλ, έπρεπε να υπάρχει, η παρουσία του θα έδινε άλλη πορεία στην σειρά και θα γλιτώναμε από τον Χένρι... 
 • Έιμπραχαμ, γιατί γούσταρα όταν κάπνιζε πούρο... Κλασικός Αμερικανός τύπος...

Αυτούς θα σκότωνα:
 • Κάρολ,με κουράζει πολύ το ύφος της, φεύγω έρχομαι, φεύγω έρχομαι.. (Κρις συγνώμη...) 
 • Έζεκιελ, μια καρικατούρα χωρίς λόγο ύπαρξης... Δεν προσφέρει τίποτα...
 • Father Gabriel, ανούσιος, άχρωμος και άγευστος... Σαν το vegan σουβλάκι...

Βασίλης Μ.

Αυτούς θα έφερνα πίσω:


 • Rick Grimes: Πέρα από το ότι η σειρά ξεκίνησε με την ιστορία του, ο Rick είναι από τους χαρακτήρες που απλά νιώθεις ασφαλής όταν τον βλέπεις. Μεγάλη η απουσία του Andrew Lincoln από τα 12 τελευταία επεισόδια και θα ήθελα να δω ολοκληρωμένη την ιστορία του στη σειρά με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, παρά σε μία κινηματογραφική τριλογία.
 • Shane: Ίσως ο Shane να αναπτύχθηκε ως ένας από τους πιο μισητούς χαρακτήρες της σειράς, αλλά μόλις σε 2 κύκλους (τους πρώτους κιόλας) κατάφερε να αποτελέσει το alter ego του Rick, αναπτύσσοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία μεταξύ τους, η οποία ξετυλίχτηκε δημιουργώντας δύο φίλους σε δύο εχθρούς. Jon Bernthal ή αλλιώς Frank Castle. Ξεχώρισε για την ερμηνεία του, την οργή του και την...προφορά του!
 • Dwight: Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς, όσο και η ανάπτυξή του. Ναι, ξέρω, θα μου πείτε πήγε στο Fear The Walking Dead. Ε, δε βλέπω, όμως! Δε μπορώ να καταλάβω την μετάβαση κάποιων χαρακτήρων, από τη θυγατρική σειρά στην άλλη, όπως και του Morgan. Θα ήθελα να δω τον Dwight ως ηγετική προσωπικότητα σ'ένα ανοικοδομημένο Sanctuary ή σε κάποια άλλη κοινότητα.
Αυτούς θα σκότωνα: • Ezekiel και Rosita : Τους βάζω στην ίδια κατηγορία γιατί θα έπρεπε να πεθάνουν από τα χέρια της Alpha στο 15ο επεισόδιο, όπως και έγινε στα comics. Μολονότι, το επεισόδιο ήταν σοκαριστικό, τα κεφάλια που είδαμε στα παλούκια δεν ήταν από τόσο δυνατούς χαρακτήρες και θα προτιμούσα αυτούς τους 2. Ο Ezekiel δε νομίζω πως έχει να προσφέρει κάτι άλλο στην πλοκή, ενώ αν πέθαινε η Rosita θα είχαμε ίσως τον πιο σκοτεινό θάνατο, μιας και είναι έγκυος.

Φρύνη

Αυτούς θα έφερνα πίσω: • Glenn & Hershell. Ο Γκλεν και ο Χέρσελ για μένα ήταν το τελευταίο κομμάτι που ένωνε τον κόσμο όπως ήταν πριν με το τώρα γιατί ήταν τόσο καθαροί άνθρωποι, γεμάτοι ηθική και με απέραντη καλοσύνη. Δυο άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές και οικογένειες που όμως έμοιαζαν τόσο πολύ σαν να ήταν πραγματική οικογένεια... ο Γκλεν ήταν ο γιος που δεν είχε ο Χέρσελ...!!!

Δεν θα σκότωνα κανέναν.


Γιώτα

Αυτούς θα έφερνα πίσω:


 • Glenn γιατί είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στη σειρά στο γιο του αλλά και στη Maggie.
 • Maggie γιατί έφυγε χωρίς καμία εξήγηση και ενώ είχε τα προβλήματα της πιστεύω ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία πολύ καλή αρχηγό ειδικά μετά το ''θάνατο'' του Rick. 
 • Jesus γιατί ήταν θεός, πέρα από το όνομά του είχε και τη χάρη αφού είχε σαν αρχή να μην σκοτώνει εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά και να βοηθάει όπου μπορούσε.

Αυτούς θα σκότωνα:


 • Eugene και Father Gabriel, γιατί δεν αντέχω τους διπρόσωπους και τους προδότες. 
 • Rosita, γιατί από τότε που μπήκε στη σειρά δεν έχει προσφέρει κάτι.


Εύη

Αυτόν θα έφερνα πίσω:

 • Η αλήθεια είναι ότι θα ανταλλάζω σχεδόν οποιονδήποτε χαρακτήρα για να φέρω πίσω τον Glenn. Λείπει υπερβολικά η ηθική του και η αγνότητα του από την σειρά. 

Αυτόν θα σκότωνα:


 • Διαλέγω όμως να ανταλλάξω με τον Gabriel γιατί πιστεύω ότι κι εκείνος, ως εκπρόσωπος του Θεού στη σειρά αντιπροσωπεύει την αγνότητα και την ηθική ως ένα σημείο. Πέρα από αυτό δεν χρησιμεύει και υπερβολικά ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν έστω κάτι λίγο να δώσουν.


Γεωργία

Αυτούς θα έφερνα πίσω:

 • Θα έφερνα πίσω τον Ρικ, καθώς θεωρώ ότι όλη η σειρά στηρίζεται πάνω στον χαρακτήρα του Ρικ. Ήταν ηγέτης, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη μου.
 • Θα έφερνα επίσης πίσω τον Γκλεν διότι ήταν μάχιμος και δραστήριος.

Αυτούς θα σκότωνα:

 • Θα σκότωνα Alpha και Beta γιατί δεν μου αρέσει ο τρόπος που συμπεριφέρονται.

Αποστόλης

Αυτούς θα έφερνα πίσω:


 • Θα έφερνα πίσω τον Χέρσελ γιατί ήταν η φωνή της λογικής στην σειρά και η ήρεμη δύναμη. Ήταν οικογενειάρχης και είχε βαθιά αγάπη μέσα του για όλους τους χαρακτήρες και τους φρόντιζε σαν δικούς του ανθρώπους.
 • Επίσης θα έφερνα πίσω τον Άμπε γιατί πλέον στην σειρά χρειάζεται ένας τόσο δυναμικός χαρακτήρας για να αποκτήσει ένα πιο μπρουτάλ νόημα.

Αυτούς θα σκότωνα:


 • Τώρα θα σκότωνα την Κάρολ όχι επειδή δεν μ'αρέσει σαν χαρακτήρας, με τρελαίνει, απλά θα ήθελα να δω την αντίδραση του Ντάρυλ και να ενεργοποιηθεί ακόμα περισσότερο μετά από αυτό το χτύπημα.
 • Θα σκότωνα επίσης και τον Βασιλιά καθώς πλέον είναι άχρηστος δεν προσφέρει τίποτα.

Chris

Αυτούς θα έφερνα πίσω:

 • Την Andrea έναν χαρακτήρα που δεν πρόβαλε το 100% των δυνατοτήτων της καθώς πέθανε πολύ νωρίτερα από ότι θα έπρεπε με βάση το Comic. Θεωρώ πως αν είχε μείνει στην σειρά θα είχε εξελιχθεί σε έναν πολύ Badass χαρακτήρα και σίγουρα θα ήθελα να δω την ιστορία από το Comic να εξελίσσεται. 
 • Τον Shane καθώς έχω αναρωτηθεί άπειρες φορές πως θα ήταν η ομάδα μας αν υπήρχε ο Shane ή πως θα αντιδρούσε σε κάποια πράγματα όπως την υποταγή στον Negan. Επίσης μετά τον θάνατο του σχεδόν κανένας χαρακτήρας δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την δικτατορία του Rick κάτι που με ενοχλούσε άπειρα. 
 • Τον Glenn καθώς είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας και θα ήθελα να τον δω σε ρόλο πατέρα ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν είχε πολλά να προσφέρει στην σειρά.  
 • Για τέλος αφήνω την Tara την οποία συμπαθούσα πολύ εξ'αρχής. Η Tara είναι μια μορφή χαρακτήρα που λείπει από την σειρά καθώς ήταν ο μέσος άνθρωπος θα ταυτιστεί πιο εύκολα μαζί της. Επίσης η στιγμή που πέθανε ήταν κάπως άδικη με τον χαρακτήρα της να αναλαμβάνει την ηγεσία του Hilltop θα έδινε παραπάνω πράγματα στην σειρά από ποτέ.
Αυτούς θα σκότωνα:


 • Την Magna η οποία με ενόχλησε η συμπεριφορά της στην 10η Season προς την ομάδα μας και θεωρώ πως θα ήταν κάτι που δεν θα περίμενε το κοινό. 
 • Την Rosita η οποία είναι μαζί μας τόσα χρόνια και δεν μπορώ να σκεφτώ ένα αξιομνημόνευτο πράγμα που να έχει κάνει. Οι σεναριογράφοι δεν της φαίνονται πολύ σωστά με την ανάπτυξη που παίρνει να περιστρέφεται γύρω από την ερωτική της ζωή ενώ είναι μια ικανή μαχήτρια. Περιμένω μια καλύτερη εξέλιξη τώρα που είναι μάνα ή τον θάνατο της καθώς τα όρια στενεύουν. 
 • Φυσικά θα σκότωνα τον Rick και όχι στην 9η Season αλλά το πολύ να τον κράταγα μέχρι την 3η. Οι άθλιες ηγετικές του αποφάσεις τον κάνουν έναν από τους πιο μη ρεαλιστικούς χαρακτήρες που έχουν περάσει από την σειρά . Κάθε φορά που μίλαγε αναρωτιόμουν πως γίνεται να τον ακολουθούν άτομα με νοημοσύνη. Οι παραγωγοί βέβαια φέρθηκαν έξυπνα και δεν τον σκότωσαν στην σειρά για να εκμεταλλευτούν το φανατικό κοινό του και να αντλήσουν τα λεφτά τους από τις ταινίες που έρχονται. Οι πιθανότητες να δούμε τον θάνατο του στις ταινίες είναι τεράστιες κάτι που με καθησυχάζει!

Δημοσίευση σχολίου

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. θα έφερνα πίσω Ρικ(Ο μόνος αρχηγός και πραγματικός πρωταγωνιστής), Μερλ(ο τέλειος αντιήρωας, τρομερό χιούμορ και φιγούρα απο τις λίγες), Λόρι(όπου έχει παίξει γ..άει), Σέιν(συμπλειρώνει ρικ σαν χαρακτήρας, σπάει αυγά να φτιάξει ομελέτα) , Αντρια(Ερωτική και μπαντ ασ ταυτόχρονα), Χέρσελ(πατρική φιγούρα)ή ντειλ εναλλακτικά, Γκλεν(τίμιος στρατιώτης), Αμπραχαμ(ειδικές δυνάμεις)..ενώ θα έτρωγα σίγουρα τον Παπά, τη Τζούντιθ(τρώγοντας απλά μια σφαλιάρα) και ενα σωρό βαρετούς και αδιάφορους, που δεν μπορώ να τους θυμηθώ ...Πρώτα απ'ολα όμως θα σκότωνα την Κάρολ, πριν πολλές σεζόν μάλιστα... ή θα την έβαζα να τρώει πάλι ξύλο απο κάποιον...είναι ο μόνος ρόλος που της πάει σε αυτή τη σειρά...😜..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.