Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 10x16

 Callbacks

 • Στην πρεμιέρα της σειράς
Στην προσπάθεια να κρατήσουν τους Whisperers και την ορδή έξω από το κτίριο στο οποίο οχυρώθηκαν οι κοινότητες, χρησιμοποίησαν ένα ξύλο για να μπλοκάρουν την πόρτα και διάφορα έπιπλα. Εικόνα που μας θυμίζει την περιβόητη σκηνή στην πρεμιέρα της σειράς με τον Rick στο νοσοκομείο όταν αντικρίζει το "don't open dead inside".

 • Στο δαχτυλίδι που έδωσε ο Glenn στη Maggie στο επεισόδιο 3x15
Καθώς η Maggie ανοίγει το κουτί για να διαβάσει το γράμμα που της είχε σταλεί, βλέπουμε το δαχτυλίδι της. Το δαχτυλίδι αυτό της το είχε δώσει ο Glenn στο 15ο επεισόδιο της 3ης σεζόν και βλέπουμε πως ακόμα και τώρα η Maggie δεν το έχει βγάλει από πάνω της.


 • Στο 1ο επεισόδιο της 5ης σεζόν
Ο πόλεμος με τους Whisperers έχει τελειώσει, και τη σφραγίδα σε αυτό το γεγονός έβαλε για ακόμη μια φορά η Carol, καθώς οδήγησε την ορδή στο γκρεμό. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και στην πρεμιέρα της 5ης σεζόν, εκεί όπου η Carol έσωσε το γκρουπ από τους ανθρώπους του Terminus, ανατινάζοντας το. Παρόμοιο τέλος είχαν και οι δύο περιπτώσεις αφού Carol και Daryl κατέληξαν αγκαλιά μετά από τις δύσκολες αυτές μάχες.

 • Στο 16ο επεισόδιο της 9ης σεζόν
Η Carol είχε σκοπό να οδηγήσει την ορδή στον γκρεμό και να θυσιαστεί κι εκείνη πέφτοντας μαζί τους. Αυτό θα είχε συμβεί εάν η Lydia δεν την τραβούσε τελευταία στιγμή από εκεί. Ακριβώς μια σεζόν πίσω είχε γίνει το αντίστροφο. Η Carol ήταν εκείνη που έσωσε τη Lydia, λίγο πριν αυτοκτονήσει, αφήνοντας ένα walker να τη δαγκώσει.

Σειρά vs Comic

 • Στον τίτλο του επεισοδίου
Ο τίτλος του επεισοδίου είναι και ο τίτλος του τεύχους 167 των κόμικς, "A Certain Doom".

 • Στην καταστροφή της ορδής
Στο επεισόδιο είδαμε την Carol να οδηγεί την ορδή στο γκρεμό με σκοπό την αυτοθυσία, κάτι που δεν έγινε γιατί τελευταία στιγμή την έσωσε η Lydia. Στο τεύχος 164, η Andrea ήταν εκείνη που οδήγησε την ορδή στο γκρεμό μαζί με τη βοήθεια των Eugene, Jesus και Carl. Η Andrea όμως με σκοπό να σώσει τον Eugene, δαγκώθηκε από ένα walker και 3 τεύχη μετά πέθανε.
 • Στο θάνατο του Beta
Ο Daryl ήταν αυτός που έβαλε τέλος στον υπαρχηγό των Whisperers και ο Negan τον αναγνώρισε, καθώς όπως είδαμε σε προηγούμενα επεισόδια, ο Beta στη ζωή πριν την ζόμπι-αποκάλυψη ήταν γνωστός τραγουδιστής. Στο τεύχος 173 των κόμικς, ο Aaron με τον Jesus πάλεψαν με τον Beta, με τον πρώτο να του δίνει τη χαριστική βολή. Μετά το θάνατο του, του έβγαλαν τη μάσκα και σοκαρίστηκαν γιατί ανακάλυψαν πως ήταν αστέρας του NBA.

 • Στους στρατιώτες με τις άσπρες στολές
Η τελευταία σκηνή του επεισοδίου ήταν παρμένη από τα κόμικς, η μόνη διαφορά ήταν στους χαρακτήρες που περικυκλώθηκαν. Στο επεισόδιο ήταν οι Eugene, Ezekiel, Yumiko και Princess. Στο τεύχος 173 ήταν οι Michonne, Yumiko, Eugene, Magna, Princess και Siddiq.

Easter Eggs

 • Στις ταινίες Star Wars
Στο τέλος του επεισοδίου του φινάλε της 10ης σεζόν είδαμε κάποιους στρατιώτες με άσπρες στολές να περικυκλώνουν τους Ezekiel, Eugene,Yumiko και Princess. Θέλοντας και μη, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως αυτοί οι στρατιώτες μας θυμίζουν πολύ τους Stormtroopers των ταινιών Star Wars.

Λοιπές Λεπτομέρειες

 • Στη συνέχεια της σειράς
Σ' ένα πλάνο του φινάλε φάνηκε η παρακάτω σκηνή που δείχνει η φωτογραφία. Δίπλα από τον στρατιώτη φαίνεται στο βαγόνι το PM 110. Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως οιωνός, καθώς το PM ίσως σημαίνει Pamela Milton (η Κυβερνήτης του Commonwealth) και το 110 να είναι η επόμενη (11η) σεζόν της σειράς.

Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου

 • -Carol: I told you to go.
  -Lydia:You told me to find my own way.
 • -Negan: Shit, you know who that asshole was?
  -Daryl:Yeah, nobody!
 • "You still got me" - Daryl στην Carol.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.