Η ανάλυση του πρώτου μέρους της 10ης Season


Η παράδοση της αγαπημένης μας σειράς κρατάει εδώ και πολλά χρόνια. Τι εννοούμε με αυτό; Τα συνολικά 16 επεισόδια ανά σεζόν του Walking Dead προβάλλονται σε δύο μέρη. Τα πρώτα 8 προβάλλονται από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο (περίπου), ενώ τα υπόλοιπα 8 από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο (περίπου).

Φτάσαμε, λοιπόν, και στην παύση της 10ης σεζόν και όπως κάθε χρόνο η αναμονή είναι σπαστική. Τόσο γιατί θες να δεις που θα καταλήξει η ιστορία με τους Whisperers, όσο και για τις προβλέψεις που ο καθένας μας λίγο ή πολύ κάνει. Φυσικά, εμείς σας παρέχουμε ενημέρωση με trailers, spoilers για τους ανυπόμονους αλλά και τις προσωπικές μας προσδοκίες για το δεύτερο μισό. Ας κάνουμε, όμως και μια αναλυτική προσέγγιση για το πρώτο μισό που ήδη προβλήθηκε. 

Επεισόδιο 1 (Lines We Cross)

Στο πρώτο επεισόδιο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους επιζώντες της ομάδας μας να προπονούνται με "μεσαιωνικό στυλ" στο Oceanside και τη Judith να ανακαλύπτει μία μάσκα ενός Whisperer θαμμένη στην άμμο. Αυτή η μάσκα, όμως είναι θαμμένη εκεί καιρό ή αθέτησαν τη συμφωνία κι αυτοί ξεπερνώντας τα σύνορα; Η ομάδα μας βρίσκεται σε ένα ψυχρό πόλεμο, θα λέγαμε, με τους Whisperers, ενώ η Alpha απειλεί τους αγαπημένους χαρακτήρες μας ότι άμα καταπατήσουν τη συμφωνία θα εξαπολύσει μία ορδή από χιλιάδες ζόμπι. Ο Aaron, όμως, θα είναι ο πρώτος που θα περάσει τα σύνορα στην 10η σεζόν για να σκοτώσει δύο - τρία ζόμπι. Προφανώς, δε αποτελούσαν κίνδυνο, αλλά ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει απελπιστεί, μετά και τον θάνατο του Jesus από το νέο εχθρό. Εντυπωσιακή η εξέλιξή του: από ντροπαλός και ευγενικός εξερευνητής σε έναν μουσάτο μαχητή με μεταλλικό χέρι! 


Η Rosita γέννησε και το baby crew απαρτίζεται από τον βιολογικό πατέρα Siddiq, τον τωρινό σύντροφό της Gabriel και τον babysitter του μωρού Eugene! O Siddiq έχει παραισθήσεις από τη βραδιά που η Alpha αιχμαλώτισε τα θύματά της και τα αποκεφάλισε, καθώς ήταν παρών. Η Alpha του χάρισε τη ζωή για να ενημερώσει τους υπόλοιπους. Επιπλέον, έχουμε την εμφάνιση ενός νέου χαρακτήρα, του γιατρού Dante. Όσοι νόμιζαν ότι πρόκειται για τον ίδιο χαρακτήρα με τα comics, έπεσαν έξω (όπως και εγώ). O Siddiq σκαλώνει με το στόμα του Dante, αφού πάλι στη μνήμη του έρχονται εικόνες από τη φρικιαστική νύχτα. Όλοι νομίζουμε ότι είναι απλά παραισθήσεις, αλλά και εδώ πέσαμε έξω.


Η Lydia βρίσκεται στην Alexandria, αλλά όλοι την περιφρονούν και την κοιτάνε με μισό μάτι. Φυσικά, αυτό το έκαναν απ'την αρχή, με τη διαφορά ότι τώρα δεν έχει δίπλα της τον Henry. Ένα μικρό στήριγμα βρίσκει στον Negan, o οποίος...μεγαλώνει έναν κήπο! Όσον αφορά τους υπόλοιπους χαρακτήρες, Daryl και Connie έχουν έναν πλατωνικό ρομαντισμό, η Carol επιστρέφει από ένα σύντομο θαλάσσιο ταξίδι που είχε πάνω σε βάρκα και μαθαίνουμε ότι έχει χωρίσει με τον Ezekiel, προφανώς λόγω του θανάτου του "γιου τους".

Το μεγαλύτερο γεγονός του επεισοδίου είναι η πτώση του δορυφόρου, ο οποίος πού λέτε θα έπεφτε?! Μα, φυσικά, στην πλευρά των Whisperers! Το group μας θα περάσει τα σύνορα για να σβήσει τη φωτιά. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπο με walkers και θα ακολουθήσουν επικές slow motion σκηνές, με την ένταση να ανεβαίνει καθώς μπορεί ανάμεσά τους να υπάρχουν και Whisperers, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Αφού σβήσουν τη φωτιά, ο Daryl, πέρα από βραχιολάκια που της έφτιαξε, θα οδηγήσει την Carol στο σημείο όπου η Alpha του παρουσίασε το "όπλο" της, δηλαδή τα χιλιάδες ζόμπι που έχει αιχμαλωτίσει. Αυτά δεν βρίσκονται εκεί, όμως η Alpha είναι παντού και θα έχει την πρώτη οπτική επαφή με την Carol! Ο ρόλος της γυναίκας είναι ξεκάθαρος, αφού αμφότερες διψάνε για αίμα με σημαντικό κίνητρο το μητρικό τους ένστικτο.


Επεισόδιο 2 (We Are The End of The World)

Το δεύτερο επεισόδιο αφορά αποκλειστικά τους Whisperers και για περιέχει ένα flashback για το πως γνωρίστηκαν Alpha και Beta μεταξύ τους. Ίσως, απ'τα πιο ανούσια και βαρετά επεισόδια, τουλάχιστον για μένα. O τίτλος του επεισοδίου είναι και το μότο των νέων εχθρών, ενώ τα γεγονότα του παρόντος διαδραματίζονται παράλληλα με το 1ο επεισόδιο.

Όσον αφορά την origin ιστορία των Whisperers, αυτή ξεκινάει με την Alpha και τη Lydia πριν 7 χρόνια να έχουν ξεκινήσει από τότε να προσαρμόζονται και να καμουφλάρονται ανάμεσα στα ζόμπι, όπως το κάνουν και στο παρόν. Η μόνη διαφορά είναι ότι δε φορούσαν μάσκες. Στη συνέχεια, ωστόσο, θα βρουν έναν μασκοφορεμένο (φοράει κουκούλα, όχι πρόσωπο από walker) μεγαλόσωμο άντρα που δεν είναι άλλος από τον Beta. Πολύ φτωχό το σενάριο, όσον αφορά τη συνάντηση και τη γνωριμία των δύο πρωταρχικών μελών των Whisperers.


Οι αντιλήψεις τους είναι παρόμοιες και η χημεία τους αισθητή από την πρώτη στιγμή. Ο κόσμος γι'αυτούς δε σημαίνει τίποτα μετά την αποκάλυψη  και θέλουν να γίνουν σαν τους "ζωντανούς νεκρούς" για να μη νοιώθουν τίποτα. Αχτύπητο δίδυμο, μιας και ο Beta είναι ένας μεγαλόσωμος, αλλά κάπως χαμένος και ανήσυχος άνθρωπος και η Alpha είναι μικροκαμωμένη, αλλά πανέξυπνη και με αυτοπεποίθηση. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον!


Το καλύτερο σημείο του επεισοδίου είναι όταν η Alpha σκοτώνει ένα ζόμπι, το οποίο αποκαλύπτεται ότι είναι ο αγαπημένος φίλος του Beta. Αυτός θα τρελαθεί γιατί τον "κουβαλούσε" μαζί του και θα αποπειραθεί να σκοτώσει την Alpha, αλλά αυτή θα καταφέρει να τον πείσει πως μπορεί να τον έχει πάντα μαζί του. Έτσι, θα αφαιρέσει με μαχαίρι το νεκρό πρόσωπο του φίλου του και θα το μετατρέψει σε μάσκα, ενώ θα φορέσει και την smiling face μπλούζα του.


Στο παρόν, βλέπουμε άλλη μία προσπάθεια των Whisperers να συγκεντρώσουν και να κουμαντάρουν μία ορδή από πολλά ζόμπι, τα οποία αποκαλούν "guardians" γιατί προφανώς τους προστατεύουν. Έχουμε δει και άλλους χαρακτήρες, όπως Rick & Glenn, αλλά και Negan & Gabriel να καμουφλάρονται από τα ζόμπι με τα εντόσθια και αίμα, αλλά να μην υιοθετούν τη συγκεκριμένη τακτική. Οι Whisperers το κάνουν αυτό για να προστατευθούν και να δρουν κρυφά και ανενόχλητα, ενώ οι προαναφερθέντες χαρακτήρες το έκαναν για να γλυτώσουν από τα ζόμπι.Αργότερα, η Whisperer που είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το παιδί της στην προηγούμενη σεζόν έξω από το Hiltop, δεν αντέχει άλλο και φλερτάρει με την εκτέλεση. Ωστόσο και η Alpha τα χει κάνει μαντάρα με τις μητρικές της υποθέσεις, μιας και έχει αναφέρει στους ανθρώπους της ότι σκότωσε τη Lydia γιατί ήταν αδύναμη και γι'αυτό το λόγο χαρίζει τη ζωή στη γυναίκα. Φυσικά, η Lydia είναι ζωντανή στην Alexandria. Εν τέλει, θα πεθάνει από τα ζόμπι, στην προσπάθειά της να επιτεθεί στην Alpha. Η αδερφή αυτής της Whisperer θα σώσει την Alpha και θα αναβαθμιστεί σε Gamma.


Επεισόδιο 3 (Ghosts)

Το τρίτο επεισόδιο εστιάζει στις παραισθήσεις της Carol που έχει εξαιτίας του Henry και της εμμονής με την Alpha. Θυμίζει, αρκετά, τις παραισθήσεις του Rick με τη Lori στη 3η σεζόν. Η Carol έχει πρόβλημα με τον ύπνο και έναν μικρό εθισμό σε κάτι χάπια.

Ένα στοιχείο του επεισοδίου που ξεχώρισε για μένα είναι ο τρόπος που ξεκίνησε. Παρουσιαζόταν το διάστημα ωρών που περνούσε και πως η ομάδα μας αντιμετώπιζε τα ζόμπι που πλησίαζαν στην Alexandria, αλλάζοντας βάρδιες από τη μέρα ως τη νύχτα. Θα φανταζόταν κανείς ότι μετά τη συνάντηση Alpha - Carol, τα ζόμπι αυτά είναι βρωμοδουλειά των Whisperers. H Gamma, όμως, ισχυρίζεται πως δεν τα προκάλεσαν αυτοί, και έτσι, θαρρούμε, ότι ευθύνεται η πτώση του δορυφόρου που τα προσέλκυσε. Τους αναφέρει, επίσης, ότι η Alpha θέλει να συναντηθεί μαζί τους.

Το αγαπημένο μου μέρος του επεισοδίου είναι η επιστροφή του Negan στην ενεργό δράση, μετά από παρότρυνση του Gabriel. Τα ζόμπι πληθαίνουν και ο Aaron, αν και δεν εμπιστεύεται τον πρώην αρχηγό των Savrios, αναγκαστικά θα χρειαστεί έναν βοηθό. Η χημεία τους είναι δυναμική και σαν ηθοποιοί και σα χαρακτήρες. Ενώ, όλα βαίνουν καλώς, ο Negan, στην αποστολή τους, θα βρει έναν λοστό, κάτι που δεν αρέσει στον Aaron, αφού του λέει να το αφήσει και να συνεχίσει με το ξύλινο stick. Στη συνέχεια, ο Aaron θα δεχθεί επίθεση από ζόμπι και ο παρτενέρ του δε θα τον βοηθήσει με αποτέλεσμα, να χάσει προσωρινά την όρασή του. O Negan θα τον σώσει αργότερα, όταν θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και θα εξιλεωθεί στα μάτια του. Ωστόσο, ο Negan τον έφτασε στα όριά του, κινώντας ο ίδιος τα νήματα εκεί που ήθελε.


H horror αισθητική έχει επιστρέψει για τα καλά στη σειρά, μιας και η συνάντηση των χαρακτήρων μας με την Alpha περιέχει πολύ σκοτάδι, ομίχλη και τρομακτικές μάσκες. Αυτή αναφέρει ότι γνωρίζει όλες τις παραβάσεις, στις οποίες έχουν προβεί και στη γέφυρα και στη χιονοθύελλα και στον δάσος με τον δορυφόρο. Έχει κατασκόπους παντού! Ωστόσο, τα αντίποινά της είναι λογικά. Δε θα αφήσει ελεύθερα τα χιλιάδες ζόμπι που διαθέτει, απλά απαιτεί παραπάνω έδαφος στα σύνορά της. Η Carol δε μπορεί να την ανεχτεί και θα αποπειραθεί να την πυροβολήσει, αλλά η Michonne θα τη σταματήσει. Αργότερα, η Carol "θα ρίξει το ίντερνετ", λέγοντας "Bitch has to die!".


via GIPHY

Σε μία, ακόμη, παραίσθηση της Carol στο επεισόδιο θα οραματιστεί μία κατάσταση όπου ο Daryl μαγειρεύει και της διηγείται μια ιστορία για τον πατέρα της. Η απώλεια του Henry σε συνδυασμό, με την έλλειψη ύπνου και τα χάπια θα την κάνουν απρόσεκτη, με αποτέλεσμα να πέσει σε μία παγίδα των Whisperers και να κρεμαστεί ανάποδα. Θα σκοτώσει κάμποσα ζόμπι και μία Whisperer, χωρίς φυσικά να το συνειδητοποιήσει. Θα τραυματιστεί πάραυτα και θα τη φροντίσουν αργότερα οι Siddiq και Dante.


Τέλος, οι δύο γιατροί της ομάδας μας έχουν μία συζήτηση. Ο δεύτερος αναφέρει πως ήταν στρατιωτικός γιατρός και εξηγεί στον πρώτο ότι είναι φυσιολογικό να έχει παραισθήσεις μετά από το συμβάν των αποκεφαλισμών από την Alpha. Ο Dante δηλώνει πως είχε και ο ίδιος κάποτε μετατραυματικό στρες. Tώρα που γνωρίζουμε ότι ο Dante ήταν κατάσκοπος των Whisperers, συνειδητοποιούμε με τι τρόπο ήθελε να προσεγγίσει την ομάδα μας και ότι οι παραισθήσεις του Siddiq με το στόμα του είχαν μία ισχυρή λογική.

Επεισόδιο 4 (Silence The Whisperers)

To τέταρτο επεισόδιο ονομάζεται "Silence The Whisperers" και αφορά τα γκράφιτι που έχουν στιγματίσει τους τοίχους στην Alexandria. Το επεισόδιο ξεκινά στο Hilltop, το οποίο δεν έχουμε δει καθόλου αυτή τη σεζόν. Στο Hilltop έχει πέσει ένα τεράστιο δέντρο, με αποτέλεσμα, ένα κομμάτι των τειχών να καταστραφεί. Η ομάδα μας θα αμυνθεί για να σώσει την κοινότητα από την εισβολή των ζόμπι, θεωρώντας πως η δουλειά αυτή είναι των Whisperers.


H Michonne θα μεταβεί κι αυτή στο Hilltop, αλλά στο δρόμο της θα εντοπίσει τον Ezekiel και θα τον ακολουθήσει. Θα τον προλάβει λίγο πριν αυτοκτονήσει, πέφτοντας από μεγάλο ύψος. Φαίνεται, ότι η απώλεια του Kingdom μαζί με τον χαμό του Henry και τον χωρισμό με την Carol τον οδήγησαν στην κατάθλιψη. Αφού τον σώσει, θα φιληθούν, αφήνοντας τους πάντες άναυδους! Θα σχολιάσουν με αστείο τρόπο ότι ο μόνος τρόπος να ήταν μαζί αυτοί οι δύο θα ήταν σε κάποιο άλλο σύμπαν. Γίνεται μία νύξη στο comic όπου Ezekiel και Michonne αποτελούν ζευγάρι.


Στην Alexandria , η Lydia δέχεται bullying από μεγάλο μέρος του πληθυσμού της κοινότητας, αφού τη θεωρούν ακόμα μέλος των Whisperers. Θα βρει στήριγμα στον Negan, ο οποίος θα την σώσει όταν της επιτεθούν 3 (αδιάφοροι) χαρακτήρες. Καταλάθος, θα σκοτώσει μία γυναίκα εκ των τριών, η οποία ήταν μέλος των Highway Men, σπρώχνοντας τη δυνατά στον τοίχο. Το συμβούλιο θα αποφασίσει για τη μοίρα του Negan, όπου η τιμωρία του θα'ναι θανατική ποινή. Ο κλήρος πέφτει στον Gabriel για την τελευταία ψήφο και για να αποφασίσει θα επισκεφτεί τον Negan στο κελί του, αλλά αυτός έχει αποδράσει! Συναγερμός στην Alexandria, ενώ παράλληλα αναζητείται ο συνένοχός του που τον απελευθέρωσε.

Επεισόδιο 5 (What It Always Is)

Ο Negan δραπέτευσε και θα τον βρει ο Brandon που ήταν φρουρός του στην Alexandria. Αποκαλύπτει στον Negan πως οι γονείς του ήταν Saviors, τον θαυμάζει πολύ, ενώ του επιστρέφει το δέρματινό του και του φτιάχνει μία νέα Lucille, εκείνος, όμως, δεν τα δέχεται. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν μία μητέρα και το παιδί της που βρίσκονται σε κίνδυνο και ο Negan θα τους σώσει από τα ζόμπι. Δε θα μπορέσει, όμως, να τους σώσει από τον ψυχικά διαταραγμένο και creepy Brandon, με αποτέλεσμα να του σπάσει το κεφάλι με μία πέτρα. Θα πάρει τη Lucille 2 και το δερμάτινο του και θα φύγει στο δάσος, όπου και στο τέλος του επεισοδίου θα συναντηθεί με τον Beta, μιας και βρίσκεται σε έδαφος των Whisperers.


Daryl και Connie συνεχίζουν τον ρομαντισμό τους, μιας και έχει προχωρήσει πολύ τις γνώσεις του στη νοηματική. Οι δυο τους μαζί με τον Dog θα σώσουν την Kelly, την οποία βρήκαν στο δάσος τραυματισμένη και σχεδόν αναίσθητη. Θα βρεθεί και η Magna ανάμεσά τους, η οποία θα αποκαλυφθεί ότι έκλεβε προμήθειες απ'το Hilltop για παν ενδεχόμενο. Magna και Yumiko διατηρούν ερωτικό δεσμό, ενώ o Ezekiel διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Ο Aaron θα συναντήσει την Gamma και θα τη βοηθήσει, δίνοντάς της επιδέσμους, όταν αυτή κοπεί στο χέρι. Η Gamma θα ενημερώσει την Alpha γι'αυτή τη συνάντηση, ενώ μαθαίνουμε, επίσης, ότι οι Whisperers ευθύνονται για το δέντρο στο Hilltop και για τις επιθέσεις από ζόμπι που δέχθηκε η ομάδα μας. Αμφότερες πλευρές (Alpha και Aaron) βλέπουν τη Gamma σα πιόνι και θα τη χρησιμοποιήσουν για να ανατρέψει ο ένας τον άλλον. Ή έτσι το βλέπω εγώ.

Επεισόδιο 6 (Bonds)

Daryl και Carol θα αφήσουν πίσω τους το ασφαλές καταφύγιο της Alexandria για να ψάξουν για τον Negan. Πραγματικός σκοπός, ωστόσο, της Carol είναι να εντοπίσει την τεράστια ορδή από ζόμπι της Alpha ή γιατί όχι, ακόμα και την ίδια την αρχηγό των Whisperers. Για να έχουν επιτυχή αποτελέσματα στην αποστολή τους, όμως, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να περάσουν τα σύνορα. Εντοπίζουν τους εχθρούς τους, αλλά για να μη πιαστούν στα πράσα, θα χωριστούν. Επιπλέον, θα ακούσουμε και τους Whisperers να κάνουν αυτό που τους χαρακτηρίζει και ξέρουν καλύτερα να κάνουν: να ψιθυρίζουν! Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να βλέπουμε περισσότερο τέτοιες σκηνές, όπου οι Whisperers επικοινωνούν χρησιμοποιώντας το μουρμουρητό από τα ζόμπι. Όταν οι δύο αγαπημένοι μας χαρακτήρες βρεθούν στο σημείο συνάντησης που έδωσαν, η Carol θα έχει έναν Whisperer ως όμηρο και ο Daryl θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν και το αρχικό της πλάνο.

Απ'την άλλη οι Whisperers έχουν αιχμάλωτο τον Negan. Θέλει να γίνει μέλος των Whisperers, όμως, το μόνο που δεν κάνει είναι να ψιθυρίζει, αφού μιλάει φωναχτά. Ο Beta θα τον απειλήσει, τοποθετώντας τα μαχαίρια του στο λαιμό του, αλλά εν τέλει θα τον φιμώσει απλά για να τον μεταφέρει στην Alpha. Ο Negan θα περάσει διάφορες δοκιμασίες, για να δουν αν αξίζει, αλλά ο Beta, επειδή τον ζηλεύει, θα τον αφήσει μόνο του ανάμεσα σε πολλά ζόμπι, άοπλο και αβοήθητο. O υπαρχηγός των Whisperers μεταφέρει στην αρχηγό ότι ο Negan δε τα κατάφερε στις δοκιμασίες, αλλά σκάει από το πουθενά, εκεί που δεν τον περιμένανε (εμείς τον περιμέναμε πάντως) στην πιο επική σκηνή του επεισοδίου και γιατί όχι και της σεζόν. Θα γονατίσει μπροστά στην Alpha και θα ορκιστεί πίστη και αφοσίωση και έτσι θα γίνει μέλος τους.


Ο Eugene βρίσκεται στο Hilltop και ασχολείται με το ραδιόφωνο. Θα καλέσει τη Rosita που βρίσκεται στην Alexandria και θα έχουν μία τρυφερή σκηνή επικοινωνίας οι δυο τους. Ο Eugene, όμως, θα έρθει σε επικοινωνία και με μία άγνωστη γυναίκα, με την οποία δεν ανταλλάσσουν πολλές πληροφορίες λόγω εμπιστοσύνης, αλλά φλερτάρουν. Η συγκεκριμένη γυναίκα θα μπορούσε να'ναι από το Commonwealth (νέα κοινότητα από τα comics) ή να σχετίζεται κάπως με τον Rick ή να αποτελέσει το μελλοντικό κορίτσι του Eugene!


Η Rosita, όπως και άλλοι άνθρωποι στην Alexandria είναι άρρωστοι και η ασθένεια των περισσότερων οφείλεται σε στομαχική παρενέργεια. Όλα δείχνουν πως είναι δουλειά της Gamma, η οποία μόλυνε το ποτάμι με αίμα από ζόμπι. O Siddiq έχει για άλλη μία φορά παραισθήσεις, οι οποίες μετά από ένα σημείο κατάντησαν κουραστικές, ακόμη και για το χτίσιμο και την κατάληξη που είχε τελικά ο χαρακτήρας.

Επεισόδιο 7 (Open Your Eyes)

Ο τίτλος του επεισοδίου αναφέρεται στους ψιθύρους που ακούει ο Siddiq στα οράματα ή καλύτερα στις παραισθήσεις. Λογικά, θα του έχει μείνει αυτή η ατάκα από την εφιαλτική νύχτα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στον στυγερό αποκεφαλισμό των φίλων του από την Alpha. Και φυσικά, μετά από 6 επεισόδια παραισθήσεων, η ψυχωτική του αυτή αρρώστια λαμβάνει τέλος. Και όχι, δεν είναι αίσιο..

Το επεισόδιο ξεκινά με την Carol να φυλακίζει τον αιχμάλωτο Whisperer και να δέχεται συμβουλές από την Lydia για να μπορέσει να αποσπάσει πληροφορίες από αυτόν. Η Lydia θα της πει να μην τον βασανίσει γιατί είναι συνηθισμένος από τον τρόπο ζωής των Whisperers και της λέει να τον καλοπιάσει και να του δείξει ότι η ζωή στην Alexandria είναι ευχάριστη. Θα του αλείψει μία φέτα με βούτυρο και μαρμελάδα, την οποία θα εισπράξει πίσω στο πρόσωπό της, αφού θα τη φτύσει ο αιχμάλωτος. Νευριάζει και θα τον βασανίσει, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, θα αποσπάσει μία σημαντική πληροφορία που ήδη γνωρίζουμε: ότι η Alpha έχει ανακοινώσει στους Whisperers τον θάνατο της Lydia. O αιχμάλωτος Whisperer θα πεθάνει όταν Dante και Siddiq θα του δώσουν χάπια που θα τον δηλητηριάσουν, αντί για παυσίπονα. Οι υποψίες ότι ο Dante είναι Whisperer έχουν αυξηθεί κατά κόρον.

Η Gamma είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σεζόν. Η σχέση που έχει αναπτύξει με τον Aaron είναι κάτι σα διπλωματική για τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Παρ'όλα αυτά, η Alpha μεταχειρίζεται σα πιόνι την Gamma, αφού της ανέφερε ότι πρέπει να είναι κοντά στον Aaron και να γίνει φίλη μαζί του για να μαθαίνει πληροφορίες. Πιστεύουμε ότι και ο Aaron προσπαθεί να κάνει το ίδιο, με πιο ανθρώπινο τρόπο. Σε μία ακόμα συνάντησή τους, η Gamma θα ξεσπάσει και θα τον απειλήσει με μαχαίρι στο λαιμό. Τότε θα εμφανιστεί η Carol και μαζί της η Lydia. Όταν τη δει η Gamma, θα σοκαριστεί, μιας και γνωρίζει ότι η Alpha σκότωσε τη κόρη της και θα φύγει απεγνωσμένη.


Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ένας μικρός λοιμός στην Alexandria. Μία ηλικιωμένη κυρία που φροντίζει ο Siddiq θα πεθάνει. Αυτός τότε θα πάθει κρίση πανικού και θα βουτήξει στο ποτάμι, απ'όπου και θα τον σώσει η Rosita. Θα έχουν μία όμορφη συζήτηση οι δυο τους. Στη συνέχεια, θα ανακαλύψει ότι ο κόσμος έχει μολυνθεί από το νερό, επειδή κάποιος γύρισε μία αντλία ανάποδα. Είναι σίγουρα δουλειά των Whisperers, μιας και η Gamma μόλυνε το νερό με αίμα και εντόσθια από walkers. O Dante θα ρθει να τον παρηγορήσει και θα του πει ότι δεν είναι δικό του το σφάλμα. Ο Siddiq θα παρατηρήσει ένα τικ που έχει ο Dante στο στόμα του και θα συνειδητοποιήσει ότι το ίδιο τικ το είχε και ο Whisperer που τον ανάγκαζε να δει τους αποκεφαλισμούς της Alpha. Η αντίδραση του Siddiq τον προδίδει και ο Dante θα τον σκοτώσει πνίγοντάς τον, λέγοντάς του ότι δεν ήθελε να γίνει έτσι γιατί τον συμπαθούσε. R.I.P Siddiq!Σεζόν 10 - Επεισόδιο 8 (The World Before)

O Dante αποκαλύπτεται πλέον ότι είναι Whisperer και μαθαίνουμε πως κατέληξε στην Alexandria. H Rosita θα τον πιάσει επ'αυτοφόρω και θα τον χτυπήσει, ρίχνοντας τον κάτω, ενώ στη συνέχεια θα σκοτώσει τον Siddiq που έχει γίνει walker, λίγο πριν φάει το παιδί τους! Η ομάδα μας θα δέσει τον Dante και θα τον κρατήσει φυλακισμένο. Ωστόσο, ο Gabriel θα τον επισκεφτεί στο κελί του και θα τον δολοφονήσει βίαια, μαχαιρώνοντας τον αρκετές φορές! Rosita και Gabriel θα κάψουν το πτώμα του, βρίσκοντας γαλήνη. Άλλος ένας νεοσύστατος και δυνατός χαρακτήρας που αποχωρεί νωρίς από τη σειρά. Κρίμα.


Ένας νέος χαρακτήρας έκανε την εμφάνισή του στο Mid-Season Finale. Το όνομά του είναι Virgil και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον άνθρωπο-κλειδί που θα παίξει ρόλο στην αποχώρηση της Michonne και στην αναζήτηση (έως και την εύρεση) του Rick Grimes. O Virgil, αρχικά, θεωρείται ύποπτος ότι είναι κι αυτός κατάσκοπος των Whisperers. Ωστόσο, ενημερώνει τη Michonne ότι απλά έψαχνε προμήθειες για την οικογένειά του και το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει σ'αυτή, στο νησί που διαμένουν. Για να την πείσει θα της προτείνει να της παρέχει όπλα και εξοπλισμό για να νικήσει την Alpha, με αντάλλαγμα την επιστροφή του.


Ο Aaron μαθαίνει από την Gamma την τοποθεσία της ορδής από τα ζόμπι της Alpha. Έτσι θα συγκροτηθεί μία δυνατή ομάδα που θα αποτελείται από Daryl, Carol, Aaron, Jerry, Connie, Magna και Kelly για να εντοπίσουν το "όπλο"της Alpha. Θα περάσουν μέχρι και τα σύνορα της Alpha, όμως η Carol πραγματικά βρίσκεται εκτός αυτού! Αυτό θα αποδειχθεί όταν αντικρίσει την Alpha και θα την κυνηγήσει, τυφλωμένη από θυμό, δίχως ίχνος λογικής. Το αποτέλεσμα είναι να οδηγηθούν όλα τα μέλη της ομάδας σε μία παγίδι: πέφτουν σε μία σκοτεινή σπηλιά και βρίσκονται περικυκλωμένοι από την ορδή της Alpha! Cliffhanger και ο Φεβρουάριος πλησιάζει για να μας δώσει την συνέχεια του συγκλονιστικού MSF.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.