Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 10x11Callbacks

 • Στο 16ο επεισόδιο της 6ης σεζόν
Όταν ο Daryl βρήκε τον κορμό που μπλόκαρε το δρόμο και τους δύο κρεμασμένους κατοίκους του Hilltop, κατάλαβε αμέσως ότι ο Negan είναι πλέον στο πλευρό της Alpha, καθώς το ίδιο σκηνικό είχε γίνει και στο επεισόδιο 6x16. Όταν οι κάτοικοι της Alexandria ήθελαν να μεταφέρουν τη Maggie στο Hilltop, είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.

 • Στον Abraham
Ακριβώς 4 σεζόν πίσω, στο επεισόδιο 6x11, ο Abraham, βρισκόταν στο Hilltop και κοιταζόταν στον καθρέπτη σκεπτόμενος το μέλλον του με τη Rosita και τη Sasha. Στο επεισόδιο 10x11, είχε παρόμοια σκηνή με του Abraham ο Ezekiel, επίσης, και στις δύο σκηνές υπάρχει το πορτοκαλί στοιχείο. Όλοι μας γνωρίζουμε την κατάληξη του Abraham, επίσης ξέρουμε πως ο Ezekiel είναι βαριά άρρωστος... ίσως η αναπαράσταση αυτή να μην είναι τόσο τυχαία, μένει μόνο να περιμένουμε τα επόμενα επεισόδια για να μάθουμε.

 • Στον Rick
Η σκηνή που ο Daryl σκέφτεται κοιτώντας τους τάφους των Glenn και Abraham, μας θυμίζει τη σκηνή του Rick στο πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν "Mercy".

 • Στον ασύρματο 
Στο επεισόδιο 10x08, λίγο πριν φύγει η Michonne με τον Virgil, έδωσε στην Judith έναν ασύρματο για να επικοινωνούν. Είδαμε την Judith στο επεισόδιο 10x10 να προσπαθεί να επικοινωνήσει με κάποιον που έχει παρατσούκλι το "Daito". Σίγουρα αυτό το παρατσούκλι ανήκει στη Michonne, καθώς το Daitō είναι πόλη της Ιαπωνίας, καθώς και Γιαπωνέζικο ξίφος, όπως και η katana.

 • Στο Αγγλο-Ρωσικό λεξικό
Είδαμε το λεξικό που βρήκε η Judith στη βιβλιοθήκη και είχε δώσει στον Luke στο επεισόδιο 10x08, με σκοπό να βοηθήσει τον Eugene με τα εξαρτήματα του Ρώσικου δορυφόρου.

 • Στο 2ο επεισόδιο της 7ης σεζόν
Η Carol είπε την ατάκα "Never bullshit a bullshitter" στον Ezekiel, όπως κι εκείνος της είχε πει στο επεισόδιο 7x02.Σειρά vs Comic
 • Στη Stephanie
Νωρίτερα στη 10η σεζόν, και συγκεκριμένα στο επεισόδιο 10x06, ο Eugene συνομιλεί για πρώτη φορά με μια μυστηριώδη γυναίκα στο radio. Στο επεισόδιο της Κυριακής μαθαίνουμε για πρώτη φορά το όνομα της, που είναι Stephanie. Επίσης, η Rosita ακούει κατά λάθος τη Stephanie, ενώ η ύπαρξη της έπρεπε να είναι μυστική για όλους εκτός από τον Eugene, ενώ τελικά η Stephanie συμφωνεί στο να συναντήσει τον Eugene και κλείνουν ένα "ραντεβού" σε μια εβδομάδα από τώρα.


Στο κόμικ, και συγκεκριμένα στο τεύχος 152, ο Eugene συνομιλεί με μια γυναίκα στο radio. Τελικά μαθαίνει πως το όνομά της είναι Stephanie και ότι είναι μέλος μιας κοινότητας που ονομάζεται Commonwealth. Στη συνέχεια, στο τεύχος 169, ο Rick με τον Siddiq ακούν κατά λάθος τη Stephanie, με τον Rick να είναι αυτός που την πείθει να συναντηθούν.


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η σειρά θα ακολουθήσει πιστά το κόμικ, γι'αυτό το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε τη συνέχεια για να μάθουμε το origin story της Stephanie.
 • Στη μάχη του Hilltop
Είδαμε στο επεισόδιο πως η Alpha μαζί με τον Negan, τον Beta, την ορδή και τους Whisperers, επιτέθηκε στο Hilltop με σκοπό να σκοτώσει τους πάντες και να τους κάνει μέλη της ορδής της. Οι κάτοικοι του Hilltop όμως, ήταν ενήμεροι από τη Lydia για τα σχέδια της Alpha.Στο τεύχος 158, ο Beta μαζεύει την ορδή και ξεκινάει για το Hilltop, με σκοπό να πάρει εκδίκηση για το θάνατο της Alpha, ενώ στο δρόμο σκοτώνει τον Father Gabriel. Στο τεύχος 160, ο Beta επιτίθεται στο Hilltop, ενώ οι κάτοικοι κοιμόντουσαν και δεν είχαν ιδέα για το τι γινόταν.


Easter Eggs
 • Στη σειρά "Game of Thrones"
Το επεισόδιο 10x10, είχε πάρα πολλά easter eggs στη σειρά Game of Thrones και στο επεισόδιο "The Long Night". Η μάχη στο Hilltop κατά των Whisperers, θύμιζε πάρα πολύ τη μάχη του Winterfell κατά των White Walkers οπτικά (σκοτάδι, το στοιχείο της φωτιάς, τα αυτοσχέδια αναχώματα ασφαλείας), το τραγούδι του Eugene με το τραγούδι του Podrick, καθώς και η ατάκα του Negan στην Alpha "Bend the knee", που ήταν το σήμα κατατεθέν της Daenerys/Khaleesi.
Λοιπές Λεπτομέρειες
 • Στους κρεμασμένους χαρακτήρες
Οι χαρακτήρες που βρήκε ο Daryl κρεμασμένους, είναι ο Felix και η Penny, οι κάτοικοι του Hilltop που είχε στείλει η Yumiko νωρίτερα να προσέχουν τους δρόμους και σε περίπτωση που έβλεπαν τους Whisperers και την ορδή να τους ενημέρωναν μέσω ασυρμάτου.

 • Στον πίνακα του Léon Bonnat
Όταν συνομιλούσαν ο Alden και η Gamma/Mary, πίσω από τη Gamma φαινόταν ένας πίνακας. Ο πίνακας αυτός λοιπόν, είναι από τα πιο γνωστά έργα του ζωγράφου Léon Bonnat, προσωπογραφία που δημιουργήθηκε το 1878, με τίτλο "Mary Sears".

 • Στο τραγούδι των Iron Maiden "When The Wild Wind Blows"
Ο Eugene, προσπαθώντας να κάνει τη Stephanie να του απαντήσει, της τραγούδησε το "When The Wild Wind Blows". Εκτός από τους στίχους του τραγουδιού των Iron Maiden που ταιριάζει πολύ  στα όσα είδαμε στο επεισόδιο 10x10, μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι το τραγούδι αυτό ανήκει στο άλμπουμ "The Final Frontier" (που σημαίνει "Το τελευταίο Σύνορο"), με ημερομηνία κυκλοφορίας το 2010, όπως ακριβώς και η σειρά The Walking Dead.
Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου
 • "We're going to have to fight, and if we die, we die fighting for a place that means something. Can you think of a better way to go?" - Earl στους κατοίκους του Hilltop.
 • -"You or I go down"
  -"The other gets the children out" - Συζήτηση μεταξύ Daryl και Ezekiel.
 • "Let's get this over with. I got a date." - Eugene στη Rosita.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.