Οι σημαντικότεροι χαρακτήρες του 10x14

Πείτε μου ένα πράγμα για το The Walking Dead και αυτό να είναι πως τα επεισόδια είναι άνισα όσο η κόλαση.Δύο επεισόδια πίσω είχαμε την τρελή αποκάλυψη πως ο Negan ήταν πίσω από την Carol δουλεύοντας σαν κρυφός δολοφόνος,σταλμένος να μπει στους Whisperers για να σκοτώσει την Alpha και να δώσει αυτή την πολυπόθητη εκδίκηση που έψαχνε η Carol. Ένα πολύ δυνατό twist ακόμα και αν το περιμέναμε από ένα σημείο και μετά. Την τελευταία βδομάδα είχαμε μια από τις χειρότερες "εξόδους" για ένα χαρακτήρα,σίγουρα όχι αυτή που θα ήθελα για την Danai Gurira.Ένα τελευταίο επεισόδιο τελείως αβυσσαλέο. Και τώρα ερχόμαστε στο επεισόδιο 14 με δυνατές σκηνές για κάποιους χαρακτήρες.

1.Carol


Η  παράνοια συνεχίζεται με την Carol και τα άστατα συναισθήματα και βήματά της. Ξεκινάμε με το ότι επειδή "πήρε πολύ χρόνο" στον Negan να εκτελέσει αυτό που έπρεπε, αποφασίζει να αθετήσει την υπόσχεσή της στον Negan και τον αφήνει μόνο του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και σπάζοντας έτσι την συμφωνία με τον πρώην αρχηγό των Saviors. Χρειάζεται χρόνο να μείνει μόνη της όπως λέει. Η όλη κατάσταση γίνεται κουραστική μαζί της θα έλεγα. Φυσικά και θα έπαιρνε αρκετό χρόνο στον Negan να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, να έρθει κοντά  στην ηγέτη των Whisperers και να καταφέρει να την σκοτώσει.

Θα μπορούσε ίσως να κάνει πιο γρήγορα,αλλά έπρεπε να είναι σίγουρος για τον θάνατό της. Και για άλλη μια φορά φεύγει μόνη της, κάτι που κάνει συνέχεια εδώ και χρόνια τώρα. Κάθε φορά έχει τον φόβο πως μόλις κάνει κάτι μεγάλο ή βεβιασμένο όλοι θα της φερθούν σκληρά και θα την απορρίψουν. Υποθέτω πλέον όλοι το έχουμε συνηθίσει, αλλά και πάλι το βρίσκω εριστικό. Προφανώς η Carol επίσης έχει πολλές ψευδαισθήσεις πως το φάντασμα της Alpha την κυνηγάει,προσπαθώντας να της δημιουργήσει αμφιβολίες στο μυαλό της.

Ουσιαστικά βλέπουμε μια μάχη με τον ίδιο της τον εαυτό, πράγματα που φοβάται και δεν θέλει να σκέφτεται όπως τους θανάτους παιδιών, της Sophia, Henry, Lizzie. Τελικά φτάνει σε μια παλιά καλύβα που καταρρέει πάνω της. Το φάντασμα της Alpha συνεχίζει να είναι πάνω της μέχρι ένα ζόμπι μπαίνει μέσα και καταφέρνει να το σκοτώσει λίγο πριν την δαγκώσει."Δεν είναι ποτέ αργά", λέει. Ίσως αυτό σημαίνει πως θα γυρίσει στο επόμενο επεισόδιο στην Alexandria;

2.Daryl and Negan


Ο Negan μόνος πλέον αφού τον παράτησε η Carol,δεν ξέρει τι να κάνε.Ψάχνει την Lydia θέλοντας να την ζητήσει συγγνώμη άλλα βλέπει πως έχει αποδράσει. Και έτσι τον βρίσκει ο Daryl  σαν αιχμάλωτο. Προσπαθεί να τον εξηγήσει πως η Carol τον έβαλε να το κάνει όλο αυτό και πως δούλευε μαζί της,πιστεύοντας και ο ίδιος ο Daryl πως αυτό είναι αλήθεια και ας μην το συμπαθεί. Δεν του αρέσει καθόλου όμως αυτό. Για άλλη μια φορά η Carol κάνει πράγματα πίσω από την πλάτη του. Και κάπου εδώ έχουμε πραγματικά μια επική σκηνή για εμάς με αυτούς τους χαρακτήρες.

Περικυκλώνονται από Whisperers και τους φωνάζουν "Η Alpha  είναι νεκρή εξαιτίας σου.", κοιτώντας τον Negan."Γονατίζουμε στον νέο Alpha". Σοκ. Δεν θέλουνε εκδίκηση,απλά γονατίζουν στον νέο ηγέτη. Ο Negan βάζει και τον Daryl να γονατίσει."Καλύτερα να με πυροβολήσεις¨, λέει ο Daryl. Και έτσι όπως γυρνάει το όπλο πάνω του του απαντάει"Μην με απειλείς ότι θα περάσω καλά. Και έτσι μαζί σκοτώνουν τους Whisperers. Σηκώστε χέρι όσοι απολαύσατε την σκηνή, ακόμα και αν δεν πάτε τον Negan,σαν εμένα. Αργότερα οι δυο τους κάθονται και συζητάνε με τον Negan να παραδέχεται πως έως ένα σημείο του άρεσε όταν μπήκε στους Whisperers.

Μετά από εφτά χρόνια στην φυλακή του άρεσε που ήταν έξω και έκανε πράγματα,με κάποιον να τον εμπιστεύεται και να βασίζεται πάνω του. Δεν μπορούμε τελείως να τον κατηγορήσουμε γι'αυτό.Κατέληξε να είναι με την σωστή πλευρά. Λέει στον Daryl πόσο εκτιμάει την ομάδα του,πόσο γενναίοι και άνθρωποι είναι και ότι δεν σκοτώνουν παιδιά. Σίγουρα τα παιδιά είναι ένα ευαίσθητο σημείο για τον Negan. Η θέση του αρχηγού των Saviors ίσως και ήδη να έχει εξαγοραστεί αλλά πολύ πιθανόν να πάρει χρόνο να πείσει τους υπόλοιπους-και δικαίως θα έλεγα. Σίγουρα πλέον ένα από τα μεγάλα ερωτήματα μας είναι ποιο θα είναι και πως θα εξελιχθεί  το μέλλον του Negan;

3.Beta


Απίστευτα τρομερό ξεχωριστό επεισόδιο για τον Beta αλλά και για τον ίδιο τον ηθοποιό και την ερμηνεία του. Με την Alpha νεκρή,ο Beta βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Όταν ένας από τους Whisperers λέει πως ο Beta είναι ο νέος Alpha, θυμώνει τόσο πολύ που βάζει το πρόσωπό του πάνω στο κεφάλι της Alpha και τον σκοτώνει. Ο Beta παίρνει το κεφάλι της,το βάζει στοργικά στην αγκαλιά του, του φέρεται πραγματικά σαν ένα μωρό(μια πραγματικά άβολη και ίσως περίεργη σκηνή που δεν μπορώ να εξηγήσω) και το φιλάει. Πάει σε ένα σπίτι και βρίσκει κιθάρες,records και να poster με το πρόσωπο του Beta επάνω.

Προφανώς κάποτε ήταν country τραγουδιστής γνωστός ως  Half  Moon.Πριν γίνει ένας psycho killer σκοτώνοντας  ζόμπι και ανθρώπους,ήταν ένας διάσημος. Παίζει ένα από τα κομμάτια του με δέος και θαυμασμό. Δεν είναι ξεκάθαρο για το αν θέλει να σκοτώσει τον εαυτό του.ή θέλει να ξεσηκώσει ένα στρατό από ζόμπι. Απλώς παίζει το κομμάτι του και με ένα βλέμμα χαμένο κάπου ταξιδεύει.

Προφανώς στη παλιά του ζωή χωρίς να μπορώ να καταλάβω ποια προτιμάει. Βλέπουμε εδώ έναν άλλο Beta, μια άλλη πλευρά που τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα και θα ήθελα πραγματικά να μας δείξει πολλά περισσότερα για αυτήν η σειρά. Για άλλη μια φορά μια εξαιρετική ερμηνεία,με την μουσική να προσθέτει το κάτι παραπάνω ταυτόχρονα.


Μας έχουνε μείνει άλλα 2 επεισόδια και το Season Finale έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας που επικρατεί. Οπότε άλλη μια βδομάδα και μετά ένα περίεργο διάλειμμα. Ελπίζουμε πάντα στο καλύτερο για όλους μας. στην υγεία, και μετά θα έχουμε και το finale που όλοι περιμένουμε!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.