Πόσο πολύτιμος ήταν ο Rick Grimes ;Πριν από λίγες μέρες γράψαμε ένα άρθρο (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ) σχετικά με το πόσο καλή έχει γίνει η σειρά από την αποχώρηση του Andrew Lincoln και μετά.Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι ο καθένας έχεις αγαπημένους χαρακτήρες και χαρακτήρες που δεν συμπαθεί.προσωπικά ο Rick για μένα ήταν ο στυλοβάτης της σειράς, ο άνθρωπος που στο πρόσωπο του έβλεπες έναν πατέρα,έναν αδελφό ίσως και σένα.

Συμφωνώ ότι καμία σειρά δεν κρατιέται από έναν χαρακτήρα αλλά εδώ δεν μιλάμε για έναν κοινό χαρακτήρα,μιλάμε για τον Rick Grimes έναν άνθρωπο που βρήκε μία ομάδα ανθρώπων μέσα σε ένα δάσος να τρώνε σκίουρους και να ζούνε πρωτόγονα και την έφτασε (στο τελευταίο του επεισόδιο) να χτίζουν γέφυρα για να ενώσουν πολλές κοινότητες,Τεράστιο άλμα για μια παρέα διαφορετικών ανθρώπων που δεν ήξεραν τι να περιμένουν.

Ξέρω θα πουν πολλοί ότι δεν το έκανε μόνος -και έχουν εν μέρη δίκιο- του αλλά αυτός βγήκε μπροστά να τους οδηγήσει όταν ζούσαν άναρχα. Μέχρι το 9χ06 οι κοινότητες και οι χαρακτήρες είχαν ανάπτυξη,είχαν σπίτια,είχαν οικογένειες είχαν μία σχεδόν κανονική ζωή μετά όμως από εκείνο το επεισόδιο 3 στις 4 κοινότητες καταστράφηκαν.Μπορεί η απειλή των Whisperers να μην είχε εμφανιστεί αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα πήγαινε η ιστορία..

Ο Rick ήταν άνθρωπος επιβολής του νόμου,πήρε όμως μερικές πολύ κακές αποφάσεις αλλά στο τέλος είχε θεσπίσει κάποιους κανόνες για να μην ξεφεύγει κανένας από τα πλαίσια της νομιμότητας.Αστείο σας ακούγεται και όμως, χάρης στον Rick έχουμε ακόμα τον Negan,αυτός αποφάσισε να μην πεθάνει και να τον φυλακίσει όπως γίνεται σε πολιτισμένες κοινωνίες . Από κάπου έπρεπε να ξεκινήσει ανοικοδόμηση του νέου κόσμου και προσπάθησε να βάλει αυτός το πρώτο λιθαράκι. Ζωώδης συμπεριφορές επιτρέπονται μόνο στην ζούγκλα και κατά την διάρκεια του Walking Dead ο Rick είχε πολλές τέτοιες...Συμπεριφορές όπως της Carol απέναντι στην Alpha δεν θα υπήρχαν.δεν θα δρούσε έτσι ενεξέλεχτα διότι θα μπορούσε να της είχε μιλήσει αφού και αυτός έχασε ένα παιδί και ίσως να την έπειθε.

Χαρακτήρες όπως ο Daryl. ο Father Gabriel και ο Aaron έχουν ανθίσει,αλλά κανένας δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις σκληρές.O Daryl ο οποίος έχει από μόνος του μία τεράστια δυναμική και τεράστιο Fun club δεν είναι Rick,είναι δυναμικός,είναι δίκαιος,είναι ήρωας αλλά το εκτόπισμα του δεν είναι μεγάλο,τόσα χρόνια ήταν δίπλα στον Rick,όχι πίσω του,ήταν ο αδελφός του.Ο Daryl δεν κατάφερε να συγκρατήσει την Carol,το άλλο του μισό,την αδελφή ψυχή του όταν ο Rick για το καλό όλων έβαλε μέχρι και την Michonne μέσα σε κουτάκι. Δειλία??Μπορεί..Αλλά προσπάθησε να διορθώσει όλα όσα έκανα σκατά μέχρι να βρει την ευκαιρία να αντεπιτεθεί..


Όλοι λένε και εγώ συμφωνώ ότι η σειρά έχει γίνει πολύ καλύτερη,δεν έγινε όμως επειδή αποχώρησε ο Rick,έγινε γιατί η ιστορία των Alpha-Beta-Whisperers ήταν τέτοια που η μοίρα της ήταν να πετύχει.Η τρομαχτική ορδή με τα ζόμπι και ο τρόπος ζωής τους ήταν από μόνα τους επιβεβλημένα να είναι να πετύχουν..

Τέλος μπορεί κάποιος να φανταστεί τα "Φιλαράκια" χωρίς την Monica,τον "Flash" χωρίς τον Barry Αllen ή το "Greys Anatomy" χωρίς την Meredith ? Αυτός ήταν ο Rick,ο κεντρικός χαρακτήρας που γύρω του ξετυλίχθηκε η ιστορία του Walking Dead,προσοχή όχι η ιστορία του Rick Grimes αλλά η ιστορία του Walking Dead μέσα από τα μάτια του.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.