Carol Peletier ότι πιο ανθρώπινο έχει η σειράΠριν ξεκινήσουμε αυτό το θέμα θα είναι λίγο διαφορετικό δεν ξέρω πως θα καταλήξει αλλά σίγουρα δεν θα είναι ένα τυπικό αφιέρωμα σε έναν χαρακτήρα, είναι οι σκέψεις μου γραμμένες και ελπίζω όταν θα τελειώσω να υπάρχει κάποια συνοχή. 

Η Carol Peletier είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στην σειρά και ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες σε σειρές γενικότερα. Δεν θα αναφερθώ στην σπουδαία ανάπτυξη που έχει με το πέρας των Seasons την ίδια σειρά βλέπουμε όλοι μας και τα ξέρουμε αυτά. Ο λόγος που την αγαπώ είναι επειδή είναι ένας από τους πιο περίπλοκους χαρακτήρες όσων αφορά την ψυχοσύνθεση της. Τα πράγματα δεν είναι ποτε απλά μαζί της δεν ξέρεις αν ετοιμάζει κάτι δεν ξέρεις τι σκοπούς έχει. Το δύσκολο παρελθόν της σε συνδυασμό με το δύσκολο παρόν της την κάνουν ασταθή και αυτή η αστάθεια με ελκύει γιατί μου βγάζει ότι πιο ανθρώπινο έχει η σειρά . 

Με συγκινεί και σίγουρα καταλαβαίνω όλη της την στάση και την θέληση για εκδίκηση χωρίς να δικαιολογώ τις πράξεις της που αρκετές φορές βάζουν την ομάδα σε κίνδυνο. Ποια μάνα δεν θα ήθελε το άτομο που σκότωσε το παιδί της να υποφέρει. Η απάντηση ειναι καμία και τα σχόλια που λένε " ο Henry δεν ήταν καν γιος της" τα προσπερνάω γιατί λογικά έρχονται από άτομα που δεν μπορούν να καταλάβουν ποσό ιερό είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί είτε είναι δικό σου είτε όχι. "Ούτε για την Sophia δεν έκανε έτσι" ίσως επειδή τότε δεν ήταν σε θέση να κάνει έτσι ή επειδή δεν υπήρχε ένα πρόσωπο από το οποίο να θέλει εκδίκηση ή επειδή ο θάνατος του Henry ήταν το κερασάκι στην τούρτα μετά τον Benjamin,τον Sam, την Lizzie ,την Mika και την Sophia. Ναι παιδιά για τα οποία η Carol νοιάστηκε και πέθαναν. Με τον Henry όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς τον ανέθρεψε εν καιρό αποκάλυψης και για 8 χρόνια ζούσε μια ζωή που δεν μπορούσε καν να ονειρευτεί στην περίοδο πριν αποκάλυψης. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα όποτε απλά τα αναφέρουμε, τι σημασία έχει η ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου σωστά ; 


Νομίζω πως ήρθα στο σημείο που φοβόμουν από την αρχή πως θα έρθω. ''Η υπεράσπιση της Carol'' αλλά δεν χρειάζεται να το κάνω η ίδια η σειρά δείχνει πως οι πράξεις της δεν είναι σωστές και αυτό ισχύει όχι επειδή θέλει εκδίκηση αλλά επειδή έχει τυφλωθεί τόσο πολύ που πληγώνει αυτούς που αγαπά . Πληγώνει τον Daryl κάτι που η Carol δεν θα έκανε ποτέ αλλά η Carol ποτέ δεν ήταν έτσι: 

Ο Daryl της φέρθηκε υπέροχα και εκείνη τον πλήγωσε με τον χειροτερο τρόπο . Μου έχει τύχει να πληγωσω ένα άτομο που αγαπώ και να με πληγώσει ένα άτομο που με αγαπά και όλα είναι εντάξει τώρα όπως θα γίνουν και για αυτούς τους δυο γιατί έτσι είναι οι άνθρωποι και οι ανθρώπινες σχέσεις. Για αυτό δεν θα σταματήσω να λέω πως η Carol και ο Daryl είναι οι πιο ανθρώπινες φιγούρες της σειράς. 
Δεν είναι τέλειοι είναι απλά ανθρωποι


Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος που αυτό το θέμα δεν έχει τρομερή συνοχή είναι επειδή εγώ δεν έχω καταλήξει σε μια ξεκάθαρη άποψη. Κομμάτι του εαυτού απολαμβάνει αυτό που κάνουν φέτος οι σεναριογράφοι με την Carol γιατί καταλαβαίνω πως αυτό είναι μια άλλη προσωπικότητα του εαυτού της πιο σπασμένη από ποτε και μου φαίνεται αρκετά λογική και ανθρώπινη αντίδραση. Από την άλλη δεν είμαι τυφλός η Carol είναι πιο αυτοκαταστροφική από ποτε και δεν την έχω συνηθίσει έτσι . Είναι έξυπνος χαρακτήρας και δεν πιστεύω πως και η ίδια πίστευε πως θα ζούσε αν είχε καταφέρει να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά πριν την συνάντηση της με τον Daryl. Το να της γυρίσεις την πλάτη μετά από αυτό είναι ίσως η ''σωστότερη τιμωρία" που θα μπορούσε να χει, έτσι θα καταλάβει και θα το ξεπεράσει γιατί πολύ απλά έτσι είναι η ζωή κάνουμε λάθη και εκείνη συνεχίζει όποτε αναγκαζόμαστε να μάθουμε από αυτά προκειμένου να συνεχίσουμε μαζί της. Άλλωστε όταν φτάνεις στον πάτο υπάρχει μόνο ένας δρόμος που μπορείς να πας και η Carol μόλις έφτασε στον πάτο.Ο δρόμος της εξιλέωσης δεν θα είναι εύκολος αλλά σίγουρα τα άτομα που την αγαπούν θα την συγχωρέσουν και θα είναι εκεί για εκείνη ακόμη και όταν αυτή δεν τα βλέπει.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.