Οι σημαντικότεροι χαρακτήρες του 10x10Το The Walking Dead έχει ένα ιστορικό στο να συνοδεύει τις mid-season πρεμιέρες του και τα επεισόδια που ακολουθούν με όμορφα γεμισμένα επεισόδια που απλά ανασχηματίζουν τα κομμάτια της σκακιέρας για ανερχόμενες συγκρούσεις.Το "Stalker" είναι αναμφισβήτητα μια σειρά από αρκετά και μικρά ασήμαντα γεγονότα, απλωμένα σε 45 λεπτά. Ένταση και τρόμος τα κυρίαρχα συναισθήματα, τα οποία δημιουργούν μια σκηνή βγαλμένη από Θρίλερ.

1. Daryl

Αφού ο Daryl το σκάει, βρίσκει τους Whisperers οδηγούμενους από την Alpha και μαζί με ένα group από walkers.Τους ακολουθεί και καταλήγει σε μια μάχη από την οποία καταλήγει τραυματισμένος άσχημα. Όλοι οι whisperers εκτός από την Alpha είναι νεκροί, αλλά είναι και αυτή τραυματισμένη τόσο άσχημα όσο και ο Daryl. Ο ίδιος όμως έχει ένα μαχαίρι βαθιά μέσα στο πόδι του, χάνει αρκετό αίμα και προσπαθεί να ξεφύγει από αυτή και τους walkers. Η Alpha, και αυτή σε κακή κατάσταση, καταφέρνει να τον εντοπίσει σε ένα γκαράζ αφήνοντας ίχνη αίματος παντού, αλλά δεν ρισκάρει και επιτεθεί. Αντιθέτως χτυπάει τον τοίχο και με το "κάλεσμά" της, προσελκύει τους walkers για να τελειώσει έτσι την δουλειά της. Η τόσο έντονη αυτή σκηνή που έρχεται όμως, για εμένα συμπληρώνει άλλο ένα κομμάτι στη λίστα του Daryl για τα top-ten kills του, καθώς τρία ζόμπι έρχονται κατά πάνω του: Στο πρώτο ρίχνει ένα πυροσβεστήρα απευθείας headshot, στο δεύτερο διαπερνάει ένα σίδερο μέσα από το κρανίο του και το τελευταίο καθώς πέφτει πάνω του, βγάζει το μαχαίρι που είναι καρφωμένο στο πόδι του και το καρφώνει αντίστοιχα σε αυτό. Το αίμα του τρέχει παντού, η πληγή πονάει και όσο σκληρός και αν είναι, ο πόνος είναι χαραγμένος στο πρόσωπο του και ακούγεται από τις κραυγές του. Μια από τις πιο έντονες σκηνές του Daryl στη σειρά που εμάς τους fans του μας έκανε να σφιχτούμε. Αν δεν ήταν τόσο σίγουρο ότι η AMC δεν τολμάει να τον σκοτώσει, ίσως και ανησυχούσαμε σε αυτή την σκηνή.

2. Alpha and Lydia 
Μετά το κυνηγητό και την αποτυχημένη προσπάθεια της Alpha να τελειώσει αυτό που ήθελε, καταρρέει στο έδαφος ολοκληρωτικά και εμφανίζεται η Lydia, σχεδόν σαν ένα όραμα. Μιλάει με την μητέρα της η οποία της λέει πόσο θέλει να γυρίσει πίσω. Η Alpha στην κυριολεξία παίρνει το χέρι της κόρης της και την παρακαλάει να την σκοτώσει παίρνοντας έτσι η Lydia την ηγεσία των Whisperers. Μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, μια Alpha λυγισμένη, μέσα σε αίμα και πόνο, μια μάνα που ζητάει από το παιδί της να την σκοτώσει. Για μια στιγμή ξεχνάς τον χαρακτήρα της, ξεχνάς τι έχει κάνει έως τώρα και βλέπεις μια μάνα και μια κόρη. Παρ'όλα αυτά, η Lydia επιλέγει να σώσει να τον Daryl. Η αντίδραση της Alpha μετά την απόρριψη του ίδιου της του παιδιού, είναι αναμενόμενα καθόλου ενθαρρυντική για εμάς:"Είμαι πιο δυνατή από ποτέ" δηλώνει.

3. Beta and Gamma 


Η Gamma the spaaaah έχει μπει στην Αλεξάνδρεια και προσπαθεί να "πουλήσει" τους Whisperers με την ελπίδα επανασύνδεσης με τον ανιψιό της, τον γιο της αδερφής της. Προσπαθεί να τους το εξηγήσει και την βάζουν στο κελί. Επιμένει πως λέει την αλήθεια αλλά ο Gabriel δεν την πιστεύει. Ζητάει από τον Πάτερ να την πιστέψει και να μιλήσει με τον Θεό. Ο ίδιος απαντάει "Μίλησα με τον Θεό και μου είπε να σε κρεμάσω", delivering μια μια από τις καλύτερες ατάκες του επεισοδίου. Μέχρι που η Gamma ομολογεί ότι έχει σκοτώσει την ίδια της αδερφή. Το υπόλοιπο εξελίσσεται σαν μια ταινία τρόμου με τον Beta να είναι ο "κακός'". Αφού η Alpha μαθαίνει που βρίσκεται η Gamma, στέλνει τον Beta να την φέρει πίσω. Ουσιαστικά οι Whisperers χρησιμοποίησαν τον τάφο του Dante  για να σκάψουν μια είσοδο με τούνελ προς την Αλεξάνδρεια. Με μια ανατριχιαστική μουσική να παίζει στο υπόβαθρο, κάνει την είσοδό του βγαίνοντας μέσα από  τον τάφο και ξεκινάει να σκοτώνει κατοίκους της πόλης σπέρνοντας πανικό και τρόμο. Κατευθύνεται σιγά-σιγά στο κελί της Gamma.


Εκεί τον βρίσκει η Laura που προσπαθεί να τον σταματήσει από το να την πάρει, η Gamma καταφέρνει να το σκάσει, αλλά η Laura χτυπάει τόσο δυνατά στα κάγκελα του κελιού, που πέφτει κάτω και βλέπουμε το αίμα να ρέει στο πάτωμα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει πεθάνει ή όχι αλλά σίγουρα ήταν μια κακή σκηνή για όλους μας. Η αγωνία έχει κορυφωθεί, έχει φτάσει στα ύψη και ο πανικός μεγαλώνει καθώς ο Beta μπαίνει μέσα στο σπίτι όπου είναι η Rosita και η Gamma. Ο Beta βλέπει την Rosita, πολεμούν, την ρίχνει κάτω και είναι έτοιμος να την σκοτώσει! Είναι έτοιμος σχεδόν να τελειώσει την παράσταση  και να συμπληρώσει την ταινία τρόμου με άλλο ένα θάνατο...όταν εμφανίζεται η Gamma. Απειλεί πως θα σκοτώσει τον ίδιο της τον εαυτό εάν σκοτώσει την Rosita, γνωρίζοντας πως η Alpha την θέλει ζωντανή και ότι ο Beta δε θα παραβεί τις εντολές της ηγέτη του. Και όντως πετυχαίνει, παίρνει την Gamma μαζί του, αλλά στο δρόμο ο Gabriel με τους υπόλοιπους τους βρίσκουν και ξεφεύγει μόνος του. Η Gamma πρέπει να τους πείσει πως δεν ήταν μέσα στο σχέδιό του, αλλά τελικά γυρνάνε πίσω στην Αλεξάνδρεια.

Τι θα γίνει τελικά με την Gamma; Θέλει όντως να προσεγγίσει τον ανιψιό της; Έχει κάποιο σχέδιο; Αν ναι...θα λειτουργήσει;


Χαρακτήρες που ξεχώρισαν άλλοι με γενναιότητα και άλλοι σπέρνοντας δημιουργώντας σκηνή από θρίλερ. Τι ρόλους θα παίξουν στα επόμενα επεισόδια ο Negan και η Alpha; Θα ξανά δούμε κάποια αναμέτρηση μεταξύ Daryl και Alpha; Θα καταφέρει αυτό που θέλει η Gamma; Αναπάντητα ερωτήματα που περιμένουμε να μας λυθούν σύντομα...


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.