Τα κενά-λάθη που έχει η σειρά

Μπορεί το The Walking Dead να είναι από τις κορυφαίες σειρές την τελευταία δεκαετία, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει κάνει ορισμένες παραλείψει και μερικά λάθη.Ορισμένα μπορεί να γίνονται εσκεμμένα από τους παραγωγούς αλλά και πάλι, αν δεν υπήρχαν αυτά θα είχαμε μια ακόμα καλύτερη εικόνα για το τι εστί αποκάλυψη!

Παρακάτω λοιπόν συγκεντρώσαμε τις παραλείψεις αυτές και σας τις αναλύουμε:

Τι συνέβη στα ζώα;

Αν εξαιρέσουμε την Shiva του Ezekiel, τον Dog του Daryl, την κατσίκα του Eastman και φυσικά τα άλογα, πολύ δύσκολα θα θυμηθούμε κάποιο άλλο ζώο να έχει εμφανιστεί στη σειρά. Μια προφανής απάντηση είναι πως αρκετά έχουν πεθάνει, απλά για να "τονωθεί" το αποκαλυπτικό στοιχείο, για να δούμε πως η αποκάλυψη έχει επηρεάσει και τα ζώα εκτός από τους ανθρώπους, τουλάχιστον θα έπρεπε να βλέπαμε κάποιες "αποδείξεις" επ'αυτού.


Που βρίσκουν τη βενζίνη και τη τροφή;

Από τα βασικά σημεία που η σειρά έχει παραλείψει να μας δείξει είναι το πως οι άνθρωποι βρίσκουν τη βενζίνη και την τροφή τους. Ο Daryl ακόμα οδηγεί τη μηχανή του ενώ η αλήθεια είναι πως από την 9η σεζόν και μετά δεν βλέπουμε αυτοκίνητα. Ενδεχομένως τα αποθέματα σε βενζίνη να έχουν ελαττωθεί. Παράλληλα, παρά ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχουμε δει πως οι άνθρωποι εξασφαλίζουν την τροφή τους. Αδιάφορα ίσως κομμάτια μεν, πρακτικά και ουσιαστικά κομμάτια δε.

Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες περιοχές;

Μπορεί να έχουμε "κολλήσει" στην ευρύτερη περιοχή της Georgia στις ΗΠΑ αλλά έχουμε δει λίγο από Atlanta και θα δούμε ενδεχομένως και νέες τοποθεσίες από την 11η σεζόν. Αλλά μετά από αυτά τι; Οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου σε τι κατάσταση βρίσκονται; Η αποκάλυψη έχει "πλήξει" μόνο τις ΗΠΑ ή έχει "επισκεφτεί" και την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους;


Πως διαχειρίζονται το νερό και τον ρουχισμό;

Η σειρά έχει παραλείψει να μας δείξει πως οι επιζώντες διαχειρίζονται το θέμα του νερού και του ρουχισμού τους. Κάποια πρακτικά ζητήματα όπως πόσο νερό χρησιμοποιεί ο καθένας και πως "ανανεώνεται" ο ρουχισμός τους είναι κάπως "σκοτεινά" και δεν τα έχουμε δει στις οθόνες μας.

Γιατί είναι σχεδόν μόνιμα καλοκαίρι;

Ένα ερώτημα που εύλογα δημιουργείται είναι γιατί σχεδόν πάντα είναι καλοκαίρι στη σειρά. Σαφώς και έχουμε δει βροχή και χιόνι αλλά αυτές είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μια πιθανή εξήγηση γι'αυτό είναι πως η σειρά κάνει γυρίσματα τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, όμως και πάλι δεν θα έκανε κακό στη σειρά μια "ποικιλία" σε καιρικά φαινόμενα.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

 1. Τα ζώα είναι υπαρκτά, απλά τα τρώνε και τα ζόμπι, οπότε έχουν λιγοστέψει αρκετά. Και επειδή βλέπουμε ΜΙΑ περιοχή μόνο, θαναι λίγα. Κατα καιρούς πάνε για κυνηγι όμως οι χαρακτήρες πχ Νταρυλ και πιανουν κάτι. Επίσης έχουν ζώα εντός κοινοτήτων τους.

  Τροφή στις αρχές κονσέρβες κτλπ. Έχουν ξαφρίσει όμως τη περιοχή σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων. Πλέον ό,τι παράγουν και μεμονωμένα αμα βρουν τίποτα. Στις πόλεις στα σπίτια πάντως λογικά υπάρχουν αποθέματα. Βενζίνη δεν υπάρχει σχεδόν πια. Μία μηχανή θέλει αρκετά λιγότερη από αμάξια, φαίνεται καπου θαχει κρατήσει κανα βαρέλι ο Νταρυλ μόνο για την μηχανή. Καλό θα ήταν να δείχναν κάτι τέτοιο μια φορά ώστε να λυθεί η απορία.

  Ίδια κατάσταση επικρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο. Στο Μεξικό μας έδειξε το FTWD πώς είναι. Στην Ευρώπη επίσης ξέρουμε απ τη 1η σεζόν ότι τα ίδια έχουν συμβεί και εκεί. Η Γαλλία ήταν η τελευταία χώρα που έπεσε και η έρευνα για αντίδοτο είχε προχωρήσει πολύ, ώσπου κόπηκε το ρεύμα. Τα είπε ο επιστήμονας του CDC Atlanta, o Δρ. Τζένερ. Θα είχε ενδιαφέρον να ξαναβλέπαμε ένα τέτοιο κέντρο με μερικούς επιστήμονες να προσπαθούν να βρουν κάτι, ίσως και με μια μικρή δύναμη του Αμερικανικού Στρατού πιστή στο καθήκον της να τους προστατευει και να "καθαρίζει" τακτικά ολόκληρη την γύρω περιοχή. Δεν γίνεται η σειρά να μας δείχνει διαρκώς τα ίδια πράγματα, κάποια νέα συμμορία σε καμια παραδίπλα επαρχία... Στη πραγματικότητα όλο και κάποια Safe Zones υπο τον στρατό θα είχαν αντέξει, μιλάμε για τεράστια χώρα. Τώρα αλλού στη Γη, ίσως κάποια μικρά κράτη να κατάφεραν να σωθούν. Πχ στο World War Z η Βόρεια Κορέα τα κατάφερε γιατί ύψωσε τείχος και αφαίρεσε τα δόντια απ όλους τους πολίτες της χάρη στο αυταρχικό καθεστώς.

  Ε νερό και ρούχα με...δελτίο μάλλον. Υπονοείται.

  Το "για πάντα καλοκαίρι" οφείλεται στο μπάτζετ λογικά. Το πέρασμα εποχών το αναφέρουν καμιά φορά μόνο πάνω στη κουβέντα τύπου "Ηταν δύσκολος ο χειμώνας που μας πέρασε" (στη σεζόν με τη φυλακή).

  Δύο άλλα πράγματα θα έπρεπε να αναφέρετε ακόμα (πέραν της απουσίας κάποιας στρατ. ή ιατρικής δύναμης και της μη ανάδυσης ενός νέου κρατιδίου, βέβαια ακόμα δεν είδαμε Commonwealth): το ότι τα ζόμπι υπάρχουν ακόμα τόσο μαζικά. Φέρουν σημάδια αποσύνθεσης αλλά τα περισσότερα είναι απ την έναρξη της πανδημίας, πράγμα αδύνατον, έπρεπε να μη κινούνται πια μετά από 10ετία. Όπως και το ότι ο ιός δεν μεταλλάχθηκε ποτέ.

  Τέλος τα πυρηνικά εργοστάσια πώς δεν έχουν εκραγεί ακόμα; Και όντως ο Στρατός τα άφησε παντελώς αφύλακτα αφότου βομβάρδισε τις μεγάλες πόλεις; Στο Φιαρ δείχνει ένα τέτοιο αλλά υπήρχε μία υπάλληλος να το φροντίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.