Οι εντυπώσεις που μας άφησε η AlphaΜε το τέλος του 12ου επεισοδίου της 10ης σεζόν, ήρθε και το τέλος της Alpha, μιας εκ των κακών χαρακτήρων του Walking Dead Universe. Ο θάνατος της ήταν το ίδιο εντυπωσιακός και στο κόμικ αλλά και στη σειρά, μάλιστα και με ένα twist συγκριτικά με το αρχικό υλικό.

Εμείς λοιπόν, μετά από την εμφάνιση της στις τελευταίες δύο σεζόν της σειράς, παραθέτουμε τις απόψεις μας για την αρχηγό των Whisperers, αλλά και την ηθοποιό που της έδωσε ζωή στις οθόνες μας, τη Samantha Morton.

🝔 Φρύνη

Γενικά όταν πρωτοείδα την ηθοποιό έπαθα ένα σοκ γνωρίζοντας την Alpha του κόμικ. Αδύνατη, ψηλή και γενικά λεπτή στις κινήσεις της. Αναρωτιόμουν πως θα μπορέσει να μπει στο πετσί του ρόλου μια τόσο διαφορετική στην παρουσία γυναίκα. Η ηθοποιός όμως, ξεκάθαρα μπήκε στο πετσί του ρόλου και τον έφερε εντελώς στα μέτρα της. Οι ατάκες της έμειναν και θα μείνουν για πολύ καιρό ακόμα. Είναι αυτή η τρέλα, η παράνοια στο μάτι που σε πείθει. Ο θάνατος της, έχω ξανά πει ότι δεν ήταν έκπληξη, όμως σίγουρα ήταν ωραίο να τον δω να μεταφέρεται στην τηλεόραση.

🝔 Chris

Η Samantha Morton έκανε φαινομενική δουλειά ως Alpha. Η ερμηνεία σε ορισμένα σημεία ήταν εξωπραγματική, και μπορώ άνετα να πω πως είναι μια από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουν περάσει από την σειρά. Αρχικά σαν παρουσία δεν μου γέμισε το μάτι και ένοιωθα πως δεν της ταιριάζει ο ρόλος. Ωστόσο την στιγμή που την είδα να υποδύεται την Alpha κατάλαβα πως ήταν φτιαγμένη για αυτόν. Η ερμηνεία της αλλά και η γλώσσα του σώματος της κατά το παίξιμο της απογείωσαν τον ρόλο. Σαν χαρακτήρας ήξερα πως ο χρόνος της είναι μετρημένος αλλά σίγουρα θα λείψει η παράνοια και ο τρόμος που έφερε η Alpha. Πιο πολύ όμως θα μου λείψει το ταλέντο της Samantha!

🝔 Βασίλης

Η Alpha σαν χαρακτήρας για μένα δεν ήταν κάτι σημαντικό, ήταν ένας ανώμαλος χαρακτήρας όπως ο Κυβερνήτης που πίστευε ότι η ζωή έχει τελειώσει. Το μόνο που προκαλούσε φόβο ήταν η άμεση σχέση που είχε με τα ζόμπι και το πώς τα καθοδηγούσε. Ο θάνατος της ήταν, όχι τόσο η εξιλέωση της Carol, αλλά το φυσικό επακόλουθο όσων προσπαθούν να ζήσουν διεστραμμένα εις βάρος των άλλων. Ο άνθρωπος πάντα βρίσκει την λύση στις ανωμαλίες που υπάρχουν ή δημιουργούνται από τα αρρωστημένα μυαλά των πειραγμένων ανθρώπων. Νομίζω ότι η ύπαρξη της Samantha Morton ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που έχουν γίνει στην σειρά. Νομίζω ότι σαν παραγωγή στην επιλογή των ηθοποιών που έπαιξαν τους κακούς, Κυβερνήτης, Negan, Alpha ήταν 1000% σωστή και επιτυχημένη.
🝔 Δέσποινα

Η Alpha σαν villain δεν με έπεισε ποτέ στη σειρά. Η Samantha Morton σαν ηθοποιός έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της και σίγουρα μετά τον Jeffrey Dean Morgan ήταν μια εξαίσια προσθήκη υποκριτικά, όμως στα δικά μου μάτια ο τρόπος με τον οποίο έκανε τον χαρακτήρα της Alpha να ζωντανέψει από το κόμικ του Robert Kirkman δεν με ευχαρίστησε. Δεν ένιωσα ποτέ φόβο ή δέος για εκείνη, ενώ στις σκηνές της πιο πολύ ένιωθα αμήχανα και παράξενα. Ίσως να είναι ο τρόπος της ομιλίας που επέλεξε, ίσως το ότι δεν κατάφερε για μένα να ισορροπήσει ανάμεσα στην αρχηγό Alpha, τη μαμά της Lydia και τη γυναίκα Alpha (για τις σκηνές της με τους Beta και Negan), ήταν σαν να βλέπω τρεις διαφορετικές ηθοποιούς. Ενώ οι πράξεις της με τους Whisperers ήταν βίαιες και αρρωστημένες δεν μου πέρασε ποτέ η ίδια αυτό το συναίσθημα, ενώ ο Beta για παράδειγμα με τον Ryan Hurst, θεωρώ πως στη σειρά είναι πολύ καλύτερος από το κόμικ. Όσον αφορά το θάνατο της, ήταν μια iconic σκηνή στο κόμικ κι έτσι έγινε και στη σειρά, με τον JDM (Negan) να την απογειώνει, αλλά και το twist της παραγωγής με τη σύνδεση της Carol! Τελειώνοντας, κακά τα ψέματα η Alpha δε θα μου λείψει καθόλου, η ύπαρξη της Samantha Morton θα αφήσει το κενό μιας ταλαντούχας ηθοποιού που απλά για εμένα δεν ταίριαξε τόσο πολύ σε αυτό που εγώ φανταζόμουν και ήλπιζα ως τον ultimate villain της σειράς.

🝔 Νίκος

Ξεκινώντας από την ηθοποιό, θεωρώ πως η Samantha Morton έδωσε από τις ομορφότερες και πιο αξιόλογες ερμηνείες της σειράς και κατάφερε με το υποκριτικό της ταλέντο να μας θυμώσει/εκνευρίσει όλους! Η Alpha ήταν μια villain με τα δικά της πολύ τρελά πιστεύω, αλλά την παραδέχομαι που κατάφερε να πείσει άλλους ανθρώπους να την ακολουθήσουν στην τρέλα της. Τώρα αν πίστευε όντως αυτά που έλεγε πως πίστευε, είναι μια άλλη ιστορία, αν και εγώ θεωρώ πως απλά υποδυόταν για να επιβιώσει! Ο θάνατος της ήταν αναπόφευκτος και μια πολύ δυνατή στιγμή, ενώ παράλληλα αποτέλεσε μια ευκαιρία για να εξιλεωθεί ο Negan.

🝔 Εύη

Η έξοδος της Samantha Morton από τη σειρά, θα στοιχίσει. Όχι τόσο για τον χαρακτήρα της Alpha, όσο για την ηθοποιία της ίδιας. Η είσοδος της Samantha κατάφερε να ανεβάσει το, ήδη υψηλό, επίπεδο υποκριτικής της σειράς. Με τον χαρακτήρα της Alpha, μελετήσαμε τις κινήσεις που ακολουθεί ένα άτομο διαταραγμένο από την Αποκάλυψη, αλλά όχι φαινομενικά τρομακτικό. Είχε τον τρόπο της να λειτουργεί τα πράγματα, αλλά οι περισσότεροι θα πουν πως πιο πολύ φοβούνται τον Beta. Είχε την πιο περίεργη φιλοσοφία από όλους τους villains που πέρασαν από την σειρά και αυτό ήταν κάτι που θα την ξεχωρίζει πάντα.

🝔 Γεωργία

Η Samantha είχε μπει στο πετσί του ρόλου, ο ρόλος της Alpha της ταίριαζε γάντι και θεωρώ ότι ήταν η ιδανικότερη ηθοποιός για να ενσαρκώσει τον ρόλο της απόλυτου κακού στην ιστορία του Walking Dead. Σαν ηθοποιός μου άρεσε από τότε που την είδα στο Minority Report! Επιπλέον να πω ότι χάρηκα που πέθανε και ξεμπερδέψαμε από αυτήν!

🝔 Πέρσα

Alpha. Μια από τους villains, και για την ακρίβεια από τους πιο τρομακτικούς λόγω της παράνοιας και της εξουσίας της σαν ηγέτης. Ενας ρόλος πολύ δύσκολος για κάθε ηθοποιό που θα μπορούσε να τον αναλάβει, καθώς θα έπρεπε να το κάνει να φαίνεται τόσο ρεαλιστικό. Ο χαρακτήρας που ίσως ήταν στην top λίστα των θαυμαστών του TWD για να πεθανει. Για μένα έδωσε ξεχωριστή νότα έντασης και ζωντανιας στη σειρά μόλις εμφανίστηκε καθώς έφερε σε πολλά, τα πάνω κάτω. Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει το comic για να μπορέσω να κρίνω αν έχει αποδώσει όσο θα ήθελα τον χαρακτήρα της, αλλά σαν ένας θεατής της σειράς που δεν την γνωρίζει σαν ηθοποιό και βλέποντας την ερμηνεία της, με άφησε έκπληκτη. Μπορει να την "μίσησα", αλλά σαν ηθοποιός και για αυτό που έδωσε, σίγουρα θα μου λείψει. Θα ήθελα να αναφέρω την σκηνή στο επεισόδιο στη S10 επεισόδιο 10-την σκηνή όπου βλέπει την Lydia. Εκεί ένιωσα μια ανατριχίλα. Γιατί έβλεπα μια γυναίκα παρανοϊκή με όλα όσα έχει κάνει, να μιλάει με την κόρη της και να της ζητάει να την σκοτώσει. Και όμως εκεί την ξέχασα σαν Alpha και ένιωσα την σχέση μητέρας και κόρης. Μια σκηνή γεμάτη ένταση και συγκίνηση. Σίγουρα θα μείνει στο μυαλό μου.

🝔 Μάριος

Δεν έχω λόγια για την Samantha, ένας όμορφος άνθρωπος και μια καταπληκτική ηθοποιός!! Πέρα από τον χαρακτήρα της, την Alpha, έδωσε έναν άλλο αέρα στην σειρά, έναν νέο τρόπο ζωής που δεν είχαμε φανταστεί καν. Πόσο πιο creepy και badass το γεγονός ότι κάποιος ζει με τους νεκρούς φορώντας μάσκες των θυμάτων του; Από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες που έχουν περάσει από την σειρά, χαίρομαι που της έδωσαν παραπάνω χρόνο στην σειρά σε αντίθεση με τα κόμικ.

🝔 Απόστολος

Η Alpha ήταν ένας φοβερός και επιβλητικός χαρακτήρας στην σειρά. Έφερε ξανά τον τρόμο και την αγωνία που αρμόζει σε μια τέτοια σειρά. Η ηθοποιός που την ενσάρκωνε έκανε καταπληκτική δουλειά και σίγουρα θα λείψει πολύ στην σειρά μια τέτοια παρουσία καθώς πραγματικά ήταν πολύ επιβλητική ακόμα και με τις κινήσεις της. Θα αφήσει μεγάλο κενό η απουσία της αλλά τουλάχιστον όσο έκατσε μας γέμισε πολύ και μας έδωσε κουράγιο για μια πολύ δυνατή συνέχεια.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.