Fear The Walking Dead: 6×04 Review

 

Για ακόμα μια φορά το Fear μας δίνει μια ωραία ιστορία στην 6η του Season. Αυτήν την φορά ο χαρακτήρας στον οποίο εστίασε η ιστορία ήταν ο John Dorie, που μας είπε μια ιστορία μυστηρίου με έντονο Western χαρακτήρα. Πριν μπω στο Recap του επεισοδίου να πω πως το βρήκα λίγο πιο αργό σε ρυθμο από τα προηγούμενα επεισόδια της 6ης σεζόν ωστόσο παραμένει ένα ωραίο επεισόδιο. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι θα ήθελα μια αίσθηση ενότητας της ιστορίας που δεν μου έχει δωθεί. Η 6η σεζόν μας δίνει υπέροχα επεισόδια αλλά πιστεύω αργά ή γρήγορα θα κουράσει με τις ανεξάρτητες ιστορίες που μας προβάλει. Για την ώρα όμως όλα καλά οπότε πάμε να δούμε περίπου όσα είδαμε. Το επεισόδιο λοιπόν εστίασε στον John Dorie που εδώ και πολλές μέρες έχει να δει την αγαπημένη του June που ζει σε άλλη αποικία από εκείνον. Ο John της γράφει ένα γράμμα στο οποίο της εξηγεί ότι έχει συνηθίσει τον ρόλο του και πως στην ουσία πλέον δουλεύει για τις κοινότητες της Giny με την ελπίδα πως η καλή του θέληση κάποια στιγμή θα τον φέρει στο πλευρό της αγαπημένης του. 

 


Ένα ατύχημα θα συμβεί όμως και θα ταράξει την ηρεμία του John. Ένας από τους φύλακες της Virginia βρίσκεται μπλεγμένος σε συρματοπλέγματα να τον τρώνε Walkers. Ο John υποψιάζεται πως δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά για φόνο και ξεκινά μια έρευνα, η Virginia όμως φαίνεται πως δεν θέλει να γίνει καμία έρευνα προσπαθώντας να τον κάνει να σταματήσει. Βέβαια του λέει πως εκτιμά το γεγονός ότι παίρνει σοβαρά τον ρόλο του. Το αστυνομικό δαιμόνιο του John όμως δεν σταματά και συνεχίζει τις έρευνες.Ένα στοιχείο λοιπόν θα τον οδηγήσει σε μια δυσάρεστη ανακάλυψη. Όπως όλα δείχνουν ενοχή για τον φόνο του Cameron είναι η Jannis η οποία φυλακίζεται. Ο John όμως καταλαβαίνει πως κάτι άλλο κρύβεται και πως η Jannis είναι αθώα με την Virginia να είναι πίσω από όλα.  Η Virginia της έχει φορτώσει τον φόνο και μάλιστα σκοπεύει να την σκοτώσει με ένα βάναυσο τρόπο για παραδειγματισμό. Ο John ψάχνει στοιχεία για να αποδείξει πως είναι αθώα και ο Strand που έχει επισκεφτεί το Lawton τον βοηθά όχι με μεγάλη προθυμία βέβαια. Όταν ο John ανακαλύπτει ένα στοιχείο που ίσως του κέρδιζε λίγο χρόνο η Jannis αποφασίζει να ομολογήσει για το έγκλημα που δεν έχει κάνει καθώς πιστεύει πως θα βάλει τον John σε μεγαλύτερα προβλήματα και πως δεν υπάρχει κάποιο μέλλον για εκείνη. Πίσω από αυτήν της την απόφαση κρύβεται ο Strand. Η Jannis δείνει στον John ένα σχέδιο διαφυγής που θα χρησιμοποιούσε η ίδια.Ο John όμως δεν έχει σκοπό να το βάλει κάτω και σχεδιάζει να βοηθήσει την Jannis να δραπετεύσει και όχι να φύγει ο ίδιος. Το σχέδιο του όμως θα καταστραφεί όταν ανακαλύψει πως η Virginia άλλαξε κρυφά την ώρα εκτέλεσης. Το μόνο που θα καταφέρει να κάνει ο John είναι να βρει το διαμελισμένο σώμα της Jannis και να δώσει τέλος στο βάσανο της. Πίσω από την αλλαγή της ώρας κρύβεται ο Strand τον οποίο ο John οριακά θα σκοτώσει μέχρι που επεμβαίνει ο παπάς. 

 


Το επόμενο πρωί ο John βραβεύεται με ένα κλειδί που του δίνει πρόσβαση σε αρκετές ανέσεις, με την Virginia να τον ευχαριστεί για την αφοσίωση του. Ο John θα δεχτεί μια απρόσμενη έκπληξη με την June να εμφανίζεται στην πόρτα του. Η Ginny την έφερε εκεί για να είναι μαζί με τον John. Δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για όνειρο ή πραγματικό γεγονός αλλά μπορεί η Ginny να θέλει να έχει τον John του χεριού της. Κάπου έξω από το Lawton ο Morgan με τον σκύλο του πλέον, ψάχνουν την Grace. Στον δρόμο του ένα όχημα θα τον τρακάρει. Από μέσα θα βγουν οι δύο άντρες που περίμεναν το κλειδί (λογικά για το υποβρύχιο που είδαμε στην πρεμιέρα). Ο Morgan με συνοπτικές διαδικασίες θα τους σκοτώσει όταν οι δύο άντρες αρνηθούν να δώσουν εξηγήσεις με τον ίδιο να αναρωτιέται τι χρήση μπορεί να έχει το κλειδί.

 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7,5/10)

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐★

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.